Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gırtlak kanseri için rapor oranı kaç olur?

Mesco

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 2011 yılında gırtlak kanseri teşhisiyle ameliyat oldum. Tam larenjektomi yapıldı. Radyoterapi aldım. Boğazımda kanül var ve o şekilde yaşıyorum. İşitme kaybım var. Kanser tedavisi görürken gözlerimde katarakt meydana geldi ve birinden ameliyat olduktan sonra retinada yırtılma meydana geldi. Ve gözümü kaybettim net göremiyorum. Rapor yüzdem kaç olur rapor için başvuru yapmak istiyorum. 90 ı geçer miyim?
Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

Başvurunuzu yapın...
%90 biraz zor görülsede klinik değerlendirme puan konusunda faydalı olabilir.

Son düzenleme:
65 yaşındayım. Depresyon ilacı kullanıyorum. Onkoloji bölümü puan vermez mi hocam? @OğuzHan112

Yüksek puan onkoloji den gelecek zaten.

Ben genel ana başlık altında değerlendirdim...Onkoloji kbb ve psikiyatri göz hepsi bir değerlendirildiğinde istediğiniz puanı alma ihtimaliniz var.

O yüzden klinik değerlendirme önemli diye yazdım.

Başvurunuzu yapın,sonucu bizimle paylaşın. @Mesco,

@OğuzHan112,
Hocam bir de bütün bölümlerin epikriz raporlarını götürmek gerekir mi? Yoksa sistemden görebilirler mi?

@Mesco,
öncelikle geçmiş olsun. ilk beş sene sonrası onkolojiden 40 puan alırsınız. size tavsiyem bütün rapor, tahlil vs belgelerinizi sıralayarak yanında götürmeniz. özellikle eski tetkik ve tedaviler e nbıza yansımamış olabiliyor.

@Mesco, öncekile geçmiş olsun başvurunuzu yapın değerlendirme yaparlar ayrıca yaştan dolayı da ayrı puan alırsınız. 65 yaş ve üzeri olanlar için böyle bir uygulama mevcut %10 sadece yaştan dolayı rapora eklenir.

@Mahmut-21
Biliyorum 60 yaş üzeri ekstra olarak %10 verdiğini. Epikriz raporlarını toplamaya çalışıyorum en kısa zamanda başvuru yapacağım. Fakat bu başvuru yapmadan önceki zamanda hastalıkların puanlarını araştırıyorum.

@Volkano80
Onkoloji 40 puan verir mi acaba şuanda?

@Mesco,
merhaba, remisyon sonrası 5 yıldan fazla olan durumlarda 40 puan alırsınız.

Heyete girdik. Raporumuz 85 puan geldi maalesef. Psikiyatri bölümünden anksiyete bozukluğuna hiç puan vermedi. İtiraz etsek neler değişir ve şehirdışı bi hastaneye mi yönlendirirler. Bilginiz var mı bu konuda? @OğuzHan112 @Volkano80

@Mesco Geçmiş olsun

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu,
fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum
bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %50

Anksiyete bozukluğu için tedaviniz devam ediyor mu. Verilmesi gereken puanlar yukarda. Raporu yeni aldıysanız 1 ay içinde itiraz edebilirsiniz.

@BnymnYldz teşekkürler.
İlaç kullanınca düzeliyor fakat ilacı bırakınca aynı rahatsızlık devam ediyor. Doktor ilgilenmedi de neyin var dedi ilaç kullanıyoruz dedik tamam dedi sonuç olarak puan vermedi

Anksiyete bozukluğu için düzenli takibi yoktur,sistemden görmüştür doktor.

Puan için düzenli takip gerekir.

İtiraz etmenizde bir şey değişmez gibi geliyor bana...yinede karar sizin.

İl dışı değil,aynı şehirde rapor vermeye yetkili hastane varsa oraya yollarlar. @Mesco,

@Mesco,
Anksiyete tedavisi görüyorum 1 yıldır. oran vermediler. Herhalde oran için epey uzun süre gerekiyor

@m.okanoyun
Hocam bizde 10 yıldır tedavi görüyoruz. 10 yıl sürekli olarak değil ama 2 yıldan fazladır sürekli ilaç kullanıyor yine de puan çıkmıyor onu anlamıyorum. İlacı kullanmayınca hasta oluyor ruh hali bozuluyor böyle olunca tedavi edilmiş mi oluyor?

@Mesco,

Şimdi psikiyatrik hastalıklar kolay kolay ne kadar etkisi var, ne kadar hayati olumsuzlastiriyor bilmek zor. Malesef art niyetli şerefsiz insan sayısı da yüksek. Hal böyle olunca kurunun yanında yaşta yanıyor. Hani kalkipta detaylı bir şekilde inceleyebilseler sonunda da kesin bir sonuç çıksa belki bu mağduriyetler yaşanmayacak ve ak koyun kara koyun ortaya çıkacak. Bizim mağduriyetin giderilmesinin yolu ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlari tamamen dürüst olacak -ki bu imkansız- yada o bahsi geçen serefsizlerin kökü kazanacak bu da imkansız :)

@Mesco,

açıkçası psikiyatriyi ve itiraz prosedürlerini tam bilmiyorum.

Ama yönetmelikte;
"1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen %0" denmiş sizde "kullanınca düzeliyor" demişsiniz. düz mantıkla buradn puan almanız zor görünüyor.

Tabi birde şu var; düzelip düzelmediği nasıl ispatlanıyor? tansiyon olsa ölçersiniz ama anksiyete çok subjektif bir durum. bundan puan alanlar size yardımcı olabilir.

bu arada 90 rapor oranı için itiraz etmek istiyorsanız 25 puanda size yetmeyecektir, en fazla 89'da kalırsınız.

@Volkano80 haklısınız hocam fakat ilacı sürekli olarak almak bu hastalığı tam anlamıyla ortadan kaldırmıyor netice olarak onu anlatmak istedim aslında.

Üst Alt