Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde Yükselme Sınavı ile başka bir yere atandım. 1 defa hakkımı kullanabilir miyim

romeoforever

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2012 yılında yapılan ömss sınavı ile içişleri bakanlığı konya valiliğinde ''HİZMETLİ'' olarak atandım... 2015 ylında yapılan Görevde Yükselme Sınavı ile Batman da ''V.H.K.İ' olarak atandım.. 1,5 aydır Batman valiliğinde V.H.K.İ olarak çalışıyorum engelli memurlara tanınan ''1 defaya mahsus istedikleri ve ailerinin yanına atanabilirler'' ile atama hakkımı kullanabilirmiyim.?

1-kaç kişiyle konuştuysam olmayabilir dediler istediği kadar yasa olsa dahi?
2-ayrıca konyada evimin yakınında olan konya valiliği istediğim halde seni konyada daha farklı bir yere gönderebilirler söylendi...

bu konu hakkında fikriniz varmı?

Kullanabilirsiniz bu hakkınızı. Meb te emsaline bizzat şahit oldum. Bir arkadaşımız ünvan değişikliği sınavı ile yanımıza teknisyen olarak atandı bir ay sonra bu hakkını kullanarak istediği yere gitti.

Ben o hakkı kullanarak gelenlerdenim geri MEB

içişleri bakanlığında,şef kadrosnda iken.görevde yükselme ile ilçe nüfus müdürü olarak atanndım.bu haktan yraranbilirmiydim.
bu kanunu burda paylaşabilirmisiniz.
benim sınava girdiğim merkez ilçenin nüfus müdürü 10 şubat2016 da emekli oldu.orda şef olarak çalıştığım için,tayin için dilekçe verdim.ban oaya bşkasının tayininin yapıldığınıvalinin tayini havale ettiğini söylediler.10 şubattan bir hata önce.oranın il nüfus müdürü,28 ocaktabaşka b ile bağlı lçe nüfs müdürü ile evlenmş.valiye 28 ocaktan önce ,eşini tayin yaptırmak istediğini söylemiş.vali onay vermiş,tayini havale etmiş.aam 10 şubaatta eekli olmuş.yrne gelecek 1 ay öncesinden belli,onaylanmış.ben bu durumda ne yapabilirim.

o kanunu burda paylaşırsanız sevinirim.

dilekçe verdim ama zaten tayin yapılmış.

şimdiden sonra ne yapabilirim.

BANA SEN BURAYI SEÇEREK GELDİN YANİ TERCİH YAPARAK GELDİN O HAKTAN YARARLANAMZSIN DEMEZLERMİ.?

ben şimdi Batman valiliğine dilekçe hazırlayıp konya valiliği ev adresime yakın diye oarayı söyledim verdim fakat korkuyorum çünkü beni konya valiliğinde kadro olmadığını söyleyip merkez ilçelerden kaymakamlıklara verirlerse napıcam? veya bana olumsuz bir cevap gelirse BİMER emi başvurmalıyım?

cevap verip bilgi paylaşan arkdaşlar tek tek saolun....

Bu sorduğun soruda teredüte düştü atama amiri bakanlığa yazdı bakanlık olsun yapın tayinini dedi. Seninde olur. Sonucu buraya yazarsan başkalarınında işine yarar.

2. Sorunun cevabı ise tamamen başvurduğun yerde norm olması lazım norm yoksa başka yere verebilirler.

Enginsar yazdığından bişey anlayamadım kusura bakma..:)

norm yoksa başka yere veirler demişsin benim evime yakın olmayan bir yere verirlersen veya başka bir il'e atamamı yaparlarsa.. bu yönetmeliğin bana faydası nedir!!! çünkü yönetmelikte yazan şu; “Engelli personel için bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri il emrine kadroları ile birlikte yer değiştirmeleri uygun görülmüştür.” hükümleri belirtilmiştir.. NORM kadronun boş olup olmadığına bakılmaz sanırım.. haksızmıyım ???

Daha başka nasıl anlatayım bilmiyorum ama yine elimden geldiğince yazayım.

Gys ile başka bir ile atandan bile bir defaya mahsus istediğin ile tayin hakkını kullanmamış isen kullanabilirsin. Benzer durumda olup kullanan kişiye şahit oldum. (MEB'te)

İstediğin ilde norm yoksa başka yere ile vereceklerse bu işin faydası ne bana diyorsun. Öyle birşey demedim ben!!! Yerden kastım başka bir il değil çalıştığın bakanlığın farklı bir kurumuna verebilirler. Örneğin meb te müdürlük okul pansiyon vs verebiliyorlar.

Dilekçende belirtiyorsun gitmek istediğin yeri norm varsa olumlu sonuçlanıyor yoksa olumsuz sonuçlanır. İstemediğin bir yere veremezler. Sadece tayinin olmuyor okadar. Gitmek istediğin ilde morm açılana kadar bu böyle bazı kurumlar için...

Bazı kurumlarsa morma bakılmaksızın tayinini istediği yere yapın diyor örneğin meb bu şekilde yapıyor.

çok teşekkür ederim Enginsar..
elinde bu şekilde ''bir defaya mahsus atanma dilekçe örneği'' olan varmı? paylaşabilirmi benimle

ne zaman geldiniz? 2016 yılı GYS ŞEF ATAMASI sonucunda bende başvurumu yaptım, temmuz ağustos diye MEB den cevap geldi. bu yılki GYS enali olan varmı acaba Bakanlık atamayı yaptımı?

Officer rumuzlu arkadaş;
Engelİlik durumuna göre atamanız ne zaman yapıladı? o hakkı hagi yıl icinde kullandınız? bu yılki GYS sonucu ataması ile bulunduğum il den farklı bir il'e atandım %52 oaln raporumla atamamın yeniden aynı il'e yapılması icin başvurdum fakat MEB. den; "Haziran ayı içinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları alınarak Temmuz ayının içinde atama sürecinin tamamlanmasının akabinde yönetmelikte belirtilen mazeretler çerçevesinde başvuruda bulunması durumunda atanmak istedeği il'in normu da dikkate alınarak durumu değerlendirilebilecektir" şeklinde cevap geldi. Bu durumda ben yeni başvurumu hangi ayda yapmalıyım ? İstediğim il de norm yoksa atamam olmayacak yazıdan anlaşılan bu yönde ? yorumlarınızı bekliyorum.

Üst Alt