Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gizli şeker rapor oranı nedir?

tapasya

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba bugün gizli şeker tanısı aldım rapor oranı nedir acaba not heyete gircem Allah nasip ederse çok teşekkür ederim 🙏

Gizli şeker, açlık kan şekerinin 100'den fazla, 126'dan az ölçüldüğü durumdur. Yani şeker hastası (tip 2 diyabet) değilsiniz, hastalık öncesi evredesiniz. Diyetinize dikkat etmez ve yaşam şartlarınızı değiştirmezseniz şeker hastası olursunuz. Dikkat ederseniz daha geç hasta olursunuz. Önünüzde şeker hastası olmadan geçireceğiniz en az 10 yılınız var, iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Allah bu hastalığı düşmanımın başına bile vermesin.
Sorunuzun cevabı şu an için diyabet öncesi dönemde olduğunuzdan oran alamazsınız.

Peki heyette oran verilir mi efendim zaten genetik bnm amcamı kaybettim annem de var şeker hapı kullanıyor 2 yıldır şekrsiz çay içmiyorum kiloda yok fazla bu arada 27 yaşındayım erken değil mi e azından oran alabilir miyim yani tip 1 miyim ben şimdi ilaç kullanmam lazım hatta 850 mg ilaç yazdı efendim çok teşekkür ederim @Davlumbaz bey

Halenumutlu tip 1 diyabet daha ağır bir hastalık, çocukluk çağından itibaren başlayan şeker hastalığı, bazen gençlik çağlarında da fark edilebiliyor. Şu an için size rapor oranı vermezler. Hastalığınız ilerlerse ve tip 2 diyabet tanısı konulursa %20 verirler.

O zamn tip 1 riskim var dimi sonuçta anladığım kadarıyla

Ve ilaç yazdılar hani bide bana peki neden o zamn anlamadım inanın Davlumbaz

Tip 2 diyabet olma riskiniz yüksek. Şeker hastalığı vücudunuza zarar verip organları bozan bir hastalık. Bu nedenle ne kadar geç gelişirse o kadar iyi. Diğerlerine göre şekeriniz normalin biraz üzerinde. Çok yükselmesin, kontrol altında dursun, şekeriniz çıkmasın diye ilaç veriliyor. Diyetinize mutlaka dikkat edin, ilaçları da düzenli kullanın. HemoglobinA1c değerinizi düşük tutmaya çalışın. İnşallah bu seviyeyi geçmez. Kabus gibi birşey inanın, keşke hiç hastalık olmasa...

Peki ama 850 mg hap verdiler bana bey efendi zaten dikkat ediyorum genetik bnm birazda hiç oran olmaması tuhaf hem hap kullanucaksun raporlu saçma bir sistem çalışma hayatıma iyi gelmiyor bnm inanın amin cümlemizin 🙏@davlumbaz

Halenumutlu, rapor için hasta olmanız gerekir. Henüz şeker hastası değilsiniz. İlaçlarınızı kullanmazsanız şeker hastası olacaksınız, zaten genetik olarak da varmış. İlaçlar sizin pankreasınızdan daha çok hormon salgılanması ve şekerinizin vücut mekanizması tarafından düşürülmesi içindir. Hapla bu bir miktar düzeltebilir, düzelmezse zaten şeker hastası olacaksınız, o zaman teşhis konur, gider raporunuzu alırsınız. Burada ben doktor değilim, raporu verecek olan da ben değilim, bana ısrar etmeniz durumunda size rapor da verilmiyor. En iyisi doktorunuzla konuşun, kontrole gittiğinizde sorun. Şeker hastalığı bizim hayatımızı mahvetti. Keşke eşim hiç hasta olmasaydı, ne rapor ne hastane uğraşmak zorunda kalmasaydık. Sağlığınızı korumaya devam edersiniz inşallah ilerlemez.

