Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük vergi indirim farkı alabilir miyim?

Camako

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

Birkaç haftadır sorunuma çözüm bulamadım . en sonunda burada paylaşmaya karar verdim .
Ankara Gelir idaresi başkanlğından b dereceli raporum 2010 yılı mayıs ayı tarihli olarak kabul edilmiş.
ben 2007 yılından 2012 yılının şubat ayına kadar özel sektörde çalıştım. raporum 2010 mayıs ayını baz aldığına göre 2010 yılının mayıs ayından itibaren 2012 yılının Şubat ayına kadar geriye dönük vergi indirim farkının alınması gerekmiyor mu ?

Eğer öyle ise ki öyle olduğunu zannediyorum araştırmalarım sonucu ( Vergi dairesi , Maliye bakanlığı gibi yerleri aramam sonucunda ) bu işlemler için nasıl bir dilekçe yazmam gerekir.

iş yeri size o tarihtenitibaren geriye dönük o parayı vermek zorunda

Parayı işyeri değil,vergi dairesi verir.
Ancak işverence geriye dönük tüm ayların fark bordrolarının vs yapılması gerekir ki,özel sektörde hiçbir işyerinin bununla uğraşacağını sanmam,astarı yüzünden pahalıya gelir çünkü.

Peki iş yerine bu işlemi yaptırtabilmem için kanuni bir yükümlülük var mı yoksa bu geriye dönük paranın üstüne bir bardak su mu içmeliyim ?? birde benim duyduğum sizin dediğiniz gibi Ufuk bey iş yerleri bu işin yapılmasının meşkatli olduğu için yapmak istemiyorlar fakat alacaklı olan kişiyle anlaşma yaparak imza karşılığı bu aradaki fark hesaplanarak kişiye işverence ödemesi de yapılabiliyormuş örnekleri varmış daha sonra bu para kurum vergisi olarak vergi dairesine ödenen mevladan düşülüyormuş diye duydum. bu konuda işverene başvurabileceğim kısa bir dilekçe örneği tavsiyeniz var mı acaba . yardımlarınız için teşekkürler.

Vergi indirimi rapor tarihinden itibaren başlamaz. Kişi raporuyla başvurur, maliye değerlendirir, eğer onaylarsa, "xxxxx tarihinden itibaren sakatlık indirimi uygulanır" diye bir yazı gönderir işyerine. Bir başka deyişle, Maliye'ye başvuru tarihiniz sakatlık indirimi için de başlangıç tarihi olarak kayda geçer.

geriye dönük alamazsınız raporun onaylandığı tarihten yani deftardarlığın işverene gönderdiği yazıda şu tarihten geçerli diye yazar yazdığı tarihten alırsınız geriye dönük

Kusura bakmayın ben derdimi anlatamıyorum sanırım . Benim öğrenmek istediğim vergi indiriminden yararlanıp yararlanamama konusu değil . benim vergi indirimim şuan başladı zaten ve 2012 yılı için ayda 57 lira yansıtılmış şekilde aylığıma yatırılıyor. fakat benim öğrenmek istediğim . elimdeki belgeye nazaran o tarihten itibaren ( 2010 yılının mayıs ayından itibaren ) geriye dönük vergi indirimi farkını nasıl alabilirim . bu işlem için iş yerine başvuru yapıp iş yerimin bana geriye dönük bodrolarımı düzenleyip bana mı vermesi gerekli yoksa vergi dairesine mi gönderecek .? bu konuda bi aydınlatma yaparsanız sevinirim . teşekkürler.:confused::confused::confused:

ben kamuda tahakkukkucuyum ben size örnek versem 2010 yılından başladı vergi indiriminiz mesela işveren geriye dönük değilde örneğin aylık matrahınız vergi indirim tutarını yani 2010 yılından bu zamana kadar 1.derece veya 2,3 dereceye takabül eden rakamları toplayıp mesela 5000 lira yaptı bunu her ay aylık matrahınız kadar örnek aylık matrahınız 1500 lira ise bundan vergi kesmeyecek ilerleyen aylarda da kesmeyerek 5000 lirayı bulana kadar kesmeyecek ve kesmediği miktarları size ödemek zorunda vergi dairesine değil. umarım yardımcı olmuşumdur.

Açıklamaların için Çok teşekkür ederim Sergülü :) artık bende durumu bir dilekçe ile eski çalıştığım özel sektör olan iş yerime vericem ek olarak ankara vergi idaresi başkanlığından gelen yazı ve raporumu ekleyerek bu tarihten itibaren geriye dönük vergi indirim farklarının tarafıma ödenmesini talep ediyorum diyerek bir dilekçe yazıcam.

vergi indiriminiz bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine müracat ettiğiniz tarihten başlar.geriye dönük vergi indirimi alamıyorsunuz.ankaranın onayladığı tarih değil, sizin vergi dairesine müracat ettiğiniz tarihten itibaren alabilirsiniz.

Üst Alt