Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genel cerrah işaretli olmadığı için muayene olamamıştım. Şimdi ekletebilir miyim?

Tracvision

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Sağlık kurulu raporunu sağlık kuruluna vermeden önce, extra bir bölüm ekleterek muayene olduktan sonra sağlık kurulu raporuna ekletebilir miyiz ?

Göbek fıtığı ve kasık fıtığı şikayetimizde vardı fakat genel cerrahi bölümü işaretlenmediği için o bölüme muayene olamamıştık.
Fakat, genel cerrahi bölümünden muayene olmak istiyoruz, imkanı var mıdır ?

Ayrıca, karaciğer siroz hastası olduğu için göbek fıtığına bu güne kadar hiç bir doktor riskli olduğu için ameliyat olamaz demişti, göbek fıtığından ve kasık fıtığından ne kadar oran verilebilir ?

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar

Tracvision
Kardeşim,heyete girmeden ne tür hastalığın varsa saglık kurulu bürosuna giderek eklete bilirsin.
Rahatsızlıkların ile ilgili oran konusuna gelince,arkadaşlarin vereceği bilgiler dogru ve net olmaya bilir.

Merhaba arkadaşlar,
O kadar araştırmama rağmen bulamadım. Genel cerrahi bölümü, göbek fıtığı ve kasık fıtığına kaç verebilir ?
Not : Hasta, şeker ve siroz hastası, çok riskli olduğundan göbek fıtığı amaliyatı olamıyor.

Göbek fıtığı veya kasık fıtığına oran verilmez, verilse bile çok cüzi olur.

Şeker insüline bağımlıysa %30 alır. Siroz ciddiyete göre oran verilir. Sirozdan malüliyet bile verilebilir.

-mka

İlaç kullanıyorsa %20 alır.

Merhaba, neden göbek fıtığına ve kasık fıtığına oran verilmiyor ? Göbek fıtığı ciddi büyüklükte ve amaliyat olamıyor.
Çok garip bir sağlık sistemimiz var...

Neden verilmez? Çünkü her sağlık sorununa engel oranı verilirse memlekette engelsiz bi Allahın kulu kalmaz.

Doğrudur, yanlıştır demiyorum ama gerek göbek fıtığı, gerekse kasık fıtığı çok uç durumlar dışında basit cerrahi müdahale ile düzetilebilecek sağlık sorunlarıdır.

Ameliyat edilemeyecek durumda sağlık sorunları olan kişi zaten diğer konulardan engel oranı alır.

Üst Alt