Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geri hizmete alınan öğretmen, mesleğine tekrar dönebilir mi?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
356
Bu mümkün müdür ? Hukuki&mevzuat olarak nasıl bir yol izlemek gerekir ? Cevabınız için teşekürler

ezel14

Atanmış bir öğretmenin sağlık sorunları sebebiyle mesleğini yapamadığı yapamayacağı uzmanlar tarafndan tespit edilip memur kadrosunda masabaşı bir işe verilip çalışmasıdır. Olurunu tam bilmemekle birlikte belli hastalıklarda dr raporuyla iyileştiği saptanırsa olabilir diye düşünmekteyim.

perseküsyon
Evet mümkündür, tabi iyileştiğini belgelemesi gerekmektedir.
Prosedürü tam olarak bilmiyorum.
Bir arkadaşımın öğretmen olan ablası psikolojik rahatsızlıkları sebebiyle geri hizmete alındı.
Bir kaç yıl tedavi sonrası rapor alarak fiili öğretmenliğe geri döndü.

@Ufukalp

Evet mümkündür, tabi iyileştiğini belgelemesi gerekmektedir diye yazmışsınız.
Tıp fakültesinde hastaneye sordum ve işim biraz zor. %45 ve sürekli ibareli Şizofreni (F20) raporum var. Bundaki tanı ve özür derecesi değişmeden sizin dediğiniz şekilde iyileştiğimi nasıl belgelendirebilirim ? 8 sene aradan sonra tıp fakültesi / psikiyatrinin bana yeni bir şans tanıyacağına inancım da az. Takdir edersiniz ki öğretmenlik mesleğinde kişinin psikolojisine çok dikkat ediyorlar İnce eleyip sık dokuyorlar. Çünkü işin doğası gereği... Avukatlara da danıştım. Asliye hukuk mahkemesinde, öğretmenliğe dönüş için dava açabilirsin ama senin beyanından ziyade raporu düzenleyen heyetin görüşünü dikkate alırlar falan dediler. Açıkçası hevesim kırıldı. Yine de buna da şükür. Şimdiki memurluk işimde rahatım Aza kanaat edelim.

perseküsyon

Peki bir şey sorcam ben de şizofrenim ekpss den öğretmen olarak atanmayı düşünüyorum yazmışsınız öğretmenlerin psikolojileri de önemli diye... Bu durumda öğretmen olarak atanmam mümkün değil mi?

ezel14

Engelli öğretmen atamalarındaki kriterleri tam olarak bilmiyorum

Merhaba ben de aynı durumdayım rapor aldım geri hizmetten öğretmenliğe geri dönmek istiyorum.Bu konuda emsal karar var mı acaba?Dava açarak mı döndü.Yoksa direkt olarak mı atandı.Bilgi verirseniz sevinirim.

@Fatih2016, bey, selamlar.
Tıp fakültesi veya yetkili heyetin olduğu bir hastaneden """öğretmenlik yapması uygundur""" şeklinde rapor almanız lazım.

@Descartes,

Merhaba,Söz konusu raporu aldım dilekçeme ekleyip tekrar atanmak için İl Milli Eğitime gönderdim.Fakat mevzuata göre işlem yapılamamaktadır cevabı geldi.Şimdi ne yapmam gerekiyor?

Üst Alt