Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geri ödemeli burs almak evde bakim aylığının kesilmesine neden olur mu?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Oglum ünüversite ye basliyo.
.üç ogrencim var.il disina gidecek ve muhtemelen ona göndereceğim para yetmeyecek. Cunku ev borcum da var.

oglum da devletten geri ödemeli borç burs icin basvurmayi düşünüyor.bu burs bize gelir olarak görünüp evde bakim maasimizi kesilmesine yol acarmi.

Kardeşim bende burs alıyorum eve giren her türlü para gelir hesabına ekleniyor sınırı gecmiyorsaniz sorun yok geçiyorsa keserler

Geri ödemeli dediğinize göre burs değil de öğrenim kredisinden bahsediyor olmalısınız.
İkisi farklı değerlendirilir diye düşünüyorum. Burs bir gelirdir ama öğrenim kredisi faizi ile birlikte geri ödenecek bir borçtur.
Bu sadece benim düşüncem, uygulamadan emin değilim.

Ufukalp

kardeş .borçda olsa eve gelır olarak giriyor devlet gelire haneye adı ne olursa olsun gıren paraya bakıyo gidere geri ödeyecegıne borcuna bakmıyor.

Burs karşılıksız ödenir, kredi alırsanız devlete borçlanmış olursunuz ama yinede gelir sayılır.

Çözümse evde bakım maaşı alan okuyan kişi değil diye düşünüyorum, evde bakım maaşı siz alıyor ve halen haneye tabi kişilerin sayısı artırarak çözümlenebilir.

Son düzenleme:
Evet borc alicaz yani kredi...verirlerse tabi

Peki biz ne yapalim.cocugumuzu okutmak icin hastamizi birakip isemi gidelim.nasil yapalim.yoksa cocugumuzu mu okutmayalim.bi maas veriyo..ev borcunu...okul kredini gider saymiyo.pekcok konuda maas vermemek icin elinden geleni yapiyo sağolsun devlet.insaf valla hi

yusuf-ardahan75

Devlet ben sana haklarını vermek istemiyorum sende kendi çözümünü bul diyerek yol açıyor.

Haneye giren geliri düşürmenin tek yolu geliri olmayan kişileri aynı adreste göstererek olur. Gerçi kötüye sevk etmek istemiyorum çünkü adres kaydırma yapıldığı tespit edilirse aldığınız tüm maaşları geri isterler ve alırlar.

Abi bak bende üniversite öğrencisiyim 23 yaşındayım dedeme.bakiyorum geçen sene ağır engelli aldimmrapor busene bidaha girdi heyete şimdi sonucu bekliyorum kısmi bagimli verse bende alamıyorum devlet vermemek içinden elinden geleni yapıyor

Arkadaşlar engelliyim farklı bir ilde 27 yaşındayım , kardeşim var 22 yaşında köyde onu belediyede bir işe sokabilir miyim , olur mu sizce nereye başvuru yapılıyor?

Sıkıntı olmaz burs çıkar raporla başvuru yaparsanız zaten

Bağlı bulunan kuruma danışmakta fayda var, bazı yerlerde görmezden geliyorlar ya da gelire dahil etmiyorlar.

Akhisar54

İnanırmısın bu sitedeki herkes senin gibi kendi veya bir yakınının hayatı kurtulsun ister. Öyle bir bilinen imkan olsa zaten bu tarz sitelere ihtiyaç olmazdı.

2 Seçeneğiniz var.

1. İş kurumuna müracaat etmek ve beklemek.

2. Ekpss sınavlarına girip aldığınız puana göre yerleştirlmeyi beklemek.

Geri ödemeli alınan öğrenim kredisi ,gelire dahil edilmiyor.
Başbakanlık bursu veya farklı kurumlardan alınan burslar gelire dahil ediliyor.
Çocuğunuza başarılar dilerim.

@67m

Rica etsem, bahsettiğiniz konuya dair yönetmelik maddesini verebilirmisiniz?

Yada zahmet olmassa bu sebelerden dolayı diye bir açıklama yapabilirmisiniz?

Amacım sizi zora sokmak değil bilmediğimiz birşey varsa bizde ihtiyacı olanda öğrensin diye

Yukarda bursun karşılıksız, kredininn borç olduğu aradaki farktan bahsetmiştik.

_SEP_ 2019 haziran ayında Aile politikalar kurumuna çocuğumun aldığı burslar ı banka dekontu ile bildirdik.
Eğer geri odemeli alsaydı buna gerek yok dedi memur.
Zora düşülecek bir durum yok.

peki benin bir fikrim var çocuğunuzun ikametgahını sizden ayırırsanız bence sorun çözülür çünkü o zaman çocuğunuzun almış olduğu kredi eve giren gelir olarak kabul edilmez

Üst Alt