Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genetik rahatsızlıklarda verilecek rapor oranı..?

smhyzgn

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
VENÖZ TROMBO EMBOLİ ÖNTANISIYLA İSTENİLEN GENETİK TEST SONUCUM ŞU ŞEKİLDE ;

FAKTÖR V LEİDEN:NORMAL
FAKTÖR V H1299R:NORMAL

PROTROMBİN 20210:NORMAL
MTHFR C677T:HETEROZİGOT MUTASYONU
MTHFR A1298C:NORMAL
PAI 46-5G :HETEROZİGOT MUTASYONU

YORUM:
mthfr c677t heterozigot mutasoynu ;toplumda tasıyıcılıgı %30-40 olan heterozigot c677 t mutasyonu,homosistein metabolizmasını azaltarak,suboptimalfolat varlıgında ılımlı hiper homosisteinemiye neden olmaktadır.
hiperhomosisteinemi varlıgında venöz tromboz riskinde 2-3 kat artış söz konusudur

paı4g /5g mutasyonu;kan paı-1 seviyesinde artmayaa yol açar.bu artış fibrinolizi inhibe ederek arteriyel tromboz riskinde artısa yol acar 4g5/g mutasyonunun venöz tromboz riskinde artısa yol actıgı tespit edilmiştir.

verilen rapor aynen bu sekılde doktor koruyucu kullanman gerekır hocaya danısalım dedi ve haftaya randevu verdi sizce sevgılı kardeslerım ozur oranı bu rahatsızlıgın nedir ben arastırmama ragmen bulamadım cevap verenlere şimdiden tesekkurler

özürlük oranını öğrene bildinmi arkadaşım bende aynı hastalı taşıyorum hic birşey bullamadım artık int bakmadan başım ağrımaya başladı :((

Üst Alt