Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gırtlak kanseri (Larenks) ile erken emekli olabilir miyim?

Buzzdad

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar,

2012 yılı ortalarında ses kısıklığı rahatsızlığı ile hastahaneye gittim ve kanser olduğumu öğrendim, akabinde ameliyat oldum (total larenjektomi),ses tellerim ve gırtlağımın bir kısmı alındı,kanul kullanarak yaşamımı devam ettirmem gerekti.
Şu an 8200 gün prim ödemem mevcut ve bugünkü şartlarda 10/2017 de emekli olabiliyorum.
Bu hastalığa çalıştığım dönem içerisinde yakalandığım için bana bir faydası olur mu ?, emekliliğime etki eder mi?Ne yapmam gerekir, malulen emekli olabilir miyim ?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

@Buzzdad Sgk maluliyet cetveli'ne göre:

Etiyolojisine bakılmaksızın sürekli kanül kullanmayı gerektiren total yada kısmi larenks yokluğu
1. Ses organları
Düzeltilemeyen ağır dispne ve afoni ile birlikte olan iki taraflı hastalık, travma ve tümörleri

Durumunuz yukarıdaki kriterlere uymakta.Malulen emekli olabilirsiniz ama,8200 gün prim yatırmışsınız.Bu durumda vergi indirimi alarak,erken emeklilik yolunu seçmek sizin için daha avantajlı.Erken emekli olduktan sonra,gerektiğinde tekrar çalışmanız mümkün.Nasıl yaparım derseniz?Sgk lı çalışan olduğunuzu varsayarak,önce çalışmakta olduğunuz işyerinden çalıştığınıza dair belge alacaksınız.Şayet çalışmıyor iseniz,10 gün kadar da olsa,bir tanıdık,akrabaya ait dükkan-işyeri vs sigortalı olarak giriş yaptırın.Daha sonra işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine giderek,vergi indirimi müracaatı yapın.Sizi rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk ederler.Şayet isterseniz larenks ameliyatı olduğunuz hastaneyi(rapor vermeye yetkili ise)seçebilirsiniz.Hastane sizi muayene ederek,raporunuzu maliye sağlık kuruluna yollar.Maliye sağlık kurulu raporu onaylayarak vergi indiriminizi gerçekleştirir.Vergi indirim yazısı işyerine ulaştığında ise,Sgk ya müracaat ederek,vergi indirimine istinaden,erken emeklilik talebinde bulunursunuz.

Şayet Bağkur yada Emekli sandığı çalışanı iseniz,bu defa 28.madde kapsamında yine erken emeklilik hakkından faydalanabilirsiniz.Bunun için Sgk ya müracaat ederek,28.madde kapsamında emekli olmak istediğinizi belirtip,sevk edileceğiniz hastaneden alacağınız raporla erken emekli olabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim sayın Başgedikli. Bu durumda izlenecek yolu sayenizde öğrenmiş oldum. vergi indiriminden faydalanarak emekli olmam benim için çok avantajlı olacaktır.Vergi indiriminden faydalanarak çalıştığım işyerinde çalışmaya devam edebilirmiyim ve geçmişe dönük ödeme yapılır mı?.Bir de öldüğüm zaman eşime ödenecek maaş da değişiklik olur mu. Yani normal şartlardan daha mı az maaş alır ? Hayırlı akşamlar.

Buzzdad emekli olduktan sonrada aynı iş yerinizde çalışmaya devam edebilirsiniz.Yeni uygulama ile artık sgdp kesintileride kalktı.Emekli maaşı olarak normal emeklilikte ne alacaksanız aynı maaşı alırsınız.Herhangi bir düşme olmaz.Geriye dönük ödeme söz konusu değildir.Vergi indirimi onaylandığı tarih baz alınır.İş yerinizden,emekli olduğunuzda kıdem tazminatını almayada hak kazanırsınız.Ayrıca engelli kimlik kartı çıkararak,ücretsiz ulaşım imkanları,indirimli su,internet vs ve diğer engellilere tanınan haklardanda istifade etme olanağınız doğar.

Vergi İndirimi Onayı Geldi.Emekli oluyorum.... :)

02/11/2016 tarihinde Haydarpaşa Numune Hastahanesinden almış olduğum %53 engelli raporum ile 14/11/2016 tarihinde
vergi indirimi için müracaat ettim .24/11/2016 tarihinde Ankara'da işleme girmiş ve dün itibarı ile de vergi daireme onayım gelmiş.İlginç olan %60 olarak düzeltmişler raporumu. Her neyse. Şimdi emeklilik için başvuracağım.Yardımcı olan tüm yönetici arkadaşlar ve üyelere çok çok teşekkür ederim.Herşey gönlünüzce olsun.

Hayırlı uğurlu olsun şartları yazarsın bende yakında olacam

15/02/2017 itibarı ile emekli oldum :) Herkesin gönlüne göre olsun. Maaşımda siteden hesapladığım gibi çıktı,çok mutluyum..Tekrar teşekkürler.

Üst Alt