Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gilbert Sendromu için hangi oranda rapor verilir?

Mr.No

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Akrabama gilbert sendromu teşhişi kondu ancak gerek sitede gerek internet ortamında bu hastalıkla ilgili oran cizelgesi bulamadım. Doğuştan gilbert sendromu olan akrabama ne kadar oran verilebileceğini nasıl tepsit edebiliriz?

sakatlık oranı cetveli'ne göre şu bölümden oran alınabilir:
Tablo 7-Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1) Özür Oranı:%15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.Son üçyılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimalfonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primerhastalıkları:

Sınıf 2) Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var.Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık,özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünüyerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik variskanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4) Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan süreklisarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Gilbert Sendromu TEDAVİSİ YOKTUR.. ASKERLİKTE GECİCİ MUAF OLANLARA TANIK OLDUM HASTALIK SEYRİNE BAĞLI ..gilbert sendromunda bilirubin yükselince şiddetli halsizlik hissedilıyo başka hastalığıyla beraber ancak rapor verilir

İlgileriniz için KKELEBEKK ve HOŞCAKAL kardeşlerime teşekkür ederim.

Gilbert Sendromu teşhişi konuldu bana

Bügün hastahede doktor bana Gilber sendromu hastalığı teşhişi konuldu .Sağlık kurulunda kaç puan verilir bu hastalığa....

Her iki kulaktan 73 desibel kayıp var. bir de yanına Gilbert sendromu eklektiricem... Bu hastalğından puan alan var mı?

karaciğerle ilgili bir rahatsızlık bu sanırım???

Evet kardeşim karaciğerde kan parçalanması ..

Gilbert sendromu (Familyal nonhemolitik sarılık). Bilirubin düzeyleri fazla yükselmez (< 3 mg/dL). Açlık, aşırı yorgunluk, menstrüasyon, araya giren hastalıklar, hipertiroidi bilirubin düzeyini artırır. Bir karaciğer hastalığı olmadığı konusunda hastaların ikna edilmesi yeterlidir.

bendede gilbert sendromu Var 18 yasımda ogrendım Ilk Olarak Blirubinlerim 3 Mg Cıkıyordu Yuksekti . Askerde Bu oran 5Mg a Cıktı Ve cürüğe Ayrıldım Fakat İŞ Bulamıyorum Akerlıkten Raporum var diye . Suan yasım 28 ve 2 haftada yatıp dınlensem blirubin Duzeyim 5 Mg Dan asaği dusmuyor En cok 9 mg a Cıkıyor . Engelli Raporu Alip Bir yerde İş bulma Sansım olabilirmi Bilgisi Olan.. Ve bu gilbert Gun gectıkce Yas geçtikçe Insanı Bitiriyor Blirubin Duzeyleri Surekli Yukseliyor .

gilbert sendromu en fazla yuzde 15 oran verilir ama doktora gore degisir.

Merhabalar bir sorum olacak yardım ederseniz çok tskkr ederim
Benin doğuştan gilbert rahatsızlığım var askerden muaf tutuldum.
Ve doğuştan tek bobrekliyim diğer böbreğimde ise büyüme ve Kanal darlığı var.boyum 170 kilom 50 yaşım 27 anlatmak istediğim hiç bir şekilde kilo alamıyorum.ve kansızlık var Bilginize dayanarak sizce yüzde kaç engelli raporu alırım şimdiden tesekkurler

Üst Alt