Rica ederim yanlış anlamadım ki ben sizi sadece yaşadığımı yazıyorum. Benim eşim şeker hastalığından dolayı 6 ay içinde çalışamaz duruma geldi. Kangren oldu, çok şükür kayıpsız atlattı, ardından görüşü bozuldu, bir daha düzelmesi mümkün değil. Bir oğlum 9 yaşında, diğeri 18 ve üniversite sınavına hazırlanıyor. Böyle bir durumda eşim eve destek olamadığı için çok üzülüyor. Bir anda hayatı mahfoldu, psikolojik durumu pek etkilenmemiş gibi göstermeye çalışıyor, onun da ilaçlarını kullanıyor. Heyet raporuna başvurduk, yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi var. İlaçlarını kullanıyor. Şu an için iyi durumda olduğundan doktor oran vermedi mesela. Dahiliye ile göz verdi oranları. Sizin gizli şeker hastalığınızı da eşimin anksiyete bozukluğu gibi düşünün. Tabii ki iyi olmak için ilaçlarını kullanacak, iyi hissetse de bırakmayacak hiç. Siz de şeker ilaçlarına aynı muameleyi yapacaksınız. Diğer rahatsızlıklarınızdan oran alırsınız, bu kullandığınız ilaçlar işe yaramazsa doktor zaten söyler size şeker hastası oldunuz diye, o zaman %20 de şekerden verirler, teşhiste tip 2 diyabet yazarsa verirler.