Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevim olmayan işler veriliyor ve baskı altındayım. Ne yapabilirim?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhabalar,
Bundan 4 ay önce bir okula yardımcı hizmetler sınıfından aday engelli olarak atandım, kuruma ilk geldiğimde 2 okul aynı binadaydı ve ne hademe ne memur ne de VHKİ vardı ben bilgisayardan azıcık anladığım için beni bilgisayar başına oturttular... Telefonlara bakıyordum gelen giden evraklarla ilgileniyordum bir sürü yanlış yapıyordum fakat hep düzeltiyordum artık bu hataların sonucunu çekmeye başladım 2-3 kere sıkıntılar yaşadım. Sonuçta hiç bilmediğim bir işi yapıyordum yaptırılıyordu. Neyse artık dayanamadım bu sıkıntılara müdürüme dedim ki '' Müdürüm ben bu evrak işleri yapamıyorum, beceremiyorum, ne eğitimim var ne de mevzuatı biliyorum sürekli yanlışlar yapıp iki okulu da sıkıntıya düşürüyorum lütfen daha kadroma yakışır bir görev verir misiniz? '' dedim.. Müdürüm de '' tamam sen nasıl istersen'' dedi ilçe milli eğitimden memur istedi. Onlarda memur vermemek için benimle konuşmaya başladılar '' sen çok zekisin yaparsın '' tarzında tabir-i caizse gaz verdiler fakat ben '' gerçekten yapamıyorum psikolojim bozuldu birisinin hakkına giricem bir yerde yanlış yapıp başıma bela alma düşüncesinden çok bunaldım '' dedim ve sonunda '' yapacaksın bu senin görevin!'' lafını duydum. Dediğim gibi iki kurumun işini de yapmaya çalışıyordum tabi birini bana gayri resmi yaptırıyorlardı ne görevlendirme ne birşey.. Gerçi kadromdaki okulda görevlendirme değilim sonuçta yardımcı hizmetler sınıfından atandım ve memur görevi yapıyordum hatta bazen ihale bile yapıyordum oda VHKİ görevidir ve ben bunları yapıyordum ne kaymakamlık oluru var neden benim bir isteğim var yapabilirim diye.. Hatta bırakın onu görev listem bile yok hani vardır ya göreve başlarken şunları şunları yapacaksın derler altına imza atarsın o bile yok bende. Neyse bu 2. kuruma bana görevlendirme çıkarmışlar memur olarak fakat ben 13/3 sınıfından yardımcı hizmetler sınıfındayım ve benimde böyle bir isteğim olmadı benim haberim bile yok.

BEN BU BASKIYA DAYANAMAM DOĞRU EĞER İLLE DE YAPACAKSIN BU GÖREVLERİ SEN YAPACAKSIN BEN O OKULA MEMUR VERMEYECEĞİM SEN YAPACAKSIN DERLERSE BEN ÇIKAR GİDERİM FAKAT ÇIKIP GİDERKEN DE BU ADAMLARIN RAHAT OLMASINI İSTEMİYORUM .

Bir engellinin hakkı yok mu? Yapamıyorum demeye hemde görevi olmayan bir görevi yaptırırken yapamıyorum demeye. Yani yapmayı bilmediğim bir işi yaptırdılar, görevim olmayını bırakın kadromun bile yetmediği rütbeye görevlendirdiler. İstemiyorum diyince de kötü ben oldum varsa hakkım arayacağım hiç umrumda değil gerekirse çıkarız tamam engelliyiz fakat bu ülke de engellileri kimse ezemez çok şükür eski Türkiye yok!

Okurken çok şaşırdım gerçekten şaka yapıyo olmalısın insanlar yardımcı hizmetler kadrosundayken evrak işi yapmak isterler masa başı isterler sende bulmuşsun bunuyosun bu kadar derin düşünüp kafa yormak için harcadığın enerjiyi o işi yapmak için harcasaydın öğrenirdin nankörlük denir buna sen o idarecileri öp de başına koy benim bilgisayar bilgim mükemmel olduğu halde bana yaptırmadı müdür çok tersti benim il dışı tayin almama neden oldu şuanda evrak işi yapıyorum. Bence kendine gel bunları düşünme işi öğren

Senin yerinde olmak isteyen,o kadar çok kişi var ki anlatamam sana.O yüzden sana verilen işleri yapmaya çalış kafanı onlara yor.Kardeşim.Çok şanslısın bunun kıymetini bil.

peki göreviniz olan işler hakkında bilginiz var mı?

20 senedir aynı firmadayım ilk yıllarımda doğru dürüst yolu olmayan,imkanları olmayan buz gibi ve bazen agır işleri olan Depoya verildim ve ne iş verdilerse yaptım yıllar geçtikçe kendimi geliştirmek için çabaladım ve şu an aynı şirkette Muhasebe-Finans bölümünde el üstünde tutuluyorum ve 2 gün izin alsam şirket birbirine giriyor :)

Ayrıca Nuray arkadaşın Nankör kelimesi biraz ağır olmuş,Açtığın konuya yazdıkların ve yorumların sende bu kabiliyetin olduğu kanısı uyandırdı bende..

