Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genel skolyoz hakkında sorular, doktor seçimi ve ameliyat parası..?

bydevils12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben 18 yaşında iken ayakkabımı baglarken abimin sirtimda bi tarafin cıkık oldugunu görmesi üzerine okmeydanı egitim ve araştırma hastanesinde kürşat beye gittik
tabi dolaylı yoldan baska doktorun tanıdıgıydı ortopedi neyse sonrasinda ilk ölcüldügümde 18 yaşında 34 derece cıktı skolyozum s seklindeydi daha sonrasinda 6 ay gecti ve 39 dereceye yükseldi bi 6 ay sonra ise 42.5 filan oldu
o zaman doktorum 6 ay daha git sonrasında gel ilerleme ve boy uzamana göre karar verriz dedi bi 6 ay sonra daha yani 3 ocak gibi tekrardan gittim ve bana karari bana bıraktıgını 45 derece gectgini söyledi yanlıs hatırlamıyorsam 44 ile 48 arasi birşey olmasi gerek

durumum şöyle sirtim agriyor ve boynum tutuluyor cok fazla ve sürekli boynumda yük varmıs gibi gidiyorum.

şimdi doktorları araştırmaya başladım acibademde ahmet alanay hocamız cok aklıma yattı fakat fiyat bilgisini bilemiyorum devlet doktoru bulamadım cdüzgün yapan ismi yayilmis bilen varsa söylesin

bu arada sonrasinda bursa uludag üniversitesinde burak akesen hocamız var

bu 2 hocaımız suanda cok basarılı bir grafik ciziyorlar ve youtube tv videolarini filan izledim

çapada görevli olan ünsal domanic var suanda emekli olmus ve bakırkoyde özel muayenehanesi varmıs fakat ben yaşının cok ilerledigini artik eskisi gibi olamıcanı düsünüyorum belkide yanılıyorum

sonrasinda ise baltalımanında akif albayrak hocamız var

en son olarakta night florence hastanesinde azmi hamzaoglu hocamız var fakat azmi hoca cok isterler diye duydum hatta birisinden özelde olcaksan 100.000 TL gözden cıkarmamı söylediler

simdi bu hocalara gidecegim teker teker fakat hangisini tavsiye edersiniz ve fiyat hakkında bilgileriniz varsa paylasabilirmisiniz ona göre hazirlikli olmak gerek
birde eskiden skolyoz ameliyatlari 30 40 50.000 tl oluyormus simdi neden artti yada benmi yanlıs bilgi aldım ne kadar tutabilir en fazla

bunları cevaplarsanız sevinirim karabukte ogrenciyim netten aldıgım bilgilerle hareket edicegim derslerim var ve sürekli doktorlara gidemiyorum ona göre randevuları alıp gitmek istiyorum

bir kaç sorum daha olacak fakat önceliklerim bunlar suanda fikri olan paylasırsa yada bfarklı bilgiler verirlerse cok sevinirim suan yaşım 1.5 ay sonra tamamen 20 olacagim sizce iyi bir zamanmıdır artisi eksisi varmi yazın olmayi düsünüyorum önerdginiz devlet doktoru varsa yaza randevu alma sansım varmi

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.. Araştırdığınız hocalarımızın hepsi de oldukça iyiler skolyoz alanında. Zamanında bende çok araştırmıştım. Ameliyatımı 2009 yılında Adana Özel Ortopedia Hastanesinde Prof.Dr. Mahir Gülşen hocamız yaptı. O zaman bende 19 yaşındaydım.. 5.000 tl gibi bir para vermiştim. Şuan ne kadar hiçbir fikrim yok ama.. Gerek hocamız, gerekse hastane olarak çok memnun kalmıştım, değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Didem01

yardimin ve fikirlerin için çok teşekkür ederim dedigin hocayida araştıracagim fakat 100.000 ile 150.000 arasi denildide bana bu tarz doktorlarda acaba gecmise göre fiyatlar yükseldimi yada bi kaç hocamı öyle araştıracagim

Rica ederim.. Tabiki geçmişe göre fiyatlar yükselmiştir elbet ama o kadar büyük bir meblağ olacağını sanmıyorum. Alternatifleri değerlendirmekte yarar var..

kardeşim bende kifoz + skolyoz vardı kifoz 95 dereceydi o saydığın tüm doktorları araştırdım yüksek paralar istediler ama ne yazıkki param yoktu
Elazığlıyım tesadüfen ümraniye araştırma hastanesinde Nejdet Sağlam ile tanıştım klinik şefiydi yedi yıl önce

neyse ameliyat sıramı bekledim ameliyat oldum şu anda harika hiç bir sorunum yok bir kuruş da para almadı
hala telefonu var baba oğul ilişkimiz var sürekli konuşuyoruz

bence git bir görün hatta özele mesaj at ben de açar söylerim arkadaşım geliyor diye git görün bence pişman olmazsın
rabbim şifa versin

vayy be bir ara doktor doktor istanbula gittim gezdim, baltalimanında dediğin doktorla tanışma şansım oldu randevu aldım o zaman bir buçuk sene de sıra ancak gelir dedi
nasip olmadı olmak
özel doktorlarla baş edemem diye param yoktu diye hiç bulaşmadım
kartal araştırma hastenesinde saçma sapan bir doktor vardı son anda vazgeçtim
sonra ümraniyedeki doktorla karşılaştım saolsun bir hasta gibi değilde bir baba gibi davrandı bana bir sene sıramı bekledim oldum ameliyat
şu anda her işi yapıyorum rabbime şükürler olsun, rabbim o hocama da hayırlı bir gelecek ve ahiret nasip eylesin
çünkü insanlar dalga geçiyordu benimle intihar bile etmiştim
beni bu dertten Allahın sayesinde kurtaran hocama bir ömür minnettarım

Merhaba, skolyoz un olduğunu nasıl anlarız? Yani nasıl belirtiler görmesi gerekiyor kişinin? Ayrıca çok az derecede de skolyoz olsa bile, %4 % 5 gibi oranlar da veriliyor mu skolyoz için?

