Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gitmediğimiz doktorlara da gidersek rapor yüzdesi artar mı?

Serkan1436

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Babam 84 yaşında. Ortopedik-fiziksel engelleri ile birlikte kalp damar ve yüksek tansiyon hastası, sağ kolu sakat, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor, beyin damarlarında tıkanma var daha önce bir kaç kez felç geçirdi bilinci tam olarak yerinde değil, bünyesi kaldıramadığı için anjiyo da olamıyor. Çevremizdeki insanlar her ne kadar rapor almanın zorluğundan bahsetseler de ilk defa heyet raporu almak için müracaat ettik ve %87 oranında ağır engelli raporu aldık. Gittiğimiz doktorlar: Ortopedi, Fizik Tedavi, Kardiyoloji, Nöroloji, Dahiliye, Üroloji, Psikiyatri, KBB

Kardiyovasküler Sistem: %20
Ürogenital Sistem:%10
Sinir Sistemi:%20
Kas İskelet Sistemi:%76 oranında puan verdi.

Bu arada psikoloğun bizi bir dövmediği kaldı, rapora "Bu haliyle tedavi olur" diye not düştü ve hiç puan alamadık. En sağlıklı bir insanda bile ufak tefek psikolojik sorunlar varken bu haldeki bir insanı nasıl değerlendiriyor ve nasıl tedavi etmeyi düşünüyor ilginç. Kaldı ki öyle ikide bir kaldırıp hastanelere götürülecek bir durumu yok, yorgun düşüp bütün bedeni iflas ediyor, serumlarla, sıvı destekleri ile kendine gelebiliyor anca. Bunun bu saatten sonra tedavisi değil işkencesi olur. Öyle getirip götürecek imkanımız da yok. KBB'den de "başka bir şehirde teste girmek ister misiniz" diye sordu, hasta uzun yola müsait olmadığı için kabul etmedik, ordan da puan vermediler.

Gittiğimiz doktorların yeterli olduğunu düşünerek Göz gibi diğer doktorlara da gitmedik. Bize ötv indiriminden faydalanmak için %90 oranında bir rapor lazım. Bakıcı parası falan istemiyoruz, yıllardır kendimiz bakıyoruz zaten bakmaya da devam edeceğiz. Maddi durumumuz her ne kadar kötü olsa da o zahmeti göze alamıyorum zaten. Neyse, rapor aldıktan sonra babam bir kere daha felç geçirdi, zar zor yetiştirdik hastaneye, boğazından pıhtılaşmış kan gibi parçalar da gelmeye başladı.

Hastanın durumunda değişiklik var diye yeniden değerlendirmesini sağlayabilir miyiz, ayrıca göz gibi gitmediğimiz doktorlara da giderek puan toplayabilir miyiz. Bunun için nasıl bir yol izlememiz lazım, gideceğimiz hastane 110 km ötede il hastanesi, müracaatı ne zaman nereye yapacağız, rapor alım tarihinden itibaren belli bir bekleme süresi var mı? Yardımcı olacak olan herkese şimdiden çok teşekkürler..

Serkan1436 geçmiş olsun öncelikle gideceginiz hastaneyi arayın ön bilgi alın bazı hastanelerde 1 .2 günde işlemler biterken diğerinde 2 ay randevü verile biliniyor
Babanız kkb yaştan dolayı muakkak duyu kaybı olmuştur ve oran alırsınız diye düşünüyorum.

umut2135, cvp için teşekkürler..
Diğer arkadaşlardan bilgisi olan varsa ve cevap verirlerse sevinirim. Raporu alalı bir hafta oldu, rapor yüzdesini arttırmak için hastaneye gidebilir miyiz.. Bir ilçede yaşıyoruz, anca ildeki hastaneden rapor veriliyor. Rapor yüzdesini arttırmak için nereye müracaat etmemiz lazım. İlden rapor alırken burada işiniz bitti demişlerdi. İl sağlık müdürlüğüne itiraz için gittim, aylarca sürer dediler. Yardım lütfen..

Serkan1436 rapor yeni tarihli olduğu için il sağlık müdürlülüğe giderek itiraz etmelisiniz yada gideceğiniz hastaneye yeni raporunuzu ötv indirimi için baş vurduğunuzu belirtin kabul etmez iseler il sağlık müdürlülüğü gidip rapora itiraz edersiniz.

Rapor aldıktan sonra hastalıkta ilerleme olması

Merhaba Arkadaşlar;
Yaklaşık 10 ay önce ilk defa babamı heyete götürmüştük verilen puanlar aşağıdaki gibi;

Kardiyovasküler sistem: %19
Ürogenital sistem:%10
Sinir Sistemi:%20
Kas İskelet Sistemi:%76

RAPOR ORANI:%87

Daha sonra Anjiyo oldu, Alzheimer ve Kalp yetmezliği teşhisi kondu. Ayrıca Mide Ülseri. Beyin damarları tıkalı.

Aşağıdaki verileri de göz önüne alarak tekrar heyete çıksak rapor oranında nasıl bir değişiklik olur, şimdiden cevaplar için teşekkürler..

