Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde Yükselme Sınavı için 3 yıl şartına adaylık süresi de dahil mi?

tılafsınlı

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Görevde Yükselme Sınavı için 3 yıl şartına adaylık süresi de dahil mi?

hizmetliyim memurluk için görevde yükselme sınavına girmek istiyorum

adaylığım kalktı 2 yıl sonraki görevde yükselme sınavına girebiliyor muyum?

Dahil kardeşim.
Aynı yoldan geçtim. :)

mailini yazarsan pdf kitapta gönderebilirim

tılafsınlı[FONT=sans-serif] rica kardeşim. :)
Sabırlı ol,
Öğrenmeye açık ol
Fırsatın oldukça çıkmış gys sorularına çalış
[/FONT]

Sınavın ne zaman yapılacağı belli olmuyor, ihtiyaç halinde MEB duyuruya çıkar ve fi tarihinde sınav yapılır. Kolay gelsin...

En son 2010 Nisan ayında yapılmış, daha sonra 2014 Eylül de yapıldı başarılı olan katılımcı sayısı az olduğu için 2015 aralık ayında tekrar yapıldı.

peki mebde lise mezunu olanlar katılabilir mi ? yoksa ygs sınavı ve aöf öğrenim sonrası yani aöfden mezun olduktan sonra mı yükselirim

lise mezunları görevde yükselme sınavında yhs sınıfından gih ve diğer memurluklar için sınava girer, şeflik için ise en az önlisans gereklidir.

yani yükselmek için ygs gerekiyor o zaman anladığıma göre

en kolayı aof dan ön lisans olur düşünenler için...

ben ygs 2017'de aöfden bir bölüm hakkettim ve 2 yıllığı bitirdim diyelim kime bildirecem belgemle ilkokulda görevliyim hizmetli ama masa başında görevliyim

hayırseverizmir

görevde yükselme için meb'in açtığı gys'ye girmen gerekli lise mezunu ve 3 yıl çalışma şartı isteniyor memurlukta. 2 yıllığı bitirdiğinde kademe-derece etkilenir. bitirdiğinde okuluna dilekçe ve diploma fotokopisini ekleyerek verirsin onlar müdürlüğe yazar hallolur.

muzir

gönderdim
hayırseverizmir
diplomanı çalıştığın okula ver onlar halleder. bitir gerisi kolay

hayırseverizmir

görevde yükselme için meb'in açtığı gys'ye girmen gerekli lise mezunu ve 3 yıl çalışma şartı isteniyor memurlukta. 2 yıllığı bitirdiğinde kademe-derece etkilenir. bitirdiğinde okuluna dilekçe ve diploma fotokopisini ekleyerek verirsin onlar müdürlüğe yazar hallolur.

Yani arkadaşlar lise mezunuysak gys ile memur olabiliriz ama diyelim ki gys olmadı açılmadı. 2 yıllık okul bitirirsek direk hizmetliden memurluğa geçiş yaptırıyorlar mı? Yoksa yine sınavaMı girmek Lazım memurluğa yükselmek icin. Tam anlamadım ben bunu

hizmetliyken gys girmden memur olamazsın

ekpssye girer yüksek puan alırsan o başka

pekı arkadaşlar ygs sınavına girmek için 3 yıl şartı var bu süreye askerlık süremız dahılmı .çünkü bir yerde okudugum kadarıyla askerlık süreside kamuda geçmiş gıbı sayılır dıyordu bılgısı olan varmı bu konuda...

Pasini memuriyetten önce yapılan muvazzaf askerlik asalet tasdiklendikten sonra kazanılmış hak olarak yıllık izin hesaplarında, görevde yükselme sınavlarında ve kademe ilerlemesinde hesaba katılır.

Örnek: Memuriyete başlamadan önce 15 ay askerliğini yapan biri,12/11/2015 tarihinde memuriyete başlayıp, 12/11/2016 tarihinde adaylığı kalktıktan sonra, askerliğini belgelerse,,12 aylık hizmet suresine ,askerdeki 15 aylık hizmet yılı hesaba katılır.. Yani bir anda 27 aylık memur olursun..

bir defaya atanma hakkınızı kullanmayıp görevde yükselme sınavında tercihlerde kullanırsanız çok büyük avantaj yakalarsınız. elinizdeki jokeri iyi kullanın derim.

kolera23

askerlik süresi görevde yükselmede hesaplanmıyor kulavuzu açın okuyun görevde yükselme kulavuzunu

Bizim kurumda sayılıyor mebde bilmiyorum ama
[FONT=Tahoma]657 sayılı Devlet Memurları Kanununun [/FONT][FONT=Tahoma]84.üncü maddesinde ise, Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna atananlar adaylık esaslarına tabi olurlar ve muvazzaf askerlikte geçen süreleri asaletlerinin tasdikinden sonra kademe ilerlemesi yapılmak ve sınav veya seçmeye tabi tutulmak suretiyle derece yükseltilmesinde de değerlendirilir.hükmüne yer verilmiştir.
[/FONT]
[FONT=Tahoma] Yukarıdaki hükümler çerçevesinde görevde yükselme eğitimine katılmak için müracaat eden personelin hizmet süresinin değerlendirilmesinde, muvazzaf askerlik süresinin dikkate alınması gerektiği değerlendirilmektedir.
Bu [/FONT]
[FONT=Tahoma]Devlet personel Başkanlığı görüşü

hem Meb görevde yükselme yönetmeliginde
[/FONT]
[SIZE=2]Hizmet süresi: Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında çalışılan süreler; genel ve katma bütçeli idareler, yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen çalışılan süreler ile askerlikte geçen süreleri,[/SIZE]

bana da gönderir misin abi?

e posta adresim:farukozer.96@hotmail.com

Ben kaçırdım konuyu ne gönderiyorsunuz? Daha sonra ilgileneceğim bir konu da belki lazım olur gönderdiğiniz, ben de alırım bi dal

Üst Alt