Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Göreve başlar iken engelli değildim. Şimdi engelli oldum. Nasıl emekli olurum?
devlet kurumunda 12 yıllık hizmetm var göreve başlarken saglam raporu ile görevve başladım lakin çeşitli sebebler neticesinde işitme duyusunda ciddi derecede etkilenme oldu emeklilik durumu nedir. sizce..
1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş ve/fakat a) ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş b) ilk memur olduğu tarihten önce %40 sakat olmasına rağmen bunu bugün belgeleyememiş ve bu nedenle
sonradan sakatlanan memur statüsünde sayılmış kişiler, 5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.
memurmusunuz,işçi mi.eğer memur iseniz 15 yılda emekli olursanız şu an 1002 tl.net maaş alırsınız.3+3 zamlarla biraz daha artacak.bu tutar memur emeklisi taban maaşı.
Birden Fazla Hastalıktan Malulen Emekli Olan Var mı?
Arkadaşlar,birden fazla hastalıktan % 65 özürlülük oranım var, malulen emekliliği düşünüyorum. Ancak internette araştırma yaparken durumumu çıkmaza sokan şöyle bir yazı dikkatimi çekti, yazı uzun, malulen emeklilikle ilgili başka bilgiler de veriyor,bu nedenle aşağıdaki paragraftan alıntı yaptım. Benim durumumda olup da, araştırma yapmak isteyenler için de aşağıda yazılı linki veriyorum. Aşağıdaki linke tıklarsanız tümünü okuyabilirsiniz.
Özürlü Raporuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranı %60tan Fazla Olduğu Halde, Malulen Emekli Olamama,
-Özürlü sağlık kurulu raporlarında kullanılan ölçüt ve sınıflandırmalar farklıdır. Özürlü Raporlarında Tüm Hastalıklar birleştirilerek (Balthazard formülü) Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranı belirlenir. Malulen emekli olmak isteyen sigortalılar için Çalışma Gücü Ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği uygulanır. Sözkonusu Yönetmelik ekinde belirtilen hastalıklardan birden fazlası mevcut ise değerlendirmede en ağır olan hastalık dikkate alınır. Hastalıklar birleştirilmez.
2002'de normal kadroda başladım. Emeklilik şartlarım nedir?
ya benim kafam bu emeklilige yatmadı şimdi işe giriş tam 2002 şubatmış..normal devlet kadrosunda girdim .ama engelliydim doktorlar sagolsunlar . ŞİiMDİ heyete girsem yüzde 40 üzeri kesin alırım hatta fazlası rahat çıkar kulak biri tam bitik digeride yüzde 65 duyuyordu 2002 de ki kagıtta öyle yazıyordu ki üzerinden işitme azalması ve kemik oynamaları falan oldu yani.biraz daha sıkıntım arttı..ben malulen mi erken emekli mi olurmu ne yaparlar beni rapor alsam veya rapora ne zmaan başvurayım..