Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genel Anksiyete, OKB, Panik Bozukluk, Sosyal Fobi ve askerlik..?

Louvre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

7 yıl önce aşırı hırçınlık, kendime ve aile bireylerine zarar verme şikayetiyle psikiyatrik tedaviye başladım. Sanırım bipolar bozukluk oluyor bu zira 7 yıl önce gittiğim psikiyatrist ''senin hastalığın şu'' demedi cipralex verdi gönderdi uzun süre kullandım. 4 yıl psikoterapi aldım, psikoterapistim ve kendi araştırmalarım sonucu bu hastalıkların adını, ne olduğunu öğrendim. 7 yılın sonunda hırçınlık ve öfke nöbetleri bitti.

Son 4 yıldır ara ara panik nöbetleri geçiriyorum. OKB küçük yaştan beri var, aynı kapıyı ard arda 3-5 kere açıp kapıyorum, banyo uzun sürüyor, gece 2-3 kere arabayı kitlediğimi bildiğim halde inip kontrol ediyorum. Kalabalık bir ortama giremiyorum girince de tek başıma çıkamıyorum. İnsanlara karşı mesafeliyim. Zorunlu olmadıkça evden çıkmam. Bu da sanırım şizoid kişilik bozukluğu ya da sosyal fobi oluyor.

Aşırı şüpheciyim, bazen yanımdaki insanlar benim hakkımda konuşuyorlar sanırıyorum ama gerçeğin böyle olmadığını biliyorum. 2 yıl da cipralex ve norodol kullandım. Arabam bozulacak diye binemiyorum, 3 ay önce yine kaygı içinde araba kullanırken arabanın hararet ibresini sona dayanmış olarak gördüm ve burnuma yanık kokusu geldi, motor yandı sandım. Abim geldi arabaya baktı bişey yok ne hararet ne koku her şey normal, panik sebebiyle halüsinasyon görmüşüm sanırım.

Bunun üzerine tekrar psikiyatra gittim, şuan aripa ve paxera 30mg kullanıyorum, panik nöbeti ve fazla düşünce durumu olduğunda ekstra olarak xanax kullanıyorum.

Askere gidince 7 yılın başına dönmekten korkuyorum, askerliğim kısa dönem bu arada. Ağustosta tecilim bitiyor. Eylülde şubeye gidip hastaneye sevkimi isteyeceğim doktorumdan aldığım raporla. Doğru mu yaparım? Yaparsam sonucunda ne olur?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Louvre

Bugüne dek gördüğün tedaviyle ilgili elinde ne kadar doküman ve ilaç kullanım bilgisi varsa yanında götür. Askerlik şubesine gittiğinde hastaneye sevk ederler. Durumu izah ettiğinde birkaç yıl erteleme alırsın, sonra da muafiyet verirler.

OturanBoğa

Elimde şu an hiç döküman yok. Reçetelerim kayıp, hiç rapor da almadım. e-devletten ilaç geçmişime baktım, prozac, cipralex, paxera, aripa, risperdal ve diğer rahatsızlıklarım için kullandığım ilaçlardan oluşan bir liste görülüyor. Bunun çıktısını alıp hastaneye beraberimde götürsem, doktorla bu çıktı üzerinde bir değerlendirme yapsam uygun olur mu acaba? Yoksa başka bir şekilde mi bu ilaç geçmişimi almalıyım.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Louvre

Eczaneden son 1 senede ilaçları kullandığına dair
TC Kimlik nosu vererek çıktı alıp doktora sunabilirsiniz.

Veya E-DEVLET sitesi üzerinden şifrenizle girerek evinizde
bilgisayar varsa evinizden yoksa eğer dışarda bir internet
kafeden kullandığınız veya daha önceden kullanmış olduğunuz
ilaçların dökümünü A4 Kağıdı şeklinde çıktı alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Louvre
Gittiğinde psikiatri de ek olarak e-nabızda bir yere kadar sağlık kayıtların vardır. SGK'dan ise kullandığın ilaçların tümümün dökümanını elde edebilirsin en azından raporun olmasa da kullandığın ilaçlar üzerinden çıkarım yapabilir doktorun.

e-nabız'dan baktım hiç reçete görünmüyor ve sadece bir sağlık kuruluşuna ziyaretim görünüyor. e-devlette hepsi görünmese de kullandığım ilaçların çoğunluğu görünüyor. bunun çıktısını ve özel hastanedeki doktorumdan raporumu alıp öyle gideceğim beni sevk edecekleri hastanedeki doktora.

Umarım gittiğim yerde kendimi tam olarak ifade edebilirim. Daha vakit olmasına rağmen bunları düşünerek iki gündür günün büyük çoğunluğunu panik bir şekilde geçirdim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Üst Alt