Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gerçek engellilere engelli maaşı bağlanmaz, sahte engellilere bağlanır!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alpaslan35

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bizim gibi "GERÇEK ENGELLİ" ve gerçekten maaş bağlanmasını hak eden engellilere her türlü zorluğu çıkartan Akp iktidarı ve onun emrindeki SGK maalesef SAYIŞTAY raporlarında Onbinlerce, hatta 138 BİN sağlam kişiyi engelli diye emekli edip, beleşten milyarları akıtmış. Bazılarına da engelli maaşı yerine haksız yere "EVDE BAKIM PARASI MAAŞI" bağlamışlar.

Bizim gibi gerçek hak sahibi engellilere her 1 ya da 2 veya 3 yılda bir "Kontrol raporu almak zorunluluğu, hastane hastane koşuşturmak, yakınımızdaki değil de uzak şehirdeki hastaneden rapor almaya mecbur bırakmak, oranlarımızı özellikle düşürüp maaşlarımızı kesmek..." gibi çeşitli işkenceler ettiler ve etmeye de devam ediyorlar.

Ama kendi yandaşları olan ve sapasağlam insanları engelli diye de her yolsuzluğu yaparak emekli etmişler.

(Bildiğiniz gibi daha önceleri de Fetö ile işbirliği halinde iken, Fetöcülerin sağlam insanları engelli diye emekli ettikleri de ortaya çıkmıştı. Onlar da yüzbinlerce yandaşlarını haksız yere emekli etmişlerdi.

Şimdi GERÇEK ENGELLİ olan bizler bunların zamanında yediği bu pis yolsuzluklar nedeni ile çeşitli zorluklar yaşamaya maruz bırakılıyoruz.

Kosmo bunları bildiği gibi yapsın.

Bunlara hiç bir hakkımı helal etmiyorum.

(Sadece siyasetçilere değil, özellikle sağlam olup da, engelli maaşı bağlanan o yandaş vatandaşlara da hakkımı helal etmiyorum. Hepsinin çoluğundan çocuğundan çıksın o yedikleri haksız paralar. Bu sitede onlardan üye var mı bilmiyorum ama varsa hepsine zehir zıkkım olsun o haksız kazançları.

Bunlar yüzünden bizler mağdur oluyoruz hayatta.

https://16punto.com/aile-bakanligi-...lW-LSzDGvkFZaDbvdkdilC3gmB_Kpahq242iv7BUT4rls

Not: (Sakın bunları birileri savunmaya geçmesin hemen).

ÇÜNKÜ BU BİLGİLER SAYIŞTAY RAPORUDUR.

Yani, Sayıştay raporları belgeli, kanıtlı ve gerçek raporlardır.

Alpaslan35...yandaş değilsen akp üyeliğin yoksa hele hele bir de düşman oldukları Atatürk çü falansan bu ülke de bitiksin her alanda,sadece engelli olarak değil sağlam çalışan olsan bile çalıştığın yerde bile mim lisin kardeşim!...maalesef 1 kişinin eline 82 milyonunu verdiler istediği gibi sağıyor milleti,hele bir eleştir anında ceza böyle sitelerde de ban ı yersin hiç anlamazlar!
evet şu an engellinin kontrol muayenesi adı altındaki cehennem azabı o yandaşlarına verdikleri haksız engelli maaşlarının ürünleri,onlar yüzünden bütçe de paralar suyunu çekti hatalarını anladılar ama erkekliğe bok sürdürmemek mantığı ile acısını bizim gibi haklı engelli emeklilerden çıkartıyorlar maalesef ve en ufak bir bahane ile bile emeklilikleri iptal ediyor milleti süründürüyorlar!!
umarım bu dikta rejimi biter herkes(evet onların yandaşları bile!)bir rahat nefes alır engellisi sağlamıyla.

akp diye gereksız siyaset yapıonuz böyle bı durum varsa haksız alanı bilip şikayet etmıosanız o alan kadar sizde suçlusunuz.hemen akpyı savunuo demeyın akp yada başka partı olsun heç önemlı değil.madem sayıştay raporu var emınsın ve akplı tüm bunlar ne güzel işte farklı siyasi görüşlü biri olarak şikayetcı olun .bulundugnuz yerdeki il ilçe teşkiletları aracılıyla basın aracılıyla .yoksa burda akplıler değip yazarsan elıne bişi geçmez.
not konu haksız engelı maaşı alnlar başlıgı olarak cafe biz bölümüne tarısma odasın açılabılır bu ksım sadece maaşlarla ılgılı bilgi alışverişi yapılan yer. haksızlıga ugradıgını düşünenle hakkını arasın fıkırlerını söylesınler birlik olalım

ben akpli degilim uyeligim yok ankarada dayim yok.gittim sydv raporumu verdim maas baglandi.bunu particilik olarak gormenizi anlayamadim

