Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gören göz cihazı kullanan var mı?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Dün görme engelli olan kardeşim için; gören göz cihazı olarak HTC TouchPRO2 marka ve modelinde bir telefon verdiler. Telefonda windows işletim sistemi kuruludur. Google maps haritası dışında, bir tane CoPilot adında navigasyon programı vari onu da 14 gün ücretsiz kullanıyorsun.

Sizlere sorum şudur;

Bu cihazlardan alan var mı? Bu cihazların tanıtımında bu cihazların konuşarak yol tarif ettiği ve birçok özelliği olduğu anlatılmıştı. Bu cihazı ben bile zor anladım, zor kullanıyorum. Görme engelli birisi bu cihazı nasıl kullanacak anlamış değilim...

Bu cihazı alan varsa, nasıl kullandığı hakkında bilgi verebilirse sevinirim...

Teşekkürler...

cihaz tahmin ettigimden daha mükemmel cıktı...

menünün tamamının türkçe olmasını isterdim ama şu an mümkün görünmüyor çünkü cihaz yurt dışından gelmiş ve htc müşteri temsilcileri daha bu hafta haberini almış bu cihazın görme engellilere verildiğini geniş bilgi edinmeleri de biraz zaman alacak sanırım cihaz hakkındaki özellikler, donanım ve yazılımlarıyla ilgili sizin bir bilginiz var mı bu konuda ayrıca verdiğin sitenin içinde görengöz cihazı için forum açılmış bildiklerinizi oraya da yazarsanız çok memnun olurum kolay gelsin

Sitede zaten gören göz yazılımının kullanımıyla sesli ve yazılı kullanım kılavuzu var. ben kullanım kılavuzundan sadece gören göz yazılımını kullanmayı öğrendim...Cihazın diger özellikleri ise tamamen windows tabanlı bir telefonu kullanmakla alakalıdır. Dediğiniz gibi Türkçe dil dosyası yüklense de cihaz tam türkçe olmuyor. Zaten ben gözleri görmeyen birisinin bu cihazdan tam anlamıyla yararlanabileceğini sanmıyorum...

görme engelliyim ve bu cihazlardan ben de aldım. Malesef cihaz fiyasko.

1. 2008 yılında üretilmiş eski bir telefon.

2. içindeki işletim sistemi artık üretilemiyen ve yükseltmesi olmayan, türkçe desteği olmayıp içine bir siteden alınmış turkish language adında kurulum dosyasıyla menüleri yarı türkçe yarı ingilizce olan cihazdır.

3. telefonda yüklü olarak gelen gören göz uygulaması evlere şenlik, bir uygulama olmayı geçmiş resmen işletim sistemi gibi, Windows mobile işletim sistemi ile resmen savaş halinde çalışıyor. telefonun hiçbir menüsünü kullanmadan kendi modülleriyle hareket eden başarısız bir uygulama.

4. her şeyi bıraktık bari navigasyon olarak hizmet etse diyoruz, ancak cihazla navigasyon yaparak bir yere ulaşmanız mümkün değil, en fazla 75 metre yakınına gidilebiliyor, harita verileri çok ayrıntılı fakat yönlendirmesi ve hedefe ulaştırması problemli. Gören göz uygulamasının sorunsuz çalışan 2 özelliği, neredeyim ve kategorilerden bakılacak olan etraftaki hastahane, durak, vesaire tüm noktalardır.

Telefonun özelliklerini kullanabilmek için Windows mobile sistemine uygun Mobile Speak programı var. www.codefactory.es sitesinden indirilebilir, programın türkçe dili de mevcut.

Bayfenerli arkadaşım teşekkürler. Ben de telefonlar nasıl diye merak ediyordum. Yeni başvuruda bulundum. Tabi Mart'tan bu yana telefonların yazılımı düzeldi mi yoksa bundan sonra tamamen farklı telefonlar mı verecekler bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi? Cihazdan memnun musunuz?
Mert

birşey soracağım bu cihazı ücretsiz veriyorlar değil mi ben de başvurdum.

konu güncelliğini yitirmiş sanırım ama bir kaç satır yazmak istedim bununla ilgili... öncelikle htc marka dağıtılan cihazlar son derece berbat kullanışsız bir cihaz çöpe atılmaya bile değmez... kullanmıyorum o yüzden... bunun yanı sıra bizlerden sonra kişilere LG marka andiroid işlemcili cihazlar dağıtılmış... kullanımı nasıldır bilmem ama... eğer kullanımı kolay ve iyiyse bu haksızlık olmuyor mu... şimdi başvuru yapalım bu lg marka cihazı istesek dur kardeşim sen daha önce htc marka cihazı almışsın deyip geri gönderirler kesin... sizlerin bir bilgisi varsa bu konu hakkında bilgi verirmisiniz... lg kullanan varsa sizden de yazmanızı isterim buraya... teşekkürler...

Üst Alt