Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gilbert sendromunda askerlikte erteleme almadan muafiyet verilir mi?

sadasc11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Gilbert sendromundan dolayı muaf tutulma ihtimalim yüksek fakat sanırım heyet önce 1 yıl erteleme daha sonra muafiyet veriyor. Sorum şu şekilde normal bir şekilde askerliğe başlayıp 1 2 hafta sonra orda sevk istersem yine erteleme olmadan çürüğe ayrılır mıyım?

Gilbert sendorumu bende de var (askerliği kısa dönem yaptım), günlük hayata olumsuz etkisi olmaması gerekiyor, emin misiniz çürük raporu verildiğine?

Evet bilirubin seviyesi 3 ün üzerinde olursa arızalar ve hastalıkların b dilimine giriyor. Ama bir yıl erteleme akabinde muaf oluyorsun genelde. Askerde muayene olsam geri yollarlar ama yine erteleme alır mıyım onu merak ediyorum.

sadasc11

Gilbert sendromu ile ilgili siz engelli oranı aldınız mı?

bahsettiğiniz Arızalar ve hastalıklar B Dilimi 2019 yönetmeliğinde tam olarak hangi bölümde acaba?

Gilbert sendromuna çürük verilmiyor. Benim 2 tanıdığım denedi ama olmadı. Askerlik yaptılar.

usomer

Engelli oranı veriliyor mu peki son yönetmelikte, o konuda bilginiz var mı?

@usomer

Değerleri düşüktür. Dediğim gibi 3 üzeri kanuna göre muaf sayılıyor. Sayılmasa da yüksek olduğu durumda sorunsuz bir askerlik geçirmeleri mümkün değil.

@engellsizz
Hastalığın derecesine göre yüzde 10 ila 15 arasında veriliyor genelde. Ama Doktorada bağlı

Kan testinden biluribin değeri yüksekse zaten belli oluyor Gilbert sendromu olduğu. Ama Gilbert sendorumun sen diye engelli oranı veriliyor mu emin misiniz? Veriliyorsa 2019 Şubat yönetmeliğinde hangi bölüme göre veriliyor? Sormamin sebebi çoğu doktor siz hakkınızı aramaz iseniz birşeyin yok diyor yolluyor ama bilirsek doktora ona göre söyleriz.

engellsizz

Merhabalar, konuyu hortlatıyor gibi olacağım ama. Bende 2-3 aydan beri nabız yükselmesi, çarpıntı, halsizlik gibi durumlar ortaya çıktı böyle olunca 2 gün önce doktora gittim EKG, Kalp, Akciğer her şey sağlam çıktı fakat Total Bilirun değerim 3.90 üzeri çıktı buda inanılmaz bir yorgunluk veriyor mevzuatta da okuduğuma göre askerlik yapmaya 3.0 üzeri engel bir durum ne düşünürsünüz acaba görüşlerinizi alabilir miyim.

Askerlik yapıp yapmama durumu tamamen ayrı bir konu olduğundan, o konuda bir yorum yapacak tecrübem ya da bilgim yok ne yazık ki. Benim bildiğim "askerliğe elverişli değildir" diye yazan bir raporunuz yoksa askerlik yapacaksınız.

Üst Alt