Alpaslan35 sizin gorusunuze gore 2022 ve evde bakim ayligi alanlarin hepsi akpli oylemi.ne sacma bir yazi biyle

Bu bilgi doğru değil.Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şu

Bakanlık ise savunma olarak, aylık alan kişilerin sağlık kurulu raporlarının elektronik ortama henüz işlenmediğini, işlemlerin Sağlık Bakanlığı'nca devam ettiğini savundu ve veri tabanında yer almamakla birlikte raporun aslını veya onaylı suretini ibraz eden kişilerin kapsam içinde değerlendirilip ödeme yapıldığını, usulsüz bir durum olmadığını bildirdi.

ayaz5858 de yukarıda kendisinin de bu 138 bin kişi arasında olduğunu söylemiş anladığım kadarıyla ve bakanlığın açıklamasını dogruluyor.

Birileri PR çalışması ( Kamuoyunun düşünce ve davranışlarını etkileme) yapıyor.Siz de buna bilerek ya da bilmeyerek alet oluyorsunuz.

LOGİN, Sağlık Bakanlığı kimin emri ile çalışıyor.

İktidarının. O halde sağlık bakanlığı mecburen böyle açıklayacak tabii. Emir yukarıdan gelince elbette yalanlayacaklar. BAŞKA ŞANSLARI MI VAR Kİ???

SAYIŞTAY RAPORLARI belgeli ve kanıtlıdır.

Neyini savunuyorsunuz bu yolsuzluğun hala?

(Ben kendim birebir yaşadım yerden onlarca kişinin böyle emekli edildiğini gözlerim ile şahit oldum. Bizler emekli edilmezken, o haksız yere emekli olanlar bizlere alaylı alaylı gevrek gevrek gülüyorlardı "İşi bileceksin, işe gitmeyeceksin" diye. Hala neyi savunuyorsunuz siz) Sağlık Bakanlığının açıklamasının zerre önemi yoktur).

Sizler lafı nerenizle okuyup anlıyorsunuz kardeşim?

Ne demek "KENDİSİ DE BU 138 BİN KİŞİNİN İÇİNDE DEMEK Kİ" demek.

Sağlık Bakanlığının raporunda o kişilerin içinde benim de olmam için en azından 2018 yılından önce emekli olmam lazımdı. Ben ise 2018 yılında henüz emekli olabilmek için hasta halimle rapor alabilmek üzere hastane hastane koşuşturmaktaydım. !!

BİLMEM ANLATABİLİYOR MUYUM...!!??

Yazıyı anlamadan saçma sapan yorum yapmayın.

Yazıyı tekrar okuyun.
::

Ayaz 5858... Yazıdan hiç bir şey anlamamışsın.

DİKKAT EDERSEN... Haksız yere alanlar sence kimin yandaşı olabilir???

Tekrar DİKKAT et yazdığıma. "HAKSIZ YERE ALANLAR" diyorum.

Hak ederek alanlara hiç bir lafım yok. Anlamadan yorum yapma istersen.

Bir şeyi savunacaksanız bari mantıklı savunun.

Çevremde bunun çok örneğini yaşadım. Evet, doğrudur. HAKSIZ yere, hak etmedikleri halde bu maaşı alanların hepsi suçludur. O haksız yere emekli olanların hem siyasiler hem de emekli olanların çoluğundan çocuğundan çıksın o haksız aldıkları maaşlar. Hepsine zehir zıkkım olsun. Bizim gibi gerçek engelliler dururken yüzbinlerce kişi bedavadan emekli maaşı aldılar. Gerçek engelliler ise emekli edilmediler ve mağdur oldular, halen mağdurlar.

Aklı başında olan hiç kimse bu BELGELİ ve KANITLI yolsuzluğu savunmaz.

Çünkü bu durum SAYIŞTAY incelemesi ile KESİNLİK kazanmış durumdadır.

Çünkü Sayıştay elinde BELGE, KANIT olmadan böyle rapor hazırlayamaz.

BELGELİ ve KANITLIDIR bu yolsuzluk.

Hala neyi savunuyorsun????

Alpaslan35 sayistay raporunu siz gordunuzmu?
bahsettiginiz sitedeki yazi uzerindenmi konusuyorsunuz.
en dogrusu bunu cimer araciligiyla sorup cevap beklemek

arkadaşlar başınıza ufacık bir olay gelse akp yaptı oluyor..bu nasıl bir algı böyle?? saçma sapan siyaset yapmayın burda!!!

