Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görev yeri belli olduktan sonra mı muafiyet işlemlerine başlanır?

• Konbuyu başlatan Emreozel
  • Başlangıç tarihi
E

Emreozel

Benim %40 psikiyatriden surekli engelli raporum var. Bugun askerlik subesine hastaneye sevk icin gittim. Bana subeden askerlik gorev yerleri belli olduktan sonra nisan 15 inden sonra gelmemi söylediler. Normalde ben mayis celbine tabi gozukuyorum. Bu nasil olcak? Nasil muaf olabilirim?

Askerlik gorev yeri belli olduktan sonraki hastane sevklerinde sorun cikarmi

Benim sormak istedigim gorev yeri belli olduktan sonra muafiyet alabilirmiyim? %40 engelliyim.

Ben daha onceden 2013 yilinda muayene olup tecil ettirdim. O zaman engelli raporum olmadigindan kimseye saglik durumumundan bahsetmedim. Su anda cok kotu dutumdayim. %40 Engelli raporumda var. Askere gidecek durumum yok. Bana askerlik subesinden gorev yerleri belli olduktan sonra hastaneye sevk edebileceklerini soylediler. O zamanda sen askersin diyip sevk etmezlermi acaba
OturanBoğa yanit verebilirmisin

Emreozel

Şu anda işin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum ama size şubeden ne demişlerse doğrudur. Sizi her ne zaman sevk edecek olurlarsa olsunlar sağlık değerlendirmesi olur zaten.

Merhaba,

Sevk tarihin gelince askerlik şubesine gideceksin, sevk işlemi başlatmadan hastaneye sevkini isteyeceksin. Seni aile hekimine gönderecekler, aile hekimi de hastaneye sevk edecek, kurula başvuracaksın, sonra malum muayeneler ve kurula çıkacaksın. Kurul kararı verecek ve evrağı şubeye götüreceksin bu kadar.
Eğer bu sevk süresince hastane işlemlerimi nasıl yetiştireceğim diye düşünüyorsan, ( mr gibi tetkikler falan uzun sürerse) askerlik şubesine tekrar gidip tetkiklerin yetişmeyeceğini söyleyeceksin, şube de sana erteleme verecek diğer celp dönemine. Merak etme askerlik şubesi sana hastane kaydı açtıysa hastane sürecin tamamlanmadan askere göndermezler erteleme verirler. Sen de rahatça hastane işlerini halledersin.

begdili

Ben daha onceden saglik muayenesi olmustum 2013 yilinda tecil ettirmeden once. Belki iyilesirim diye saglik sorunlarimdan bahsetmemistim. Daha onceden saglik muayenesi saglam yazdigi icin beni hastaneye sevk etmediler. Ancak gorev yeri belli olduktan sonra sevk edebiliriz dediler. O zamanda sen askersin diyip gonderirler diye korkuyorum. Su an kotu durumdayim. Askere gidebilecek gucum yok. Beni surekli engelli raporum oldugu halde hasta hasta askere alirlar diye korkuyorum.

Emreozel

Ben de 2012 yılında normal muayenemi yaptırmıştım, engelimi belirtmemiştim. O gün belirtmediğimiz için normal zamanda sevk yapmıyolar hastaneye. Askerlik yerin ve sevk tarihin belli olunca anca hastaneye gönderiyorlar. Ben de aynı durumu yaşadım merak etme yerim belli oldu, sevk tarihim belli oldu, ondan sonra hastaneye sevkimi yaptılar. Prosedür böyle. Kimse sen rahatsızlığı belirttikten sonra seni hastane süreci tamamlanmadan askere gönderemez. Sevk tarihin 15 nisandı sanırım. 15 nisanda şubeye git, raporunu göster, ben hastaneye sevkimi istiyorum de, kimse bişey sorgulamaz zaten gönderirler hastaneye.
sağlık kurulu sonucu gelmeden de askere göndermezler, süren bitse bile erteleme veriler.

begdili

Benim tecilim 31 martta bitiyor. Bana 15 nisanda gelmemi soylediler. Normalde mayis celbine tabiyim.

bu konuyu cimere yazdım. Bana sağlık durumumla ilgili raporlarla beraber 31 martta kadar askerlik şubesine gitmemi, yoksa bakaya kalacagıma dair yazı geldi. Bana fakat askerlik şubesinden 15 nisandan sonra gelmemi söylediler. şimdi ben ne yapmam gerekiyor.

bu konuda kesin bilgisi olan varmı

merhaba kardeşim,
ben sana prosedürü anlattım. aynı durumu yaşadım çünkü. aske5rlik şubesi aynen sana anlattığın gibi işlem yapıyor. korkacak bişey yok kimse seni yakalayıp askere götürmez. 31 mart ta tecilin bitiyor ve sevk işlemleri için askerlik şubesinin verdiği tarihte yani 15 nisanda şubeye gitmen gerekiyor. içini rahat tut herhangi bir sıkıntı olmayacak.
2019 Mayıs celbi askerlik yerleri, yani 99/2 tertip askerlik yerleri, 2019 Nisan ayının ikinci haftasında açıklanacak. Yerin açıklanınca sevk için şubeye gidip hastaneye sevkini isteyeceksin

Üst Alt