Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geriye dönük vergi indirimi ödemesini nereden almalıyım?

anakin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, 1 Aralık itibariyle emekli oldum.Ancak ayrıldığım banka geriye dönük vergi indirim ödemesini yapamayacağını,bunu vergi dairesinden talep etmem gerektiğini söyledi.Bu konuda bilgisi olan var mı?

ne türbir geriye dönük vergi ödemesi aldıgınız maaştanmı ne gibi açıklayıcı yazarsanız cevaplayan cıkar umarım

Uğur bey, 3.derece vergi indirimimi alarak geçen ay emekli oldum.Emekli olmadan önce çalıştığım bankaya raporun onay tarihi olan tarihten itibaren maaşımdan fazla kesilen verginin iadesini istedim.Ancak bunu yapamayacaklarını vergi dairesinden talep etmemi belirttiler.

Hasan Bey;
uygulanmayan vergi indiriminden doğan fazla kesinti zaten bankada değil,vergi dairesine ödenmiş durumda.
Dolayısıyla ödeyecek olan da vergi dairesidir.
Ancak:
Bankanın geriye dönük her ay için gelir vergilerini yeniden hesaplayarak fark bordrosu hazırlaması gerekmektedir.Bu da geriye dönük sürenin uzunluğuna bağlı olarak meşekkatli bir iştir ve özel sektördeki çoğu işveren bunu yapmaz.
Eğer yaptırabilirseniz bankadan alacağınız o evraklarla vergi dairesine başvurabilirsiniz.

Ufuk Bey, teşekkürler.Banka biz geriye dönük işlem yapamayız konusunda kesin konuştu.Zaten emekli olarak ayrıldım bankadan.Şu durumda önce vergi dairesinden görüş alıp sonra bankaya yazılı başvuru yapmak daha mantıklı olur gibi gözüküyor.

Siz bilirsiniz tabi ancak vergi dairesinin söyleyeceği pek farklı birşey olmayacaktır.
Geriye dönük düzeltme ve fark bordroları vergi dairesinin sorumluluğunda değil. O fark tesbiti yapılmadan da vergi dairesinin size ödeme yapması mümkün değil.

Şu durumda bankadan ayrıldığım için iadeli taahhütlü bir resmi yazı ile talep etmem gerekecek..

Şuna dikkat: defterdarlık "bu kişi şu tarihten itibaren sakatlık indiriminden yararlanır" der daha en baştan. Belirleyici olan da o tarihtir.

Selam, tarih konusunda sorun yok.Ama işyeri başından savdı.Beklediğim bir konu var.O sonuçlanınca maliye üzerinden şikayet kanalıyla sonuç almaya çalışcam.

Son durum konusunda yine bilgi yok. Bülent bey bir yazınızı gördüm. Orada geriye dönük işe başlama tarihinden buyana geri ödeme konusunda. bu konuda yeni bir bilgi var mı? hadi onu yapamadık diyelim emeklilik öncesi çalıştığımız yerden vergi indirim alınan tarihten sonrası için ve geriye dönük alınan vergilerin iadesi için anladığım kadarı ile fark bordrosu hazırlanak. o belge ile nereye müracaat edilmeli?

İşvereninizin bağlı olduğu vergi dairesine.

Üst Alt