Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük vergi iadelerimi almak için dava açtım. Sonucu bekliyorum..

hamza827

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar.

burda size bazı bilgiler vermek için yazıyorum.
ben 2000 yılında engelli raporu aldım 2004 te bir fabrikada çalışırken vergi indirimi için başvurdum ankara 17 ye düşürdü.sonra itiraz ettim 58 rapor verdıler ankara 29 a düşürdü tekrar itiraz ettim.2 kez hastanede rapor kaybolmuş.enson 2011 de aldım raporu ama ünüversite hastanesinden 44 ankara 44 olarak onayladı.

bende geriye dönük vergi iadelerimi istedim.ama olumsuz cevap verdıler.2004 ün 11. ayı itibarıyle istedım ama 2004 te ilk başvurdugumda manisada çalışıyordum sonra 3-4 tane iş yeri değiştirdim.elime cevap gelmedıgı için 1 ay içinde itiraz edemedim eskilere ama 44 onaylanınca hemen itiraz ettim.ilk once dilekçeyle geriye dönük iademi istedim vermedıler.vergi mahkemesıne başvurdum. dava açtıgım kuruma savunmamı verdim.ama 2000 yılından beri aldıgım tüm raporlar aslı elimde mevcut ve dilekçelerde ispatladım.gecende mahkeme ara karar vermiş benım raporu ege ünüversitesıne yollamışlar.karar 3-4 ay içinde çıkar sanırım.

sizleri de bilgilendırmek ıstedım.sonucu size iletirim.

Çok enteresan bir dava! Dilerim lehinizde sonuçlanır. Merakla bekliyoruz...

karar aşamasına geldi şu an inşallah olurda diğer arkadaşlarada bir nebze olsun belki faydası olur

sanirsam bu konuda profesyonel oldunuz, benim sıkıntımada çözüm bulabilirsiniz anladigim kadariyla...
Ben 2004 te vergi indirimi hakkini kazandim... 2005 te yeni bir işyerine girdim. Muhasebeciler anlamadigi icin işten benim vergi indirimimi yapamadilar o dnem. Ben şimdi muhasebecime tekrar dilekce yazdirdim başvuru yaptirdim... Rapor ve vergi indirimi kagidimida gönderdim kendisine lazim olur diye... 8 yildir hakkim olan vergi indirimlerini alamadim yada almadim. Ayni işyerinde 8 yıldır çalışıyorum.. Bütün vergi indirimlerini öderler mi?yoksa bu tarihten sonra mi ödemeye başlarlar...

Ya abi benim anlamadığım birşey var bende vergi indirimi aldım ancak 3.dereceden 24/05/2013 den itibaren vergi indirimi alabilir diyor yani geride kalan 3 aylık vergi indirimi iş yerim vermiyor daha önceki iş yerimden o 3 aya ait bordroyu alıp istanbul vergi mükellefine dilekçe yazmam gerekiyormuş bu doğrumu acaba yoksa bu 3 ayın parasının peşine düşmeyeyim mi?

şimdi siz bole yazınca benım de aklım karısdı gunlerdır bu soruları soruom sanırım tam bılen arkadasımız yok ..ben bı iş yerınde 2011 mart işe gırdım 2013 martda engellı raporumu aldım nısanda sakatlık ındırımı ıcın vergı daıresı ankaraya yolladıgıını soledı sonucu sibis comda bakdım agustosa onaylandı fakat ben mayıs ayında iş yerımden kendı ısdegımle ayrıldım bu iş yerımden gerıye dönuk vergı ındırımımı almam soz konusumudur? bunu yapma durumum varmı varsa neler yapcam ? hangı yol ızlıcem

ve eklemek ısdedıgım bısey var 3 aydır part tıme olarak baska yere ıse gırdım vergı daıresı ızmıre gıttım ımza sırkusu felan ısdedı verdım onlarda bana mmaaşına en fazla 25 40 cıvarı yansır dedı..fakat bunu da alamadım hatta ınsan kaynaklarına danısdım oda bole bıseyı ılk defa duyuyo ne yapcagımı şaşırdım

Arkadaşlar bişey sorucam. Benim de 7 aylık birikmiş vergi iadesi alacağım var, almakta da sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum da merak ettiğim şu. Bu vergi indirimi ücretleri şirketin kasasından mı çıkıyor yoksa devlet mi ödüyor? Bizler engelli olarak çalıştığımız şirketlere ek yük mü oluyoruz yoksa tam tersine şirket vergi indirimi için bizden mi faydalanıyor?

ben 3 aylık geriye dönük paramı dilekçe yazarak aldım bilginize

2008 sonrası rapor istiyorlarmış doğru mu??

A Sirketinden vergi indirimi aldim. fakat B sirketinde 9 yildir calisiyorum. yeni isyeri icin yazi istedim. bu yazi gelince 9 yiligi vergi ind alabilirmiyim. bilen varmi.

Erol bey,

Vergi indirim hakkını hangi tarihte almışsanız, hak da otarih itibarı ile işler. Önceki yıllardaki çalışmışlıklar için vergi indirimi uygulanmaz

Sanırım A şirketi B şirketinden daha önce ve B şirketinde çalışırken vergi indiriminiz vardı ama işverene tebliğ edilmediğinden uygulanmadı.
Durum buysa evet geriye dönük 9 yıllık vergi indiriminizi alabilirsiniz.
Aynı konuda sorduğunuz soruya istinaden başka bir başlıkta size link vermiştim,o linki inceleyerek orada belirtilen yolu izleyiniz.
Birçok arkadaş bu konuda işvereni ile anlaşmazlığa düşmekte gereksiz polemiklere girmektedir.Geriye dönük vergi indirimi taleplerinizde muhatabınız işveren değil,işverenin bağlı olduğu vergi dairesidir.

Üst Alt