Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göreve başladığımda malul olduğum gerekçesi ile malulen emekliliğimi reddettiler!?

Ruveyda46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 12.04.2006 da saglam olarak ilk defa sigortalı halk bankasinda goreve basladim 2007 yılında bobrek nakli oldum. 21.07.2008 tarihinde de devlet memuru olarak görev e basladim. Malulen emeklilik başvurusu yapınca ilk defa emekli sandığı hizmetinden önce nakil olduğum için reddettiler. Ama ilk sigortalı olduğum tarihte sağlamdım ve nakil olmamıştım bu konuda bilgisi olan var mi hangi şartlarda emekli olabilirim

Ruveyda46

Merhaba,yazınızı okuduktan sonra SGK resmi sitesini inceledim ve 4C statüsüne ait ve sizin durumunuzu anlatabilecek 2 farklı yazı ile karşılaştım.Her ikisini de aşağıda paylaşıyor olacağım.

İnşAllah size bir faydası olabilir.

Saygılar.

İştirakçilerden İşe Başlamadan Önce Engelli Olanlara Yaşlılık Aylığı Bağlanmasının Koşulları Nelerdir?

- 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlara,
- Göreve girmeden önce raporu olmamakla birlikte daha sonra en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlere,

aylık talep tarihinde kamu görevlisi olarak görev yapmış olmak ve en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması şartıyla, istekleri halinde yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir.

İştirakçilerden Çalışma Gücündeki Kayıp Oranı % 60’dan Az Olanlara Yaşlılık Aylığı Bağlanmasının Koşulları Nelerdir?

Çalışmaya başladıktan sonra, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla da yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir.

Ruveyda46

Kesinlikle malulen emeklilik hakkınız var. Önemli olan ilk sigortalılıkta malul olmamak. Bu ilk sigortalılığın hangi statüde olduğu hiç önemli değil. Yarın bana anımsatın buradan lütfen, dayanak bulayım size. Şimdi yazdım ki gece rahat uyuyun :)

OturanBoğa

Olabilirse 5434 e göremi memur "malülen emeklisi" olacak? Olabilirse yüksek maaş alabilir o zaman.

ayDÜNYAvazo

Malulen emeklilikte temel kural: en son hangi statüde sigortalılık varsa emeklilik o statüde gerçekleşir

Çok teşekkür ederim dayanak olursa çok iyi olur tabiki

Malulen emekli olmanızda hiçbir problem yok.Kurum bu konuda baya bir baştan savma davranıyor.Böbrek ve diğer organ nakilleri direk malül sayılır.1 Ekim 2008 öncesi memur olduğunuz için 5434 e tabi olarak emekli olursunuz.En düşük taban emekli aylığıda şu an 3.020 TL.

Kurum ilk sigortalılık tarihine bakmadan memuriyete girişe bakıp reddetti malulen emekliligi

Kamu Çalışanları Emeklilik Daire Bşk.lığına itiraz edin organ nakillilerin malül sayıldığını alttaki resmi gazetede açıklanmış. Sigorta başlangıç tarihinizi gösteren SGK hizmet dökümünü ekleyin.Ve en son durumunuzu anlatan durum bildirim raporunuz nakil olduğunuz hastaneden alın ve dilekçenize ekleyin.Kabaca durum raporunda şu tarihte nakil oldu durumu şöyle varsa diğer ek rahatsızlıklarınızı ve tedavinizin devam ettiğini belirtin.Eğer gidebilirseniz Ankara ya direk gidin derim ama nakilli olmanız pandemi riski varken en mantıklısı derhal itiraz dilekçesi yazın.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/08/20130803-6.htm

Halkbankasında olan sigorta farklı bir kanuna tabi . Kendi banka sandiklarina bagli olarak calistiriyorlar. O yuzden olabilir mi? Ama halkbankasinda olan 2 yillik suremi memuriyete baslayinca emekliligime saydirdim. Sgk ya gorus sordular ve emeklilik hizmetime saydilar

Ruveyda46

Bu Halkbankası ndaki hizmetlerin SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜNDE görüntüleniyormu?

Hayır ama sgk verdiği cevapta halk bankasında 2 yıl hizmeti olduğu gorulmustur diyor fakat devaminda emekli sandigi hizmeti 21.07.2008 de başladığı için sandığa tabi hizmete girdiği tarihte zaten organ nakilli diye reddetmis

Sgk tescil ve hizmet dökümünde gorunmuyor

Ruveyda46

Merhaba, yazmış olduğunuz Halkbank banka emekli sandığı konusu ve işlemleri hakkında ne yazık ki kimse tam olarak bir bilgiye sahip değildir.Şu an için e-devlet sisteminden 2 yıllık hizmetiniz olan banka emekli sandığı primleriniz ve bilgilerinizi görebilmeniz mümkün değildir.

E devlet sisteminde 2 yıllık Halkbank sigorta primleriniz ve bilgilerinizi görmek istiyorsanız Türkiye Halk Bankası A.Ş. Emekli Sandığı Vakfı yada diğer banka sandığına tabi iseniz T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş. Mensupları Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile telefon ile görüşmeniz, bildiğim kadarıyla SGK hizmet dökümüne yüklemeleri için dilekçe vermeniz gerekiyor.İlgili dilekçeniz ile talebinizi karşılayacak olan banka emekli sandığı yaptığı işlem sonucu 2 yıllık Halkbank banka emekli sandığı hizmetinizi e- devlet sisteminde görmeye başlayabilirsiniz.

Bahsettiğim banka veya sigorta emekli sandıkları 506 mülga kanunun geçici 20. maddesi ile kurulmuş SGK kurumunda bağımsız ve SGK hükümlerini birebir uygulayan kendi başına özel sosyal güvenlik kuruluşlarıdır.Ülkemizde 17 adet özel banka veya sigorta emekli sandığı bulunmaktadır.

Saygılar.

ayDÜNYAvazo

Son düzenleme:
OturanBoğa merhabalar malulen emeklilikte ilk sigortalilik tarihine bakilacagi ile ilgili dayanak gönderecektiniz. Zahmet olmazsa atabilir misiniz

merhaba Ruveyda46 . malulen emekliliğiniz kabul edilmediği için acaba memeurluktan cıkarma diye bir şey soz konusu oluyor mu. ben de basvuracagım da eylulde ondan soruyorum kususuruma bakmayın

Memuriyetten çıkarma olmuyor diye biliyorum o konuda bana birsey demediler.

Ruveyda46 kardeş bizim kamu görevlileri zor anlıyor.. ''-hilale anlatır gibi'' tek tek anlatacaksın mevzuat çıktılarını
alıp onlara göndereceksin o zaaman belki anlarlar çünkü masabaşında lak lak yapmaktan kendilerini geliştirmiyorlar.

Halkbankası sürem icin halkbankasi emekli sandigina dilekce verdim hizmet belgemde gorunuyor şuanda. Aynı durumda olan arkadaşlar için yazdım ilgili bankaya dilekçe vererek hizmet birleştirmesi yapabilirsiniz.

Iyi aksamlar herkese. Devlet memuru olarak malulen emeklilik başvurusu için işyeri hastaneye sevk ettiğinde heyet raporu ucretini isyeri mi oder, şahıs mi? Bu konuda bilgisi olan var mi?

Üst Alt