En Son Kullandığı İlaçlar:
ALDACTONE-A TABLET 25 MG >>>Kalp Yetmezliğii,Hipertansiyon
VASTAREL MR 80 MG UZATILMIS ETKILI 30 KAPSUL>>>Koroner Hastalığı, Göğüs Ağrısı
PANTO 40 MG.28 TABLET>>>Mide Ülseri
SANELOC 50 MG 20 DEGIST.SALIMLI TAB>>>Kalp Yetmezliği, Ritim Bozukluğu, Çarpıntı
PLAVIX 75 MG 90 FTB>>>Damar Sertliğ, İnme, Kalp Krizi
COVERSYL 2,5 MG 30 FTB>>>Hipertansiyon
DOENZA 5 MG 28 FILM TABLET>>>Alzheimer Hastalığı

Hastalıklar
25.06.2019 08:01 I10 -ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON
25.06.2019 08:01 I50.0 -KONJESTİF KALP YETMEZLİĞİ
25.06.2019 08:01 K29.6 -GASTRİTLER, DİĞER
25.06.2019 08:01 I25.1 -ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI
16.05.2019 08:04 G30.8 -ALZHEİMER HASTALIĞI, DİĞER
28.04.2019 09:32 I20.8 -ANGİNA PEKTORİS'İN DİĞER FORMLARI
28.04.2019 09:32 I25.0 -ATEROSKLEROTİK KARDİYOVASKÜLER HASTALIK
28.04.2019 09:32 K25 -MİDE ÜLSERİ
28.04.2019 09:32 E78.4 -HİPERLİPİDEMİ, DİĞER
28.04.2019 09:32 I48 -ATRİAL FİBRİLASYON VE FLUTTER

arkadaşım fazla karıştırma zaten rapor 100de 87 bundan sornra alacagın rapor düşebilir pirince giderken bulgurdan olma tamamıişte okadar

benim raporum 100de 93 dü ittiraz ettim 1yıl sürdü aynı oranı verdiler onun için dikkat etmelisin

babanın raporu zaten 100de 87 agır engelli evet diyor bundan sonra alacagın rapor işine yaramaz

kbb göz bunlarda dahi oran alsan 3 veya 5 100de 91 eder sadece araba alabilrsin 100bin liralık araba öteveli 45arası 50 bin tlye alırsın başka birşey alamasın

RAMAZN
Düşme ihtimali yok, rapordan sonra anjiyo oldu, kalp yetmezliği başladı. 90 üstü verirler diye diğer doktorlara da girmemiştik. 2. Turda yüksek puan vereceklerini söylemişlerdi. Bize bir araç lazım. 3-5 ayda en az 9 kere yüzlerce kilometre uzaktaki hastanelere karga tulumba gitmek zorunda kaldık. En son 1500 km uzaktaki bir araştırma hastanesi. Minibüsle otobüsle olmuyor. Ne olacaksa da olsun.

tekrar heyete girerseniz araba için raporunuz enaz 100de 90 olması lazım benim rapor 100de 93 bana 2yüzbin tl arabayı 94bin tleye verdiler ben almadım arabaiçin rapor ha 93 ha 90 fark etmez yani bu oranlarla istedigin arabayı alırsın

şunusöylüm 100de 89 alırsan araba alamasın bunuda alayın benoran diyom 100de89 olursa araba alamasın babana tekrar geçmiş olsun

100de 90 şarttır 90 olmazsa ötv alamasın faydaları ötv vergi sadece benzinini doldur arabaya bingez

ötv vergi ödemiyorsun

Heyet raporu için hangi doktorlara görünmeliyiz

Kalp yetmezliği, yuksek tansiyon, damar tıkanıklıkları hastalıkları olan ve anjiyo olmuş 86 yaşında bir hasta heyet raporu için hangi doktorlara görünmeli?
Hem kardiyoloji hem kalp damar cerrahisine görünebilir miyiz, ikisine birlikte görünsek bir faydası var mı, ikisi ayrı ayrı mı puan verir?
Alzheimer teşhisi konulmuş bir hastanın bu hastalıktan puan alması için 6 ay mi geçmesi lazım?
Tek tek cevaplar mısınız; önerileriniz tecrübeleriniz varsa onları da yazar mısınız.

Son düzenleme:
86 yaşında neden heyet raporu çıkarmak istiyorsunuz maddi yönden sorununuz varsa tabiki çıkarın
kalp yetmezliğinde anjiyo olayına puan vermiyolar stent veya yapılan açık kapalı opertasyonlar ve kalbin ef değeri ve diğer rahatsızlıklara bakıyorlar
alzaymır olayı 1 günlükte olsa 1 yıllıkta tedavisi olmayan ilerlemesi muhtemel bir hastalık büyük ihtimal sonuca göre özür oranı eklenir

Heyette doktorlar bellidir elinizdeki raporları götürün kardiyoloji veya iç hastalıkları görüş bildirip kalp damar cerrahisine yönlendirecek sizi

Beylikduzu
İlk turda %87 vermişlerdi, Ötv'siz bir araç almak istiyoruz, 3 puana ihtiyacımız var 100 km ötedeki hastaneye gidiyoruz. Gidip gelmek zulüm. O yüzden biraz endişeliyiz.

Nihayet gitmediğimiz doktorlara da gittik. Faydası da oldu. Gözden en az 10, göğüsten en az 10,psikiyatriden de en az 20 gelir diye düşünüyorum. Ayrıca anjiyodan da raporu verdik onu da eklediler.

Bu gün raporu aldık. Düşündüklerimiz ile gördüklerimiz çok farklı. Evdeki hesap ayrı çarşıdaki ayrı.Gözden göğüsten beklerken nörolojiden %70 oran verilmiş. Kardiyoloji de 20'den 43'e yükselmiş.

Toplamda 93-94 beklerken yeni özür oranı %97

Üst Alt