Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na atananların izlemesi gereken yol nedir?

SABO

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
işe başlamadan önce izlenen yollar nelerdir

öncelikle atananlara hayırlı olmasını,atanamayanlara tez zamanda atamalarının yapılmasını temenni ediyorum..

ön llisans bölümü atananlar

Ben de önlisans tekniker kadrosundan atandım.
Süreç konusuna gelince... Memurlar.netteki bir başlıkta okumuştum öncelikle bakanlığın sitesinden duyuru yapılacak, istenen evraklarla ilgili.. Sonra verilen süre içerisinde bu evrakları hazırlayıp gerekli yere göndereceğiz ya da Ankara'dan elden teslim yapacağız. Evraklar incelenecek, hatta eksikler varsa bize ulaşıp onları tamamlamamız istenecek, süre tanınacak falan... En son ise bekleme... Bu evraklar incelendikten sonra bize atanmış olduğumuz birimin neresi olduğunu gösteren bir tebligat gönderilecek. Biz de bu tebliği aldıktan sonra 15 gün içerisinde atandığımız yere gidip iş başı yapacağız. 15 gün şehir dışıysa, bildiğim kadarıyla aynı şehirse 3 gün...
Eksiklerim varsa daha önce atanıp bilgi sahibi olanlar tamamlasın lütfen... Atanan herkese hayırlı olsun.

Sabo , hangi şehir, hangi kadro?

artvin tekniker olarak atandım çok şükür size de hayırlı olsun.gıda tarım ve hay. bakanlığı ana sayfası mı yoksa artvin il tarım müd. mü ilk müracaat yeri ankara da bakanlığa mı gideceğiz ilk süreç artvine gitmem mi acaba?sizin ki hangi il?

bide atananlar için forumda ön lisans başlığı göremedim atanan yok mu?

Sabo, memurlar nette var ben de orayı takip ediyorum.
Ama sorularının yanıtını ben de aramaktayım maalesef... Bu konuda muallaktayım:confused:
İlk atamalarda gidenler, Ankara'ya gönderdiler belgelerini diye biliyorum şu an tarım bakanlığının resmi internet sitesini takip edelim bakalım sanırım oradan duyuru yapılır

Arkadaşlar Bende Adıyaman a yerleştim. ...:::TKB PERSONEL GENEL MDRL:::... adresini takip edeceksiniz. Oradan tahminen 18 -22 mart arasında
istenen belgeler yayınlanacak . Ondan sonra ya şahsen yada posta vb bir yolla bakanlık personel birimine evraklar iletilecek.
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin ..

ilk atamada atandım ve pergem sitesini takip etmek işkence gibiydi ama değdi. size ilk atamadaki açıklamanın linkini vereyim şimdiden istenenleri hazırlayın isterseniz. ...:::TKB PERSONEL GENEL MDRL:::... büyük ihtimalle çok fazla bir değişiklik olmaz, hemen hemen aynı evraklar istenir diye tahmin ediyorum.mal bildirim beyanı için herhangi bir örnek yetiyor.ben sağlık bakanlığınınkinden çıktı alıp doldurmuştum.onun linki de http://personel.saglik.gov.tr/UserF..._10.02.2010/mal_bildirim_formu_05.02.2010.doc işe erken başlamak isteyenler pergem de atama biriminden birine tebligatı elden almak istediklerini söyleyebilirler.genelde tanıdık olmayınca ciddiye alınmıyorsunuz ama yine de söyleyin.tebligat çıkınca ankaraya pergeme gideceksiniz ve tebligatı alacaksınız.aldıktan sonra istediğiniz zaman başlayabilirsiniz.tabi 15 günü geçerse sıkıntı olur.tabligatı akrabalarınız da alabilir ve size kargoyla veya elden getirebilir.bu arada bir tavsiye vereyim çok sık pergemi aramayın kızıyorlar.ben aramıştım ordan biliyorum.haftada 1 kez fazlasıyla yeterli.atanan herkese hayırlı olsun.

Goku,
Ben de ilk atananların süreçlerini memurlar netten okudum. Evrakları da zaten hazırlamaya başladım yani evraklarda sıkıntı olacağını sanmıyorum, önemli olan verecekleri tarihler...
Sonrası zaten bekleme süreci... Zaten sık sık aramayı düşünmüyorum dediğin gibi haftada 1 normal, adamlar evrak mı incelesinler telefon mu baksınlar... İlk atamalarda öyle olmuş sanırım... Ama merak ettiğim birşey var. Tebligatı illa ki elden mi almak gerekiyor yoksa eve gönderiyorlar mı? Benim için ne zaman başladığımın önemi yok geç olsun güç olmasın zaten 2 ay falan sürüyormuş galiba... Ama Ankara'da tanıdık falan yok ondan sordum eve 15 gün içinde gelir herhalde...?:confused:

normal olanı adrese gelmesi zaten :) tebligatı bekleyebilirsiniz tabiki ama hemen gelmesini beklemeyin.tebligat size teslim edilirken imza atıyorsunuz ve 15 günlük süre tebligat elinizdeyken başlıyor ancak atandığınız ilde ikamet ediyorsanız 15 gün değil ertesi gün başvurmanız gerekiyor.sıkıntıya girmeye gerek yok rahat olun.15 gün geçtikten sonra da gidebilirsiniz ama sağlam bir mazeretiniz olması ve bunu belgelemeniz gerekiyor.örneğin hareket edemeyecek durumda hastaydınız ve raporunuz var.bu geçerli bir mazerettir mesela...

