Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

67m

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar engelli bireyden alınan emlak vergisinin geriye dönük iadesi nasıl yapılıyor.dilekçe örneği var mı?teşekkürler

Merhaba, raporunuzu alacaksınız. ilgili belediyeye gideçeksiniz. diyelim ki rapor tarihiniz 01.01.2000 tarihli ve siz 2015 yılına kadar vergi ödemişsiniz, geriye dönük tamamını alırsınız .. tarihleri örnek verdim..

dilekçeye gerek yok olsada sorun olmaz. örnek şöyle
xxxx belediye başkanlığı emlak servisine
xxxx tarihinden itibaren engelliyim %40 oranında rapor tarihimden itibaren ödemiş oldugum emlak vergilerimi tarafıma ödenemsini rica ederim.

Peki, çocuğumdan dolayı emlak vergisini geriye dönük veya bundan sonra alabilir miyim. Tesekkurler

Hayır engelli kişi adına kayıtlı emlak için geçerlidir.

ev kimin adına kayıtlı ise ve ev üstüne kayıtlı şahıs engelli ise o alır. çcogun engelli ve ev senin üzerine ise ASLA ALAMAZSINIZ

Su tüketiminden % 50 oranında yararlanıyoruz. Emlak vergisinden neden olmasın.

o ayrı ona belediyeler karar verir....... bu ise KANUN!

Su indirimi ile karıştırmayın bunu. Suyu isteyen belediye yapar isteyen yapmaz zorlayıcı bir kural yok.
Emlak vergisi muafiyeti ise kesin hükümlerle sabittir ve uygulamaya dair standart kuralları vardır.

engelli raporum var evi 2010yılında aldim 2016da rapor aldim fakat ev 240 m2 vergiden muaf olabilirmiyim

Peki bu geriye dönük ödemeyi Belediye peşin olarak mı yapıyor? yoksa mesela su faturalarımdan filan mı düşer?

bilgisi olan var mı acaba?

Dün buradan edindiğim emlak vergisinden muafiyet durumunu öğrenmek için belediyeye gittim. Bizim engelli kişinin üç dairede bir 1/6 yani altıda bir hssesi var. yani bölsek bir daire bile düşmüyor. Belediye bana diyorki birden fazla ev olduğu için böyle bir durumdan yararlanamazsınız diyor. ne yapmak gerekiyor. mevzuat nedir? yardımcı olabilirmsiniz.

Üst Alt