Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gerçek akıl hastaları hasta olduklarını kabul etmez mi?

osmangazi

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
219
Bunu duygu okulu serisini izlerken bir doktor söyledi. Ben sıkıntı çektiğim için direk hasta olduğumu kabul ettim. Bana çok tuhaf geldi ya da ben gerçek akıl hastası değilim o zaman :) Siz ne düşünüyorsunuz?

Akıl hastası değil ruh hastası sındır ! Fark var dikkat çekerim! Aklın yerindedir ruhun sıkıntı yapıyordur

Düşman başına bir babam yüzünden sinir hastası olduğumu anladım psikiyatri ilacı kullanmadan önce ben sinirli değil sakinim dedim psikolojim bozuk değil gayet iyiyim normalım sanıyordum kendimi fakat durum öyle değilmiş en ufak şeyde sinirleniyor muşum ilaçları kullandıktan sonra sakin oldum. Yani demem o ki psikolojisi bozuk olan insanlar kabul etmez fakat kişiden kişiye değişir belki bu durum.

Akli melekeleri gitmiş (küçümsemiyorum) ama kendisiyle barışık , güler yüzlü insanlar var. Başkaları "deli" yaftası yapıştırsa da mutlu oluyorlar. Şizofreni dostları derneğinde böyle kişiler tanıdım Psikozdan %80 ve üzeri oranda engelliler. Ama hiçkimseye zararları dokunmaz. Kendi halinde yaşarlar.

Son düzenleme:
Asıl hastalar hastalıklarını kabul etse tüm sıkıntılar çözülecek. Hem kabul etmiyorlar, hem de çevrelerindeki insanların hastalanmalarına neden oluyorlar..

Bilimsel ve nötr bir bağlamda konuşmak Akıl sağlığı terimini kullanmayı gerektirir ki, dünya literatürü bile yeni farketti bu yanlışını.
Ha eğer tam tersi bilimsellikten uzak spekülatif yanlış anlamalara ve yanıltıcı bilgilere yol açan kelimeleri kullanırsak, Bu durum, insanların gerçekliği anlamasını zorlaştırır. Özellikle insanların akıl sağlığını iyileştirmek istiyorsa bir kişi, kelimelerini doğru seçmeli. Yoksa iyileştirmek değil kötüleştirmektir bu.
İnsanları gerçekliğe alıştırmaya çalışırken meta olguları olaya dahil etmek tehlikelidir.

Halü gören,paranoyası olan,delüzyonu olan ya da aşırı takıntılı her insan akıl hastasısıdır.Kabul edip etmemekle bir ilgisi yok.
Yalnız ilaç tedavisine olumlu cevap veren ve veremeyen hastalar vardır.Olumlu cevap veren hastalığı kabullenir fakat veremeyen malesef ki kabullenmez.

Kendisini sağlıklı sanan ve bu sebeple psikiyatriye gerek duymayan insanlardan, psikiyatri hastaları daha akıllı ve zekidir. Bunu ben demiyorum, bir psikiyatri doktoru söylüyor.Çünkü psikiyatri hastaları kendilerinde ve çevrelerinde yaşanan acayipliklerin, tuhaflıkların er yada geç farkına varıyor; kendini sağlıklı zannedenler ise bu sebeple psikiyatri uzmanına ve tedavisine gerek duymuyor. Zorla veya ikna yoluyla psikiyatri kliniğine sadece 1 kez bile olsa yatan biri dünyayı bu hale getiren kendisini sağlam zanneden tehlikeli akıl, ruh hastası olanlardan evladır.

@osmangazi,
Depresyon çoğunlukla geçici bir duygudurum bozukluğudur fakat major depresyon akıl hastalığıdır.
Major depresyonda beyin kimyası bozuktur.

Bir psikoz hastası atağın en şiddetli dönemlerinde kim ne yaparsa yapsın ortada bir sorun olduğunu anlayamaz.

Bütün kötü taraflarına rağmen atak zamanları hafızamda güzel zamanlar olarak kaldı. Depresyondan kurtulmuşum, liseden mezun olmuşum. Saat gece 3-4, evdekiler uyurken ben uyuyamamışım, her an Allah'ın belamı vermesini bekliyorum. O sırada benim hakkımda bir mesaj verir diye karşıma çıkan yemek tarifi videosunu izliyorum.

Bu anları özlemem kimisi için garip gelebilir ama cidden özlenecek zamanlardı.

Üst Alt