Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genetik Sendromlu 4 yaş çocuk için özel eğitim raporu..?

sapsikanne

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Forumda yeniyim..

Rapor başlıklı konularda gezindim ancak bahse geçen raporlar hep çalışma ehliyet vergi vs üzerine..

Benim oğlum 22 mayısta 4 yaşını dolduracak (22.05.2014)
Şimdiye kadar rapor olayından hep kaçtım . Düzelecek toparlayacak vs umuduyla..

Ancak yaşıtları ile arasındaki fark giderek açılıyor..

*Kaslarında kemiklerinde herhangi bir sorun olmadığı söyleniyor ama hala desteksiz yürüyemiyor(elinden tutunca dengesiz adımlar atabiliyor)
*Konuşamıyor (hece bile yok)
* öz bakım dedikleri kısımda da çiğneme çook zayıf kendi kendisine yemek yeme çatal kaşık kullanımı vs yok bardaktan su içemiyor
* Bilişsel kısmı da geri diyorlar. Pek çok şeyi anlıyor gibi aslında ama öğretmenleri de şaşıyor..Yine de 4 yaş seviyesi olmadığı belli..

Artık görenler direk geçmiş olsun sorunu doğuştan mı diye soruyorlar.. Eskiden bu kadar bariz tepkiler yoktu..

Şükür maddi sıkıntımız yoktu çok fazla bu zamana kadar kör topal idare ettik. Ama artık okul vakti de geliyor.

fizik tedavi-hidroterapi-hipoterapi - özel eğitim için rapor alalım diyoruz.

Bunun için ne yapmamız gerekiyor?

Tam teşekküllü devlet hastanesinden bir rapor alınıp RAM a gidilecekmiş. Ama hastanede nereye nasıl müracaat etmemiz gerekli?

Koç üniveristesi genetik bölümünde yapılan genetik test sonucu var elimizde "ohdo sendromu-med 12 mutasyonu" yazıyor (biraz daha detaylı tabi)
Bir de prf Attila Altunel in kendi muayenesinde kendisi çektiği ve raporladığı EEG sonucu var ESES (bir çeşit epilepsi) olduğu yazan..

Şu an devam ettiği özel rehabilitasyon merkezinden bir gelişim raporu alabilirim sanırım. Ama DENVER yada AGTE yada ikisi de mi gerekli? Yada detaylı bir anlatım mı? Gittiğimiz yer özel bir yer raporlu çocukları yok onlar da bilemediler nasıl bir şey hazırlamalı..

İstanbul Kartal da ikametimiz..

Şimdiden bana yardımcı olacak herkese teşekkür ederim..

Sevgiler..

Özel egitim merkezine gidiyormuşsunuz. Ordaki ögretmenler okula başlamaniz icin ne yapmaniz gerektigini anlatmadilarmi?

Üst Alt