Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük gece çalışma farkını isteyebilir miyim?

Ramazan47

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben bir iş yerinde temizlik personeli olarak çalışıyorum 3 vardiye var ben gece vardiyesindeyim Arabulucu kağıdında şöyle bir başlık gördüm gece çalışma farkı buna dayanarak şimdi ben gece 2.5 senedir sabit çalışıyorum acaba geriye dönük gece çalışma farkını isteyebilir miyim birde varsayalım isteyebilirim vermek zorundalar bu nasıl hesaplanır..

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..

İş Sözleşmenizde veya İşyeriniz Sendikalı ise Toplu İş Sözleşmesinde Gece çalışması zamlı olur maddesi yoksa Bir hak talebiniz olamaz.

Arabulucu anlaşma tutanaklarında Genel olarak olabilecek tüm alacaklar varmış gibi detaylı belirtme yapılır.

zaten bu tür bir alacağınız olması mümkün değilse, arabulucu tutanağında yazması bir anlam ifade etmez.

Netbey

yorumunuz için teşekkür ederim sözleşmede fark olmalıdır gibi herhangi bir terim yok okudum çünkü bildiğim kadarıyla vardiyalı çalışılan yerlerde sabit gece çalışmak yasak olması lazım burdan herhangi bir şey çıkmaz mı bir de her gün 9 saat çalışıyoruz 1 saat yemek molası var yani haftada 54 saat çalışıyoruz yemek saatleri düşünce haftada 48 saat eder yani 3 saat fazlamız var bunu talep edebilir miyim acaba şimdiden yine teşekkür ederim

talep edersin de 3saat mesai farkın kaç tl olacak ki onun için göze battığına değmez. başka alanlar varsa sen de iste yoksa tek başına düşme peşine

fatih_123

3 saat haftalık az görünebilir de ayda 12 saat eder bu fazla mesaiye girdiği için normal mesai saatinin yüzde elli fazlası olarak hesaplanır birde bu 3 saati 2.5 yıla vurdun mu aslında güzel para oluyor; benim peşine düşme sebebim vardiyalı sisteme dönecek olmamız madem vardiyalı sisteme dönecez neden hak ettiğim parayı bırakayım

Ramazan47 Mevzuat gereği vardiyalı çalışma sisteminde vardiyaların en geç 2 haftada bir değişmesi zorunludur.

Sabit gece çalıştırılmanız mevzuata aykırı.

günde 15'er dakikadan 2 çay molanız yoksa bahsettiğiniz haftada 3 saat fazla mesaiyi tabiki talep edebilirsiniz.

Ayrıca İşyeriniz Turizm, Sağlık ve Güvenlik Sektörlerinden birinde faaliyet göstermiyorsa, fazla Gece mesaisi yasaktır.

Üst Alt