Hayır yanlış anladınız beni amcam şekerden vefat etti annem 500 teyzeler öyle maalesef dediğim sistem yanlış tabikide doktor değilsiniz zaten öyle huyumdan yok sağlık daha önemli amin cümlemize versin şifa sizede eşinizide amin inşallah 🙏🙏🙏
@Davlumbaz

Bu arda başka rahatsızlıklarımda var özür dilerim yanlış anlaşılma için efendim

Ha birde inanın bilmiyordum sizden öğrenmiş oldum Allah razı olsun tekrardan sizden kardeş @Davlumbaz

Rica ederim yanlış anlamadım ki ben sizi sadece yaşadığımı yazıyorum. Benim eşim şeker hastalığından dolayı 6 ay içinde çalışamaz duruma geldi. Kangren oldu, çok şükür kayıpsız atlattı, ardından görüşü bozuldu, bir daha düzelmesi mümkün değil. Bir oğlum 9 yaşında, diğeri 18 ve üniversite sınavına hazırlanıyor. Böyle bir durumda eşim eve destek olamadığı için çok üzülüyor. Bir anda hayatı mahfoldu, psikolojik durumu pek etkilenmemiş gibi göstermeye çalışıyor, onun da ilaçlarını kullanıyor. Heyet raporuna başvurduk, yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi var. İlaçlarını kullanıyor. Şu an için iyi durumda olduğundan doktor oran vermedi mesela. Dahiliye ile göz verdi oranları. Sizin gizli şeker hastalığınızı da eşimin anksiyete bozukluğu gibi düşünün. Tabii ki iyi olmak için ilaçlarını kullanacak, iyi hissetse de bırakmayacak hiç. Siz de şeker ilaçlarına aynı muameleyi yapacaksınız. Diğer rahatsızlıklarınızdan oran alırsınız, bu kullandığınız ilaçlar işe yaramazsa doktor zaten söyler size şeker hastası oldunuz diye, o zaman %20 de şekerden verirler, teşhiste tip 2 diyabet yazarsa verirler.

Çok geçmiş olsun Allah razı olsun rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah amin 🙏🙏🙏🤲🤲🤲

Davlumbaz...hocam zannedersem eşinizden dolayı ister istemez baya bilgi sahibi olmuşunuz ve hem size hem eşinize çok çokk geçmiş olsun allah şifasını versin inşallah.....benim durumum biraz kısır döngü açlık 150 lerde tokluk 250 en son 302 oldu ama ilaçlarımı bırakmıştım 3 ay kadar...ve ilaçlarımı kullandığım zaman normale dönüyor hem açlık hem tokluk şekerim...yani ilaç kullandımı normal değerlere iniyor bıraktımı çıkıyor ve bu durum böyle ömür boyumu sürer sizce?...

deathless bir de hgA1c değeri var. Üç aylık şeker diyorlar, kan tahlili ile çıkıyor. Bu değerin kaç olduğu da önemli. Şimdi Eşimde şöyle oldu. Açlık 100'ün altında, bazen de maksimum 110. Tokluk bakmıyordu pek, onda da yükseldiğinde 300'leri görüyordu. İlaçlarını pek kullandı diyemem. Hastanede çalıştığı için şimdi şeker hastası derler, vb. biraz sakladı yani. Sonra acil bir ameliyatı oldu, hgA1c değeri 13,5 çıkınca direkt insüline başladılar. O arada gözü vurmuş, mahvetmiş, biz diğer hastalıkla uğraşırken bilemedik. Baştan ilaçlarını düzenli kullanıp diyetine dikkat etseydi bunların hiçbiri olmazdı. O yüzden naçizane tavsiyem, sakın yanlış anlamayın, doktor değilim tabii ki öğretmenim, bu şeker illeti vücudu bozmadan çok yükselmesinin önüne geçmek lazım. Madem hapla düzene giriyor, çok rahatsızlık vermiyorsa kullanın derim. Bir de o üç aylık şeker 6'nın altındaysa çok iyi. 6-6,5 arası yine fena değil. 7'yi geçiyorsa ilaçlar yetmiyor demek. Dahiliye uzmanı ilacı ayarlar. Hastaneye yatış yapıp ayarlatın gerekirse. Bizim çok canımız yandı bu işten, sizin de canınız yanmasın. Şekerle ilgili çok bilgim var. Etrafımda 5 tane şeker hastası var, bunların üçü insüline bağımlı, o nedenle insanları ne hale getirdiğini görebiliyorum. Kontrol altındayken hiç sıkıntısız bir yaşam sürersiniz. Kontrolden çıkınca böbrek, göz, neresi gelirse vuruyor. Hatta bir hastamız felç geçirdi.
Uzun lafın kısası üç ayda bir hgA1c yaptırıp dahiliye uzmanıyla yol haritası çizmek ve normal bir yaşantı sürdürmek mümkün. Bu arada b12 eksikliği de şeker hastalarında sık görünür ve ruhsal durumu şiddetle etkiler. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Davlumbaz...hocam çok sağolun..bu konuda bilginiz var ve tafsiye veriyorsunuz neyi yanlış anlayacağımki...ben 2 sene önce beyin kanaması geçirdim belki şeker belki tansiyon belki iş stresi vs...sonuçta hastalanana kadar insan tabii kendine bakmıyor pek iş yoğunluğundan maalesef ve şimdi 2 senedir şeker tansiyon kontrolünde yaşıyorum ve bu arada erken emekli de oldum hastalık sebebi ile...evet benim değerler ilaçla baya düzene giriyor ki okuduğum kadarı ile ilaç insilünle bile düzene giremeyen var ve allah a çok şükür ben de o sorun yok ,ama dediğin gibi çok ama çok dikkat etmek gerek...bu arada benim ha1c en son 6.7 çıkmıştı mart ayında, bu ayın sonu veya eylül de tam kan tahlili yaptıracağım gene kontrol için,daha evvel glifor kullandım etki etmeyi bırakın daha da kötü oldum vücudum da şişilikler oluştu nefes alamadım hemen bıraktım ama son ilaç diamicron 60 mg süper bir ilaç 1 haftadan sonra süper etkili geldi bana,hem enerji verdi hem şekerimi düşürdü hem de kabızlığımı geçirdi...yani şu an ilaçla baya idare ediyorum,da işte daha ne kadar sürecek bu merakım bu açıkçası??...eşiniz de umarım sağlıklı günlerine kavuşur en kısa zamanda....eşinizin bu arada rapor alma emeklilik vs durumları oldumu hastalığı ile ilgili?

