Mustafacann
abiniz 2022 maaşı aldıgı için önce 2022 için cevaplayalım.
Ben üniversiteye başladığım için geri ödemeli kredi almak istiyorum hane gelirine bu kredi eklenir mi?
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.
tarla traktör vs var bunlar aylık gelire ekleniyor mu?
Soru 52: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait arazi ve tarlası bulunmaktaysa nasıl bir muhtaçlık hesaplanması dikkate alınır?Hanenin tarla ve arazisinin rayiç bedelinin 240'ta biri ve aylık getirilerinin toplamı dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.
Soru 55: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. İl/ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
annemin aldığı bakıcı maaşı da gelir hesabında göz önüne alınıyor mu?
[/QUOTE]
evet 2022 gelir hesabı edılırken annenızn aldıgı ebm ve adı ne olursa olsun hanenıze giren tüm gelirler gelir hesabına dahil edilir.baglanırsa baglanacak olan 2022 hariç.2022 de sadece emsal kıra bedeli gelirden düşülür başka bişi düşülmez.
ebm de ise uygulama daha esnek.alacagınız kredı ile hane kişi başı gelır olan 1402 tl yı geçmezsenız bişi olmaz 3 kişsiniz galıba bu durmda 4200 tlyı geçmıcek gelrınız ebm nın kesılmemesı için.ebm gelır hesabı edılırken alınan 2022 maaşları gelır hesabına dahil edilir alınacak olan ebm dahıl edılmez
kısaca 2022 başvurusunda alınan ebm ler dahıl edılırken gelır hesabına alınacak olan 2022ler dahil edilmez
ebm başvurusunda alınan 2022 ler dahıl edılırken gelır hesabına alınacak olan ebmler dahil edilmez