Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde Yükselme Sınavı ile il dışı tayin isteyebilir miyiz?

kelebek21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eylül de yapılacak olan görevde yükselme sınavıında başarılı olursak il dışı tercih yapabilirmiyiz? Bilgisi olan cevaplayabilir mi lütfen?:(

kaç yıldır şuan ki görev yerindesiniz ?

1 yıl daha beklemen gerekecek bildiğim kadarıyla :) 5 yılı doldurman gerek..

tayin için engelini mazeret göster.. neden görevde yükselmyi bekliyosun ki...?
ayrıca görevde yükselme sınavından sonra herhangi bir tercih yapmayacaksın
hem hizmetli kadrosunda tayin işi daha kolay olur memur olursan okul müdürü kolay kolay muvafakat vermez die tahmin ediyorum..
bence seçim dönemindeyken hemen dilekçeni yaz okuldan yazılan üst yazıya da kurumuzca gitmesi uygun görülmüştür. ibaresi eklet

görevde yükselme sınavına,gitmek istediğin yerden başvuracaksın o zaman.mesela ankarada oturuyorsun,kayseriye gitmek istiyorsun.o zaman b
aşvurunu kayseriye yapacaksın.

ama görev yerinden başvuru zorunluluğu yokmu? hakann bey dilekçeyle haledilebilir mi? mayıs ta tercih yapıldiği için 4 aylık farkla iki yıl beklemem gerekecek.bu gidişle bakırköye gideriz artık:(

kelebek21;

mhb bildiğim kadarıyla tayin hakkın oluşuyor kadron değiştiği için yeniden atama yapıyorlar daha net bilgiye ulaşman için bulunduğun kurumun atama bölümündende bilgi edinebilirsin

arkadaslar tabiki tayın hakkın oluyor. sınavı kazandıktan sonra tercih yapıyorsun tercihine göre ataman yapılıyor. Amaaaaa şayet sınavı ösym yaparsa çok çalışılması gerekiyor çokkkkkk.

Görevde yükselme olmasa dahi mazeret göstererek tayin isteyebilirsiniz.. Görevde yükselme ile gidecekseniz gideceğiniz yerde size uygun açık kadro var mı? O nu araştırın..Açık kadro yoksa atamanız yapılmaz..

mazeret olarak eş veya sağlık mazereti olması gerekiyor ikisi de şu an ufukta yok.:( ama gidemezsem psokolijik sorunlar çıkacağı kesin.meb sağolsun yönetmeliği çıkardıklarına sevinelim mi ağlayalım mı anlamadım. her kanun çıktığı tarihten sonrasını kapsıyordu bildiğim kadarıyla ama son çıkarılan yönetmelıkte geçerli değil belki kaçırdığım birşey vardır diye konuyu açtım.:( teşekür ederim hepinize cvp.lar için..

mazeret olarak eş veya sağlık mazereti olması gerekiyor ikisi de şu an ufukta yok.:( ama gidemezsem psokolijik sorunlar çıkacağı kesin.meb sağolsun yönetmeliği çıkardıklarına sevinelim mi ağlayalım mı anlamadım. her kanun çıktığı tarihten sonrasını kapsıyordu bildiğim kadarıyla ama son çıkarılan yönetmelıkte geçerli değil belki kaçırdığım birşey vardır diye konuyu açtım.:( teşekür ederim hepinize cvp.lar için.

engelli kadrosunda çalışan bir memurun zorunlu çalışma süresi yoktur. arkadaslar mebbis kişisel şifrenizle sayfanıza bakın muaf olduğunuzu görürsünüz. 5 yıl şartını ben hala anlamadım..

:confused:tamam şimdi meb.in bu kanundan heberi yokmu?benmi hatırlatayım yoksa bir avukata bı danışayım?
:p:

zorunlu hizmet süresi..

arkadaşlar lütfen hukuk bilgisi olan biri kasım ayında çıkan yönetmeliğe göre il dışı tayinlere 5 yillk mecburiyeti açıklayabilirmi? mebbis de zorunlu hizmet süresi yok iken..

neden?

az önce zorunlu hizmet yılı! başlığı altında açtığım konu neden kaldırıldı öğrenebilirmiyim?

Engelli Zorunlu Hizmet Yoktur

Değerli arkadaşlarım, M.E.B.'in ilgili yönetmeliğinin aşağıdaki maddesi açıktır. Engelliler zorunlu hizmetten muaftır.

Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar ile tamamlamış sayılacaklar

MADDE 30 ? (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü memurlarda çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun olduğunu belgelendirenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(2) Eşi şehit veya malul gazi olanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır.

(4) Bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında atananlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

Üst Alt