Böyle yolsuzluk yapaların Alllah bin ..... versin.

suzerk

Burada siyaset yapmıyoruz.

Eğer bir ülkede YOLSUZLUK varsa ve bu yolsuzluğu ülkeyi yöneten hangi parti olursa olsun O PARTİ SORUMLUDUR ve o suçlanır.

Burada A partisi B partisi önemli değil.

ÖNEMLİ OLAN.... Ülkeyi yöneten partidir.

Bu yolsuzluk da Akp döneminde olduğu için elbette o eleştirilecektir.

(Eğer ülkeyi sadece Mhp, Chp, İyi parti... gibi başka bir yönetiyor olsaydı ve bu yolsuzluğu onlar yapsaydı onları da aynen böyle eleştirirdik. Yolsuzlukları eleştirmek siyaset yapmak değildir).

Siz yolsuzluğu ve haksızlığı eleştireceğinize neden savunma yapıyorsunuz?

Bu yolsuzluk hepimizi ilgilendirir. Özellikle GERÇEK ENGELLİLERİ çok ilgilendiriyor.

Yapılan haksızlığı herkes bilmeli.

Bu sizi neden rahatsız ediyor ki???

Burada siyaset yapmıyoruz.

Yolsuzluğu yazıyoruz.

ayaz5858
CİMER kim allahaşkına yahu...!??

İktidara bağlı bir kurumdan sorsanız ne olur sormasanız ne olur?

SAYIŞTAY RAPORLARI kanıtlı, belgeli raporlardır ve TBMM'de tüm milletvekilleri görebiliyor.

Yani... bu raporlar gizli değil ve bunlar gazetelerin öyle kafalarına uydurup yazacakları şeyler değildir.

Hiç bir gazete, hele hele bu dönemde iktidarın aleyhine böyle uyduruk bir rapor yayınlayamaz.

Yayınlanan bu raporlar GERÇEKTİR ve isteyen gidip TBMM'de görebilir.

(Zaten iktidar da bu yolsuzluğu yalanlamıyor. Çünkü kanıtlı bir rapordur ve Tbmm'deki tüm partilerin milletvekilleri bunları görebiliyor).

Hal böyleyken siz neden hala yolsuzluğu eleştiriceğinize, bunu yapanları savunuyorsunuz ki??

o kadar saçma bir paylaşım yapmışsınızki..yani ak partinin ve devletin işi gücü yok organize bir şekilde yok efendim yandaş mandaş larını ,yani binlerce insanı sırf ona oy veriyor diye rapor verecekte sonra emekli edecek..

yahu kargalar bile güler sizin bu paylaşımınıza..ortada bir haksızlık varsa bunun partiyle alakası nedir? diyelimki bunu organize bir şekilde yaptılar?? hadi öyle olsun ...bunu akparti desteğiylemi yapmış oluyorlar? akparti buna göz mü yummuş oluyor...yahu 5 kişilik ailemizi yönetirken bile her olaya herkişiye hakimmiyiz?? %100 o ailenin fertlerini idare edebiliyormuyuz...

mesele bu değil içinizde oluşan (algı operasyonu kurbanlığı diyorum ben buna) akparti ve reis nefretinin dışa vurumu için bir bahane bu..her olayda olduğu gibi.. göktaşı düşse akpartiden bileceksiniz,aynı depremi bile akpartiye yamamaya çalışmak gibi..gülermisin ağlarmısın...çok değer verdiğim bir insanın da dediği gibi

TÜRKİYE TAM BİR TIMARHANE!!!

Suzerk...

konuyu saptırmaya çalışma.

SAYIŞTAY RAPORLARI KANITLI BELGELERDİR ve TBMM'e gidip görebilirsin.

Burada laf salatası yapıp da neyi savunuyorsun sen???!!!

Ortada kanıtlı-belgeli bir yolsuzluk var ve bunu eleştireceğine bunları yapanları savunuyorsun.

Hayırdır...!?

Sen ya da bir yakının bu şekilde mi emekli oldu ya da bakım parası alıyor yoksa da, bu kadar hararetli savunuyorsun??

TEKRAR EDİYORUM:

Bu konu en başta biz GERÇEK ENGELLİLERİ ilgilendirir.

İstanbul ve Ankara belediyelerinde "BANKAMATİK MEMURU" diye tabir edilen ve hiç işe gitmeden binlerce lira beleş para verilen yandaş-akraba kişiler ortaya çıktığı için şimdi ki bu "SAHTE EMEKLİ YAPILMA YOLSUZLUĞUNA" hiç şaşırmıyoruz.

