Arkadaşlar Herediter Spastik Parapleji hastasıyım, hastalığıma neden olan genin teşhisi için Tıp Fakültesinde gen belirleme testi istedim fakültede yapılmadığı için dışarıda özelde yaptırmam gerektiği söylendi, bende mecburi 1.100 Tl olan ücret karşılığı testi özelde yaptımak zorunda kaldım. Test şu an yapılmakta parasını ise test geldikten sonra ödeyeceğim. Özürlüler kanunu madde 36 da Kan hastalıklarının teşhisi ve önlenmesi ile ilgili yasada ise hastalıkla ilgili her türlü işlemin devlet tarafından yapılması için sağlık bakanlığına ödenek aktarılıyor diyor. Bu anlamda ben önce aile hekimliğine gittim, ordan devlet hastanesine sevk yaptırdım ordanda Tıp fakültesine sevkli geldim( sevk zincirini kırmamak için) Tıp fakültesindeki doktordan ise bu hastalığın gen tespiti bizde yapılmamakta özel hastanede ücret karşılığı yapılması gerekmektedir şeklinde bir yazı aldım. Bu yazı ve yapılan sevklerle ödediğim ücretin kanun gereği bana ödenmesi için SGK ya başvurmayı düşlünüyorum , red cevabı gelicektir tabi sonrada mahkemeye, arkadaşlar konu ile ilgili başka önerisi olanlar varsa yardımcı olunursa sevinirim....