Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gizli şeker ve parmak amputasyonu için emeklilik raporu..?
Slm arkadaşlar bende gizli şeker hastasıyım yaklaşık 3,5 4 yıl oldu öğreneli..Ayrıca 3 şubatta iş kazası sonucu 2 parmağımı kaybettim. Tedavim hala devam ediyor.Doktorumun dediğine göre iş göremez rapor oranı %10 civarı olabilirmiş ama kesin değil daha..Yaklaşık 15 yıl öncesi de trafik kazasında bacağım kırılmıştı kemik kaybı ve şekil bozukluğu mevcut çok fazla ayakta kalınca şişme yapıp bazende yaralar açılıyor zorluyor beni..Bunların toplamıyla işgöremez raporunun oranı değişirmi kabul edilirmi?(ilk sigorta girişim bunlar olmadan önceydi.İş kazası geçirdiğim 3 şubatta bağkurluyum.)şimdiden tşkkr ederim..
Her şeyden çnce %10 ve üzeri işgücü kaybı verilirse sürekli iş göremezlik geliri alırsınız, aman bu konuda gerekli prosedürleri aksatmayın. İş kazası sigorta müdürlüğünce tespit edilsin ve rapor da sigorta müdürlüğü sevki ile gidilecek hastane tarafından verilsin. Sonucunda hak edeceğiniz sürekli iş göremezlik geliri hem az da olsa bir gelir saplar yaşam boyunca, hem de size ve bakmakla yükümlü olduğunuz bireylere yaşam boyu sağlık güvencesi sağlar...
İlgili forum: İş Kazası ve Meslek Hastalıkları
Gizli şeker için hangi oranda rapor verileceği yapılacak testin sonucuna göre değişecek. Buradan bişey söylemek mümkün değil.
Aynı şey ayakta durma sorunuznuza dair de geçerli. Sanırım şu tablolar geçerli sizin için:
Parmak amputasyonu için sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölümü de aşağıya aktarıyorum...
Bunların tümü Balthazard Formülü ile toplandığında %40 yapar mı, şeker için önemli bi oran alamazsanız, sanmıyorum. Ama denemeden de öğrenemezsiniz...