deathless eşim %50 rapor aldı. Gönderdik. Bakanlıktan aradılar bu salı onay veriyorsanız emekli edelim diye tamam dedi. Kuruma yazı gidecekmiş, onu bekleyeceğiz. Ücretsiz izni ayın 16'sı itibariyle kesmek için dilekçe verdi, senelik izne ayrılıp öyle bekleyecek.
Glifor bazılarında çok ile yarıyor bazılarında yaramıyor, o yüzden doktor kontrolü ve iyi diyalogla ilaç ayarı lazım değiştirdikleri iyi olmuş. Şeker tansiyon birarada varsa böbrekleri 6 ayda bir kontrol ettirmek lazım. 24 saat idrar toplamalı tahlil yapıyorlar. Yine senede bir göz muayenesi, ne olur ne olmaz, baştan yakalandığında o kadar kolay ki tedavi etmek, bir kere bozuldu mu zor oluyor. Beyin kanaması nedeni neymiş, bulamadılar mı? HgA1c biraz yüksek, diyete dikkat etmeye devam ederseniz sorun kalmaz. Ne güzel haplarla azalıyor, onu kontrol ettiniz mi tamamdır. Vücut susuz kalmasın yaz günü, o da çok önemli. Maalesef yaşam biçimi haline getireceksiniz bunu. Fazla kilonuz varsa onları verince bir miktar şeker düşüyor ama tamamen iyileşeni hiç duymadım.

Davlumbaz..beyin kanamasının sebebi hakkında pek bir şey denilmedi sadece tedavi sürecim oldu hastane de,ama işte biraz sinirli stresli biri olmam takıntılı biri olmam etki etmiş olabilir...ilacın devamlılığı için de 31 aralık a kadar raporlu zaten o tarihe kadar devam edip doktorumla konuşacağım tabii ki o artık ne derse, ömür boyu ise kullanacağız tabii ki seçenek yok sağlığımız için her şey sonuçta..
eşiniz için de çalışamayacak durumu varsa ve prim yıl vs tamamsa bence de sağlığı için emekli olması daha iyi seçenek...hayırlısı olsun geçmiş olsun..

deathless tedavi olduktan sonra şeker hastaları normal hasta olmayanlardan farksız yaşıyor. Bir iki ilaç içiyorsunuz o kadar. Doktor gerek kalmadı diyene kadar mecbur devam.
Ayrıca iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bana 4-5 yıl önce gizli şeker teşhisi kondu. Geçtiğimiz günlerde heyete çıktım. O zaman bana diabet-2 Diabetes Mellitus teşhisi kondu ve Glifor'a başladım. Heyet raporunda ise %20 vermişler.

Üst Alt