Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göğüs kanseriyim. 2745 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

reharana

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hepinize iyi günler diliyorum arkadaşlar

14.04.1999 sigorta girişim, 2745 pirimgünüm var.

Meme kanseriyim 2. evre hastalık vergi indirim raporu ile emkli olmak istiyorum. ne zaman emkli olurum.

Şimdiden Teşekkür ediyorum sizlere.

nezaman emekli

geçmiş olsun raporun varmı varsa oranı ne yazarsan dahada anlaşılır ve bilgilendirmesi kolay olur?

emeklilik

slm arkadaşlar 1999 ssk girişliyim 2745 prim günüm var meme kanseriyim 2.evre 2007 de hastalandım ameliyat kemoterapi sonrasında malulen emekli oldum.2yıl sonra kontol vardı.kontrol muayenesi sonrası emeklilik iptal oldu.şu anda çalışmıyorum.sakatlık yolundan emekli olmak istesem %40 alırsam ne kadar prim ödemem gerekir isteğe bağlı sigorta ödeyebilirmiyim.kulaklarımda işitme kaybı var yumurtalıklarım alındı.%40tan fazla gelebilirmi sizce teşekkürler.

bülent bey isteğe bağlı sigortalılık kalktı diyolar doğrumu ben prim yatırarak emekli olmak istiyorum .bu mümkünmü

Erken emekli olmak istiyorsanız çalışıyor olmanız ve vergi ind.hakkı almanız gerekli...
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html,
çalışmayan kişiler vergi ind.hakkı için müracaatta bulunamaz..
İsteğe bağlı sigorta sizin emeklilik şartlarınızı değiştirir.Sizin için en güzeli çalışarak primlerinizi 4080 güne tamamlamak..

İsteğe bağlı ödeyebilirsiniz. Ama o zaman emeklilik için prim şartı 4680'e çıkar. Ayrıca isteğe bağlı'dan emekli olursanız, eski adıyla bağkur'dan emekli olmuş olursunuz, bu da emekli maaşınızın görece ssk'ya göre daha düşük olması anlamına gelir.

Yani, mümkünse çalışan statüsünde sigortalı olun...

Üst Alt