Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde yükselme ile Teknisyen olmak için hangi bölümü okumak lazım?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,

2014 yılında MEB bünyesinde memur olarak atandım. Fizik Bölümü mezunuyum ayrıca açıktan ve muhasebe ve vergi uygulamaları okuyorum. Bu sene tekrar ygs ve lysye girdim. Lakin lysde tercih hakkı edinemedim. O yüzden bende görevde yükselme sınavları için bi bölüm seçmeye karar verdim. Ve en mantıklı kadro teknisyenlik geldi. Teknisyen olmak için bu okuduğum ve okumakta olduğum bölümler yeterli değil diye düşünüyorum. Yaptığım araştırmada da bi sonuca ulaşamadım. Açıköğretim fakültesinde teknisyen olmak için gerekli şartı taşıyan bi bölüm var mı ? Ve teknisyenlik için hangi bölümleri okumak gerekli.

Teşekkür ediyorum.

Hocam teknisyenlik ünvanı lise menzunlarına veriliyor.Eğer açıköğretimin 2 yıllık bölümlerinden elektrik elektronik bilgisayar grafik tasarımı kameraman matbaa vs vs gibi bölüm bitirip atamanız olursa tekniker ünvanıyla devam edebilirsiniz

Teşekkür ederim arkadaşım, peki bu teknisyenlik ile teknikerlik arasındaki özlük farkları neler ? Bir de bu bölümler mebde de geçerli mi ?

Tercih klavuzunda

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim)
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (Açıköğretim)

bulunuyor. Bunlar teknikerlik için yeterli bölümler mi ?

Tekniker teknisyenin bir üst ünvanı.Maaş olarak yaklasık 300 350 tl bi farklılık var.Teknikerler kuruma göre şeflik ünvanı alabiliyor.Okudugunuz üniversiteyi bölümünüzle bağlantılı 4 yıllıga tamamladıgınızda mühendislik ünvanına kadar yükselebiliyorsunuz

Meb'de geçerlimi derken boş kadro olursa tabikide o bölümler ile ilgili alım yapılır.Hocam teknikerlik için 2 yıllığın teknik bölümlerini seçmeniz gerekiyo saydığınız iki bölümde teknik kadro yani yeterli ama bölümünüzü çok iyi seçin örnek vericek olursak fotoğrafçılık ve kameramanlık cok az alım yapılan bir bölüm

bu son atamalarda teknisyenlerin atanma şansı nedir bilgisi olan var mı. meslek lisesi mezunu ve 68 puan yerleşme şansı var mı. konu hakkında bilgi birikimi olan var mı

Bölümünüze bağlı hocam Genel anlamda teknisyenler 65-75 puan arası atanıyor fakat yaygın bir bölüm ise bu puan biraz daha yükselebilir

çok teşekkür ederim.

Açıköğretim bölümleri bunlar, teknikerlik için sizin önereceğiniz bölüm nedir acaba ?

Acil Durum ve Afet Yönetimi (Açıköğretim)
Adalet (Açıköğretim)
Aşçılık (Açıköğretim)
Bankacılık ve Sigortacılık (Açıköğretim)
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Açıköğretim)
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Açıköğretim)
Çağrı Merkezi Hizmetleri (Açıköğretim)
Çocuk Gelişimi (Açıköğretim)
Dış Ticaret (Açıköğretim)
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı (Açıköğretim)
Emlak ve Emlak Yönetimi (Açıköğretim)
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (Açıköğretim)
Ev İdaresi (Açıköğretim)
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (Açıköğretim)
Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim)
İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim)
İlahiyat (Arapça) (Önlisans) (Açıköğretim)
İnsan Kaynakları Yönetimi (Açıköğretim)
İşletme Yönetimi (Açıköğretim)
Kültürel Miras ve Turizm (Açıköğretim)
Laborant ve Veteriner Sağlık (Açıköğretim)
Lojistik (Açıköğretim)
Marka İletişimi (Açıköğretim)
Medya ve İletişim (Açıköğretim)
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Açıköğretim)
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Açıköğretim)
Özel Güvenlik ve Koruma (Açıköğretim)
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Açıköğretim)
Radyo ve Televizyon Programcılığı (Açıköğretim)
Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Açıköğretim)
Sosyal Hizmetler (Açıköğretim)
Spor Yönetimi (Açıköğretim)
Tarım (Açıköğretim)
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Açıköğretim)
Turizm ve Otel İşletmeciliği (Açıköğretim)
Turizm ve Seyahat Hizmetleri (Açıköğretim)
Web Tasarımı ve Kodlama (Açıköğretim)
Yaşlı Bakımı (Açıköğretim)
Yerel Yönetimler (Açıköğretim)

65-75 puan aralığında olur tahminimce

Yani önerebiliceğim bir çok bölüm var bunların arasında fakat önemli olan Meb'in birimlerinde bunlardan hangileri var yani hangi bölümlerin teknikerleri var

Aman iyi araştır 2 sene boşa gitmesin :) Bende araştırıyorum şuan teknikerlik için ince eleyip sık dokumak lazım

g) Tekniker kadrosu için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda, iki yıllık bir
yüksek okulun (inşaat, makine, bilgisayar, harita, elektrik-elektronik) mezunu olanların

diye bir klavuzdan buldum arkadaşım. Bunlar içinden seçiyim mi yoksa sosyal hizmetler okuyup sosyologluğa mı dönüyüm sence ? Ayrıca mebde de sosyal çalışmacı diye bi kadro varmış bunun için yeteli olur diye düşünüyorum sosyal hizmetler.

Sosyal hizmetler sosyolog ve sosyal çalışmacı olunca ilerisinde ünvan değiştirebiliyomusun lisans okuyup yada yüksek lisans doktora yapıp buna bakmak lazım

Teknikerlik için eğer lisansa tamamlarsan kesinlikle inşaatı tercih et derim bizim kurumda görüştüğüm bütün hocalar inşaata yönlendirdi beni fakat lisansa tamamlarsan

Aslında arkadaşımız bir çok bilgiyi vermiş
Fakat AÖF tekniker olmak için okuyacağınız bölümler sayısal ağırlıklıdır. Yani derslerinden Fizik kimya biyoloji Matematik vardır. Bunun için biraz zor olabilir.
Tabi başlamak bitirmenin yarısıdır.
Zaten bölümlerin dersleri AÖF nin sitesinde mevcut Bir göz atın isterseniz
Ayrıca MEB de hemen hemen her teknikerlik kadrosu mevcuttur.
Bir de sosyolog olmak için 4 yıllık lisans sosyoloji okumanız gerekiyor

teşekkür ederim arkadaşlar :)
tercihimi yaptım ben ve sonuç aöf-sosyal hizmetler geldi. Lisansa tamamlayacaksam bunu sözelden yapmayı tercih ettim :) Şayet üstümden bi fizik geçti ve bida sayısal derslere bulaşmak istemiyorum açıkcası.

çalıştıgınız kadro sanırım gih genel idare hizmetlerinden görevde yükselme sınavı ile teknisyenliğe yani teknik hizmetler sınıfına geçemessiniz

evet gih ama zaten vazgeçtim ondan :) Ona uygun bi bölüm seçmedim konuyu saptırdım biraz :)

Üst Alt