Hala bu yolsuzluklar "YOKMUŞ GİBİ" savunanları gördükçe kahrolmamak işten değil.

Ortada BELGELİ-KANITLI Sayıştay araştırması var ve buna bile itiraz ediliyor.

Hayret bir şey ya...

::

(Bu arada... ne bahsettiğin parti ne de diğer herhangi bir parti benim zerre umurumda değil. Son 3 seçimdir hiç kimseye veya partiye ve muhtarlığa bile oy atmadım. Ömrümün bundan sonrasında da asla atmayacağım. Çünkü siyasete inanmıyorum. İsteyen oy atıp atmadığımı muhtarlıktan çok rahat kontrol edebilir. Oy kullanmadığım için imza da atmadığımdan dolayı, oy kullanmadığım çok rahatlıkla görülebilir. Beni siyaset yapan başka kişiler ile karıştırmayın. Siyaset, partiler ya da kişiler zerre umurumda değil. Şurada 3 günlük ve onu da engelli olarak zorlukla sürdüğümüz son günlerimizi yaşıyoruz. Bu son zamanlarımı da saçma sapan siyasiler ile vaktimi harcayacak kadar aptal değilim).

Alpaslan35 şöyle bir sey var çogu raporlar sisteme işlenmemiş benim 2014 yılında aldığım sürekli rapor sisteme işlenmemiş sayıştayda bu raporları göremiyor olabilir kimse raporsuz evde bakım maaşı vermez raporu olanlara bile bu kadar zorluk çıkarırken bana pek inandırıcı gelmiyor edevlete bir bak raporunu görebiliyonmu ben göremedim bu yıl çıkan raporlar e imzalı hemen sistemde görünür

Fatma hanım,

Sayıştayın Hakimleri-Müfettişleri mevzuatları hepimizden iyi biliyorlar ve buna göre soruşturma yapıyorlar.

Yani... sizin ve sağlık bakanlığın bu açıklamasındaki "SİSTEMDE GÖRÜNMEDİĞİ İÇİN" maddesini bu hakimler-müfettişler de çok iyi biliyorlardır. Bildikleri için de, eğer gerçekten böyle idiyse, kesinlikle usulsüzlük raporu düzenlemezlerdi zaten.

Yani... Bu dediğiniz başka şey, sayıştayın raporundaki usulsüzlük başka şeydir. Bunları karıştırmayalım.

(Sağlık Bakanlığı kendini ancak bu mazeret ile aklamaya çalışıyor doğal olarak ama alakası yok).

Belediyelerde BANKAMATİK MEMURLARI çıktığına göre ve bu yalanlanamadığına göre (Dikkat buyurun "Yalanlanamadığına göre" diyorum. Çünkü belgeli olduğu için yalanlayamıyorlar).

Bu sahtekarlığı yaptıranlar, sahte emekliliği haydi haydi yaptırırlar.

Alpaslan35 Allah askina ikide bir sayistay raporu diyorsun nerede bu rapor.git meclise bak demekle olmuyor.sen gordunmu bu raporlari elinde varsa bizde gorelim.

bu yaziyi kaynak gostererek devletin bilgi edinme kanallarina yazacagim elbet birisi bir sey yazar.
bunun disinda madem dedigin gibi bir usulsuzluk varsa muhalefet partileri neden gerekeni yapmiyor ?

ayaz5858
Bakın aşağıya Sayıştayın bu konudaki görevini ve belgeler ile kanıtladığı raporları NEREYE SUNDUĞU ile ilgili kanunun maddesini bizzat Sayıştay sitesinden alıntılıyorum:

İyi okuyun.

[FONT=Tahoma](1) Sayıştay;
[/FONT]

[FONT=Tahoma]a) Kamu idarelerinin mali faaliyet, karar ve işlemlerini hesap verme sorumluluğu çerçevesinde denetler ve sonuçları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine doğru, yeterli, zamanlı bilgi ve raporlar sunar.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]b) Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin; gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığını denetler, sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlar.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]c) Genel uygunluk bildirimini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]ç) Kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapar.

[/FONT]
Elbette bu hoşunuza gitmeyecek ama sizin hoşunuza gitmemesi ortada bir usülsüzlük olmadığını göstermiyor.

Esas olan Sayıştayın kanıtlı-belgeli raporudur.

İnterneten sayıştay sitesine girip, sayıştayın bu raporları ile bilgileri kendiniz görüp okuyun.

Belki o zaman ikna olursunuz.

(Gerçi hiç sanmıyorum ya).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt