Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük vergi indirimi ödemesi alabilir miyim?

unalerol

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ben 2004 te vergi indirimi hakkini kazandim... 2005 te yeni bir işyerine girdim. Muhasebeciler anlamadigi icin benim vergi indirimimi yapamadilar o dönemde. Ben şimdi muhasebecime tekrar dilekce yazdirdim başvuru yaptirdim... Rapor ve vergi indirimi kagidimida gönderdim kendisine lazim olur diye...

8 yildir aynı işyerinde hakkim olan vergi indirimlerimi alamadim... Bütün vergi indirimlerini öderler mi?yoksa bugunun tarihinden sonra mi ödemeye başlarlar...

teşekkurler

arkadasım guzel konuya degındın benım gırdıgım şirketın muhasebecılerı de bu kanunu bılmıo nasıl bı dılekce yazdın bana bı ornek gonderebılırmısın bende şşirketıme gonderyım anlatıom anlatıom anlamılolar

mail adresini, coolajans@gmail.com adresine gönder sana mail olarak atayim örneği. ayrıca ben 8 yildir calistigim ve bu hakki daha öncesinden de kazandigim icin, vergi dairesinden geriye dönük bile alabilecegim söylendi hernekadar doğrudur bilmiyorum ama, muhasebecim ve muhasebeciler hayir alamazsin deselerde...

ayrica 2008 öncesi raporları vergi dairesi kabul etmiyormuş, 2008 ve sonrasi olmasi gerekiyormuş... şimdi gelde yeni rapor çıkar... Anlamadigim raporun üzerinde zaten sürekli yaziyor yeni raporu ne yapcaklar cok merak ettim...

Defterdarlık başvuru ile vergi indirim belgesi hangi tarihte alınmışsa o tarihten itibaren sakatlık indirimi alınabilir. Vergi indirim belgesinin üzerinde "xx tarihinden itibaren sakatlık indirimine hak kazanmıştır" gibi bir ibare yazar. O tarihten itibaren sakatlık indirimi ödenmek zorunda. Muhasebeciler başlarından savmışlar çok detaya hakim olmayabilirler.

Bir kez defterdarlığa şahsen başvuru yapıp vergi indirimi kazanmışsanız bir daha ne yeni rapor, nede vergi indirim başvurusu yapmazsınız,
[FONT=tahoma]İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?[/FONT]
[FONT=tahoma]Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır.
Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.
::10 Soruda Sakatlık İndirimi::
[/FONT]

peki raporun oranı daha yüksek çıkabilir ihtimali ile yeniden vergi indirimi için rapor alınsa ve bu rapor hali hazırda kullanılan mevcut raporda ki orandan daha düşük çıkarsa durum ne olur..yüzde 40 lık indirim raporum ile 2004 yılından beri indirim alıyorum.bir üst dereceye çıkabilir oran yükselebilir ihtimali ile raporu yenilemek istedim fakat yüzde 36 verdiler.yani sürekli olan engelim yaklaşık 10 yılda daha da kötüleşeceğine düzelmiş.mevcut kullandığım rapor geçerliliğini korurmu yoksa yeni rapor olan yüzde 36 ile indirimden faydalanamazsın mı derler bana ?tatmin edici bir cevap bulamadım 3 gündür.vergi dairesine mi gitmeliyim.

Eğer % 36'lık raporu defterdarlığın sevki ile hastaneye gidip almışsanız, o zaman defterdarlık bu yeni oranı devreye sokar ve vergi indiriminizi iptal eder. Ama yok, raporu kendi başvurunuzla hastaneden almış ve deftertdarlığa beyan etmemişseniz, o zaman vergi dairesi açısından durumunuzu değerlendirmeyi gerektirecek bir gelişme de yok demektir...

Geriye dönük vergi indirimi hakkında!!!

A Sirketinden 2004te vergi indirimi hakkimi onayladi ankara.
2005 ten beri B sirketinde calisiyorum. yeni isyerine yaziyi yeni verdim.. 9 yillik haketmis oldugum vergi indirimini topluca geri alabilirmiyim.

isyerim simdiye kadar fazla fazla ödedi... yanlışmı düşünüyorum...

Üst Alt