Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde yükselme sınavına katılmama izin verilmedi. Ne yapmalıyım? [Hukuk]

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
merhaba arkadaşlar
engelli memur kadrosunda 11 yıldır çalışmaktayım
kurumun açmış oldugu görevde yükselme sınavına katılmama izin vermedi
yani görevde yükselme sınavına katılacak kişilere ozel şartlar getirerek sadece belli başlı kişilerin başvurmasına izin verildi
bu maduriyetimi giderebilmek için hakkımı nasıl arıyabilirim hangi mahkemeye nasıl başvurabilirim
bilgi sahibi kişilerden yardım bekliyorum ilginiz için şimdiden teşekürler arkadaslar

Bölge idare mahkemesine başvurabilirsiniz,büyük ihtimallede kazanırsınız.Çünkü kişiye özel şartlar getirilemiyor.

bu mahkemelere başvurmak için ne kadar maliyet gerekir acaba karakaya biliyormusun acaba

lise düzeyinde memur isen kabul edilmez tabi.

teknisyen kadrosunda çalışıyorum ama meslegimle ilgili fakülte bitirdim
çalıştıgım kurum görevde yükselme sınavı açtı ancak sadece 1 kişilik
başvuru yaptigimda bana denilen sizin birime sorduk sizin birimde ihtiyaç olmadıgı cevabını aldık deniliyor ben birime soruyorum bize öyle bişey denilmedi diyorlar
yani 1 kişi alıcaklar o 1 kişilik kadroya 5-10 kişi başvursun istemiyorlar sadece başvuran kişinin kadrosunu yükselticekler torpilli sanırım
sınava başvuru şartlarınıda o 1 kişinin durumuna uyarlıyorlar mesela 0 15 yıldır çalışıyorsa sınava katılma koşulu olarak en az 15 yıl çalışmış olmak örnegin

bu durumda ben başvuru yapamamış oluyorum

arkadaşım kusura bakmayın ama siz hangi kurumdasınız.garip geldi başvuru sartı.

Anladım kardeşim resmen torpil kokuyor şartları ona göre ayarlıyorlar üstten onayı almıştır o kişi bunlar da kitabına uydurmuşlardır kadro verilmiştir bir tane o da şansa bırakmamak için o kadroyu başkasına yedirmemek için ona göre maddeler eklenmiş sizin anlattığınıza göre birincisi şartlar tutsun tutmasın gizli yapamazlar kurum kendi sayfasın da veya resmi yazıyla bütün persone duyurmaları gerekliydi başvurmak isteyen var mı diye gizli mi yaptılar nasıl oldu ama yapmak isterlerse torpil zaten yaparlar okeyi aldıysa o kişi.....ne yazık ki bu işler böyle örneklerini çok gördüm.. size önerim en son çıkan görevde yükselme yönetmeliğini incelerdim yönetmeliğe ayrıkırı durum var mı diye memurlar netten yararlanabilirsnz...

arkadaşlar sonuçda 657 değilmiyiz.kanun hepimiz için geçerli dimi.ilk kez duydum ama kunta inan üzüldüm arkadaşım.

ya burada bana söyledikleri sizin birimiznizde açtıgımız kadroda elemana ihtiyaç yokmus diger birimde varmıs o yuzden orada çalışan kişi başvursun demeye getiriyorlar bu tam bir saçmalık mahkemeye basvuracağım

Bölge İdare Mahkemesine Dava açmak sanırım 100 TL civarı,tabi Avukat tutmaz kendinizi savunursanız.

Malesef kurumlar bu haksızlığı yapıyor,istedikleri kişiyi alabilmek için formalite icabı şartlar getiriyor,tabi bunu yapma hakları yok.

Üst Alt