Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gerçek özürlü kimdir sizce?

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Etrafınızda gerçek özürlü olan ve haklarını bilmeyen dolu insan var. Birde özürlüyüm diye geçinip gerçek özürlülerin haklarını gasp edenler var.

Gerçek Özürlü Kimdir Sizce ?

Uzaylı biri:) Gözünü dünyamıza dikmiş kendi gezegeni yetmiyormuş gibi gelmiş bir de bizim gezegenimize konmuş agalık tasyalayn uzaylı.)
Efendim kendi gezegenlerinde hayat kalmamışmış, yeni yaşam alanı arıyormuşmuş da bir de bir çene var sormayın:)
Yok gezgeninde bacaklara ihtiyaç duymuyormuş ama buraya gelince yerçekimi yasasına bunysi uymamışmış kalmış bacaklarıyla başbaşa:) yürümek onca yolu yurumek bir eşyayı kaldırmak ne sorunmuş:) bu gezegende yaşamanın faturası çok agırmış:)
uçmayı özlemişmiş:)
yerçekimi yasasını icat edene laf saymakla a bitmiyormuş. Bu gezegene gelmekle çok magdur kalmışmış:)
Bacaksız halini özleyip duruyormuşmuş:)
"kendim ettim kendim buldum" dmiyor da suçu yerçekiminden dolayı kullanmak zorunda oldugu bacaklara buluor:)
şaka gibi:)))
http://www.youtube.com/watch?v=-kr-dfy50kk

vallahi bende bilmiyorum gerçek özürlü kim.ben doğuştan işitme engelliyim 3 yıldır koah hastasıyım.teşhis hacettepe hastanesi 3 evre koah hastası.%80 raporum var.topluma göre özürlü değilim.onlara göre özürlü hiç görmiyecek hiç yürümiyecek hiç konuşmayacak ancak o zaman gerçek özürlüdür.KALEM SENİDE KUTLUYORUM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL CEVAP VERMİŞSİN.TEŞEKKÜR EDERİM

Başına yastığa koyduğunda, rahatça uyuya mıyorsa
Aklında herzaman aynı soruya takılı kalıp durabilen,
Bildiği halde yaptığından pişmanlık duyabilen,
Kendi kişiliğinde, ben gerçek özürlümüyüm diye sorabilen, kişiler

Hem bu dünyada, hemde ahirette hesap verileceği şüphesiz. Yüce Allah bunun sorgusunu verecektir.

Allah, dîn konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olan kimselere iyilik etmenizden ve onlara adaletle davranmanızdan sizi yasaklamaz. Muhakkak ki Allah, adaletli olanları,davrananları sever. MUMTEHİNE SURESİ 8. Ayet

gerçek özürlü hayatında ilk defa engelli görüyormuş gibi bakanlardır

bece gercek özürlü biz dünyada yokmus gibi davranıp zavallı olarsk gören örümcek baglamıs beyinlere sayip olan ve bize kücücük fırsat vermekten bile cekinenn kişilerdir ama yinede bilememmm kişisen kisiye degise bilir sözüm meclisten dısarı benim fikrim bu ::)

Gerçek özürlü; o gerçekten özürlüdür, sıkıntıları ve üzüntüleri vardır . Durumları iyi olsa bile hep o düşünceyle yaşar, bilincine işlemiş, gerçekle yüzleşen, her Allaha dua edişinde iyileşmesi için amin dileyen kişidir.

Herkes kendi haline şükretmeli, bizden kötüleri ve bizden de iyileri var, ama düşündüğünde bende özürlüyüm dediğinde senden daha zor durumda olan kişi gerçek özürlüdür.

Üst Alt