Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göğüs kanseri için verilen rapor oranı yüzde kaçtır?

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir arkadaşımızın eşi gögüs kanseri docdor 2 kilodan fazla taşımıycaksın bile demiş sürekli ilaç tedavisi görüyor vergi indirimi alarak erken emekli olmak istiyor gögüs kanserine yüzde kaç oran veriliyor bilgi istiyorum.....
ssk giriş 10.02.1998 toplam günü 4100 gün arkadaşlar ben mevzuatı inceledim ama bulamadım gögüs kanserine ne oran veriliyor bilgi istiyoruz birde 10 senedir bu tedavi devam ediliyor docdor oran vermeme gibi bir lüskte bulabilirmi ne tavsiye edersiiniz acil bilgi istiyoruz vergi inidirimi için müracaat edicekler boşa etmeyelim diyorlar yüzde gögüs kanserinin oranı yüzde kaçtır

Doktor söyleyebilmeli aslında hangi oranda rapor verileceğini. Sakatlık oranı cetveli:
ONKOLOJİ
Tümörlerin Sınıflaması
I - İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastaların tüm vücut fonksiyonunun % 80’den fazlasını kaybettikleri kabul edilir.
II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında tüm vücut fonksiyon kaybı oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 10 ilavesi kadardır. Ancak bu gruptaki hastalar 6 ayda bir yeniden değerlendirilerek, progresyon göstererek klinik evresi ve fonksiyon kaybı değişenler belirlenmelidir.
III- Benign Tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında tüm vücut fonksiyon kaybı oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlar kadar olup benign tümöründen dolayı ilave tüm vücut fonksiyon kaybı söz konusu değildir.
IV- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında tüm vücut fonksiyon kaybı oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 5 ilavesi kadardır. Ancak bu gruptaki hastalar 6 ayda bir yeniden değerlendirilerek malign transformasyon gösterenler veya progresyon göstererek fonksiyon kaybı değişenler belirlenmelidir.

Ek bilgi:

Malign: Kötü huylu
Primer: Bir kanserin başladığı yerde oluşturduğu ilk kitle
Benign: İyi huylu

hocam malulen emeklilik için müracaat etmişler red gelmiş şimdide vergi indirimi için müracaat edicekler ben müracaatten önce onkoloji docdoruyla görüşmesini tavsiye edicem
ilaç tedavisi devam ediyormuş 10 senedir bu hastalıkla ugraşıyormuş senede bir ankaraya kontrole gidiyormuş 2 kilodan fazla kaldırılmaması söylenmiş
sizce bu söylelenlerden yüzde 40 alma şansı varmı hocam

hocam ikinci evre ve kötü huyluymuş hocam vermiş oldugunuz yazıda şöyle diyor (kaybı oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 10 ilavesi kadardır) yani yüzde 10 oluyor genel cerrahi uzmanına sordum genel hükümler nedir ona bakılmalı dedi birde onkoloji uzmanına sorucaz sizce bu hasta yüzde 40 rapor alabilirmi yoksa yazıda oldugu gibi yüzde 10 mu alır acil bilgi bekliyoruz

Doktorlardan başka hiç kimse cevap veremez bu sorunuza.

tşk ederim hocam başvuru yapmadan önce docdora muayane olmalarını tavsiye ettim gün almışlar olucaklarmış tekrardan tşk ederim

Üst Alt