Skolyoz23 dediğiniz doktoru araştıracam zaman ayırıp bana yardımcı oldugun icin ayrica cok cok teşekkür ederim.Ağırlık olarak ne kadar kaldırabiliyorsunuz ben spor body fitness seven birisiyim de tekrar spor baslamak istiyorum ameliyat sonrasi baltalimani gidecektim bende evet siralar sorun oluyormus cok uzun zaman sonraya veriyorlarmıs
Suret Merhaba skolyoz oldugunuzu anlamak icin egildiginizde örnegin ayakkabı bagcıgı baglarken bacakları bükmeden egildiginizde sirtinizin bir tarafi yuksek alcak oluyor veya dik durdugunuzda omuzlarınızın biri üstte biri daha assada oldugunu göreceksiniz fakat %3 %5 filan belli olurmu bileemem büyük ihtimal olmaz ben 34 derece iken ögrendim ozaman anlasıldı bende

Son düzenleme:
bydevils12

ameliyat olduktan hemen bir hafta sonra beş kiloluk su kaldırdım tabi doktorum ilk iki yıl dikkat etmemi söyledi ama ben dinlemedim çünkü çoğu yerde çoğu insanlar bir poşet bile kaldıramacağını söylerler aldırma, zamanla eski haline geliyorsun
spor bana serbest sadece mekik gibi sırtı çok zorlayacak şeyler hariç, doktor söylüyor zaten ne yapıp yapmacağını
şınav barfix vs serbest mesela

doktoru git gör araştır konuş Allahın izni ile iyi olacaksın hiç dert etme kardeşim

Skolyoz23 inşAllah iyi olacagimi düsünüyorum ve inanıyorum yani bende zaten bir doktora baglı kalmayıp konusucam hepsiyle teker teker 3-4 doktorla sonrasında kararımı vericem tatmin eden beni kafamı rahatlatıcak doktorda olucam inşallah bi kac hafta icinde belli olur diye düsünüyorum bide simdi ameliyatin kotu yanlarından bahsetmekten yoruldum iyi yönleride varmıs sanırım boy vs daha düzgün şekil raahatlık bunlar oluyormusta boy uzamasi oldumu sende kac cm ilerledi gerci kıfoz + skolyoz ve 90 derece olunca baya bi uzama olmustur diye düsünüyorum

evet baya uzadı ben memnunum illaki ilk dönemler zorluk yaşayacaksın ama sonra kesinlikle görünüş olarak kendine güvenin gelecek ve daha iyi hissedeceksin
sadece ömür boyu ağır bir şey kaldırmamaya dikkat et bir şey olmaz

Skolyoz23 verdigin fikirler icin gerçekten cok tesekkür ederim body seven bi insanım baska yaptıgım bir spor aktivitesi yok

bydevils12

valla bana kimse ameliyat olma dedi riskli dedi ama ben oldum pişman da değilim, body tarzı doktor zaten sana der hangi tür sporları yapacağını hangilerini yapmayacağını
eski vücüdün kemiğin gibi olmaz sonuçta bir sürü vida takılacak ama zaman geçtikçe hissetmiyorsun hemde kısa bir zaman geçtikten sonra
rabbim yardımcın olsun, acele etme iyi karar ver duanı eksik etme gerisi gelecektir
Takdir Allah'ın

Skolyoz23 amin inşallah güzel olur ilerisi Allah tan hayırlısı diyelim :) doktorları gezmeye baslıcam 2 hafta icinde bakalım kim ne dicek yazarım buraya gene

Merhaba kardeşim

Hacettepe de Muarrem Yazıcıyı tavsiye ederim muazzam bir hoca,işin ehlidir.

Skolyoz23

Geçmiş olsun.. Kime ameliyat oldunuz veya sgk kapsamında tavsiye edeceğiniz doktor var mı?

birtan

elazığda yaşıyorum çoğu özel ve normal tüm doktorlarla görüştüm zamanında elazığ da değil tabi
istanbul balta limanından tut acıbademden kartal araştırma hastanesinden tut, çapa'ya kadar gittim
kimi daha muayane etmeden dünyanın parasını istedi ama en sonunda ümraniye araştırma hastanesinde Nejdet Sağlam'a gittim göründüm muayene oldum ve ameliyat sıramı bekledim

hem ameliyat sırasında hem öncesinde hemde sonrasında aradan 7 yıl geçmesine rağmen hocam hala ilginenip soruyor durumun nasıl diye
tanış felan değildi

kesinlikle git görün derim

Slm bende 65 derece kifoz var istanbulda oturuyorum acaba Nejdet hocayla nasıl gorusebilirim yardimci olursan sevinirim

Muharrem YAZICI çok iyi bir doktordur.Ben ona ameliyat oldum

İzmir de Erhan SESLİ

İstanbul da Azmi HAMZAOĞLU

Bu İki Doktorda Çok İyidir.

Skolyoz ameliyat

Ankara'da Muharrem Yazıcı işinde en iyi doktor hastası ile iletişim mükemmel ben 1 yıl evvel ona Ameliyat oldum su anda sağlığın yerinde tavsiye ederim herkese geçmiş olsun.

Ben 1 yıl evvel Muharrem hocama ameliyat oldum.Hastasına çok Candan davranıyor.İletişimi çok iyi ben hocamız çok seviyorum.22 Aralık'ta kontrolüm var inşallah herşey iyi çıkar herkese geçmiş olsun iyi günler dilerim

Üst Alt