Anladım, zaten bende öyle okudum bir yerde... Yani tebligat geliyor (ki biliyorum zaten kişiye teslim edilir tebligatlar, öyle mektup gibi posta kutusuna atılamaz) sonrasında o andan itibaren iş başı yapmak için 15 günümüz var. Ben de böyle biliyordum ama işte yanlış bilgilenme olabilir, eksiğimiz olabilir, insan teyit edip bilenden öğrenmek istiyor bazı şeyleri... Teşekkür ederim. Sorumuz olursa artık seni rahatsız ederiz :)

maaşın erken yatması için çabuk olmanızı tavsiye ederim.mesela bazı kurumlar ayın 15 inden önce başlasanız bile 15 inde yatırmıyor maaşı ve sıkıntı oluyor.bende bu olay gerçekleşti ve ayın 15inde ödeyeceğim diye aldıklarımı (tanıdık yerden gıda,giyim vs,borç vs) 1 hafta sonra ödemek durumunda kaldım.üstelik ben ayın 4 ünde başlamıştım.bu durumun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum.ilk gün sizden anlaşmalı bankaya gidip hesap açmanız istenecek ve hesap bilgilerinizi kurumda muhasebeye vereceksiniz.(hesap cüzdanı fotokopisi).orası belirli aralıklarla bankaya personelin maaş bilgilerini gönderiyor.benim işe başladığımda büyük ihtimalle kurum bilgileri çoktan göndermişti.benimki de sonraki postaya kalmış olabilir.neyse işte bazı kurumlar da işe başladıktan birkaç gün sonra hesabınıza yatırıyorlar maaşı.durum bu.

Anladım teşekkür ederim.
Bu arada ben tarım bakanlığının sitesinden duyuru takibi yapıyorum ama şimdi 15 gün içinde atandığınız yerle muhatap olunacak gibi bişey okudum şu linkte
DPB
şimdi ben atandığım ile gidip de mi vereceğim belgelerimi yoksa Ankara'ya mı?

Bilemiyorum. ilk atamada müracaat zorunluluğu yoktu. bu sefer de olmaması gerekir. resmi yazıların şöyle bir özelliği var kullanılan ifadelerde "bizzat","şahsen" gibi ifadeler yoksa gitmeniz gerekmez ve yasal olarak size avantaj sağlar. yazıdan anladığım kadarıyla telefonla müracaat olabilir ama en doğru bilgiyi dpb yi arayarak alabilirsiniz. belgeleri vereceğiniz adres değişmez bakanlık pergeme göndereceksiniz.posta ile gönderilebiliyor ben öyle yaptım.

Peki teşekkür ederim. Artık Pazartesi telefonla arayıp bilgi alırım ve ona göre belgelerimi istenilen yere gönderirim ya da şahsen gel başvur derlerse giderim artık n'apalım... Bilgilendirme için tekrar teşekkürler...

arkadaşlar açıklanmış... ankara ya 28 mart başvuru son tarih.gönderilebilir diye yazıyor.daha çok bilgisi olan varsa yazabilir mi

aleyküm selam yazacam abi şimdi adanada nerdesin ben şu an mersindeyim istersen uygunsa görüşelim bi yerde ankaraya başvuru yapıyomuşuz .ben flasha kaydettim.

Arkadaşlar duyuruda 29/03/2013 yazıyor 28 değil...

evet 29 yazıyor millet son güne bırakmasın diye yazdım ben.

Arkadaşlar ne yaptınız? Evraklarınızı gönderdinz mi? Ben kargoyla gönderdim ve teslim edildiğine dair mesaj da geldi acaba bir eksik var mı ya da tamam mı diye telefonla aramaya çalıştım ama maalesef sonuç olumsuz :( Sizde durumlar nedir?

Benim tahminim bu ay sonuyla Mayıs ortaları arasında bir zamanda başlanır şeklinde... Ama tabii daha da gecikir mi orasını bilemem:confused:

Merhabalar Arkadaşlar , Komisyon üyeleri belli oldu, Taşra atamaları daire başkanlığının verdiği bilgiye göre gelecek hafta komisyon toplanacak. İşe başlamalar ay sonuna yetişir diyorlar. Hakkımızda hayırlısı

bence nisan ayında iş başı yaparız.belkide nisan 15 te olabilir.bence mayısa yetişmez

Mersinlix,
Bilgilendirme için teşekkürler... İnşallah ay sonuna yetişir ben kendimi fazla umutlandırmıyorum daha çok Mayıs'a şartlandırdım n'olur n'olmaz diye ama ay sonu olursa süper olur tabii... Hakkımızda hayırlısı...

Hakan,
Nisan 15'e 2 hafta bile yok, yetişeceğini zannetmiyorum. En erken ay sonu gibi olur. Geçen Cuma evrak teslimi bitti, 1 ay içinde iş başı desek en erken Nisan'ın son haftası olur, gerçi hayırlısı olsun da... 2 gün önce- sonra olmasını takmıyorum şahsen...

Üst Alt