Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevde yükselme sınavından sonra yeniden tayin isteme hakkım olur mu?

furkankuzu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

%80 ortopedik engelliyim ve işe gidip gelirken akülü tekerlekli aracımı kullanıyorum. Malumunuz iki gün sonra görevde yükselme tercih sonuçları açıklanacak. Ben de tercihlerimi yaptım ama bulunduğu ilçede tercih yeri açılmadığı için diğer ilçeleri tercih ettim.

Engellimi sebep göstererek bulunduğum ilçeye gelmek için dilekçe vereceğim ancak ilçedekilere sorduğumda yer değiştirme hakkından bir sefer kullanabilirmişim (ilk atandığımda kullandım).
Ama sanırım bu kanun maddesi danıştay tarafından iptal edilmiş ama yine de yapamazsın dediler.

Size sorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor, böyle bir talepte bulunan arkadaşlar varsa nasıl bir geri dönüş aldınız veya bu danıştay kararını nereden bulabilirim?
İnternete baktım ama böyle resmi yazı şeklinde göremedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Aynı il içinde ise atandığın yer bulunduğun ilçeye görevlendirme alırsın

@furkankuzu

Meb danıştay kararını uygulamıyor ama yine de dilekçene ekleyip talepte bulunabilirsin

Aradğın danıştay kararı linktedir tıklayıp alabilirsin

https://drive.google.com/open?id=0B3NJGN-ERbCNTllNcHRzdjRabnc

Devlet Personel Başkanlığı da Danıştay kararından sonra, engelli memurun, bir defadan fazla yer değiştirebileceğini belirtti.

Söz konusu kararda, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik'in ek 3. maddesinde yer alan sınırlamanın Danıştay kararıyla kaldırılmasına yer verildi.

Teç Sen de linkteki gibi DPB'den görüş istemişti

Teç-Sen

Devlet Personel Başkanlığı da Teç Sen'in yazısına cevap olarak aşağıdaki görüşü bildirmiştir.

https://drive.google.com/file/d/1vCCw1vM4PfQFEFOOKZpn4S1kTMAcxJJt/view

Gördüğün gibi hem danıştay kararı hem de Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşü var, bunlara istinaden yer değişikliği talebinde bulunabilirsin.

Bunlara ek olarak da Teç-Sen, Engelsizeğitim-Sen ve Eğitim Bir Sen de GYS sınavını kazanan personelin görev yaptığı yerlere atanmaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talepte bulundular linkleri aşağıya ekliyorum.

Teç-Sen

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA BAŞARILI OLAN ENGELLİ PERSONEL İSTEDİĞİ YERE ATANMALIDIR. - ENGELSİZ-EĞİTİM-SEN

https://www.ebs.org.tr/manset/4900/...an-engelli-personel-istedigi-yere-atanmalidir

Sonuç olarak, talepler ortada engellilerin durumları da orta bunları da Meb gözardı etmez diye düşünüyorum bekleyelim görelim umarım engelliler mağdur edilmez ve yaşadıkları yerde göreve başlatılırlar.

Teşekkür ederim dostum çok yardımcı oldun. Ama benim anlamadığım kafalarına göre nasıl uymuyorum diyebiliyorlar?

Üst Alt