Demem o ki;Ya Sabır demeli ve kendini her daim geliştirmek için elinden geleni yapmalısın...

Yoksa senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok insan var bir bilsen!!!!!

bende mebde yardımcı hizmetlerdeyken kaç sene memurluk yaptım. ou bırak müdür yardımcısının yapması gerekn tefbis vs işleride ben yapıyordum. görevlerinin azaltılmasını iste. ben baston kullandığım halde fotokopi bile bendeydi. en sonunda görevde yükselmeyle memur kadrosuna geçince ilçe mebe geçtim. her işi ben yaparım deme bilmiyorum yapamam de. görevin olmayanları bırak yapma.

Bu kardeşime hak veriyorum Her şeye ödenek bulanlar bir memur veremiyormu evrak ayrı iş bu arkadaş ödmelerde ihale falan yapıyormuş zor işler zaten idareciler garibana yüklenirler ve hepsi şuan hükümet yanlısıdır sen terssen dahada kötü yüklen allah yüklen sanki maaşını cebinden veriyorlar..

nurayyy

" nankör " sözcüğünü çıkartırsak metnin hepsine katılıyorum.
Arkadaşın daha önce özel sektör tecrübesi var mı bilmiyorum. Bu konuda bir şey yazmamış. Ama özel sektörde 2-3 yıl çalışan bir kişi devlet kurumuna girdiğinde kendini yıllık izinde gibi görür.Bu nedenle benim şahsi fikrim devlet memurluğuna giriş şartı olarak en az 2 yıl özel sektörde çalışma zorunluluğu koyacaksın.Bak o zaman devlet işinin kıymetini nasıl biliyorlar.
Bu söylediklerimi sakın sadece kendi üzerinize almayınız " naftalinkokusu "
Devletimizin yurtlardan alarak memur yaptığı ( iyi de yapıyor ) pırıl pırıl gençlerimiz 18 yaşında asgari ücretin 2 katı maaş alınca sanki hayatın hep böyle olduğunu , memurluktan çıksa bile daha iyi işlerin kendisine kucak açacağını sanıyor.Ya hayal aleminde yaşıyor ya da özel sektörde hiç çalışmamış oluyor.
Çok sevdiğim bir söz vardır.
" EN KÖTÜ İŞ BİLE, İŞSİZLİKTEN İYİDİR."
Sağlıcakla kalın.

arkadaşlar her insan muhasebe ,tefbis , evrak yazma kabiliyeti vardır diye bişi yok kaldıki engel durumu nedir acaba hemen önyargıda bulunmayalım kaldıki nankör kelimesi çok fena biz engellileri topluma kazandıralım diyoruz!!!
yapmazsan tehdit ediyoruz üstüne senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var diyoruz bu nasıl anlayış
insanlığınız nerde kalıyor.

bende hizmetli kadrosunda bir okululun idari işlerini yapıyorum. emin ol en az senin kadar biliyorum bu işleri anlattığın gibi öyle çok abartılacak işler değil...ikincisi ben geldiğimde burada normal kadrolu bir hizmetli vardı çok iyi bir insandı ama tuvaletleri bile temizliyordu. sen sana verilen bu işleri yapmazsan ömrünün sonuna kadar tuvalet temizlersin işini yap haline şükret derim.

NaftalinKokusu yazıların kelimelerin mevzuat kokuyor kardeş.. sen memurluğu yaparsın zatende yapıyorsun idare memnun olmasa yaptırırmı resmi olarak riske girer mi..girmez.. idareye güven vermişsin.. temilik işinden kurutulmak için senin iyerinde olmak isteyen çok hizmetli arkadaş var. kıymetini bil bence..

NaftalinKokusu Merhabalar... Bak güzel kardeşim senin o yapmak istemediğin yada beceremiyorum dediğin iş için ne TORPİLLER dönüyor biliyor musun ? işini sevmeli ve dört elle sarılmalısın,bulduğuna bunamamalısın ! Bizim toplumun birçoğu şükretmeyi henüz öğrenememiş.

Ben gittiğim heryerde kendime hedef belirlerim ve hedeflerime kesinlikle ulaşırım hem kendi çabamla hemde Allahın yardımıyla. 2008 yılında girdiğim BARAJ inşaattında Temizlik Personeli olarak başladım bir süre sonra PUANTÖR oldum,sonra PERSONEL ŞEFİ oldum en son SATINALMA SORUMLUSU oldum... Şimdi İStanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'nda çalışıyorum TORNA USTASI olarak başladım şuanda SATINALMA ŞEFİ olarak görev yapıyorum. Ben bunları kendi istek ve arzularımla,becerimle, işimi sevmek ve dürüstçe yaparak BAŞARDIM, sende sevmelisin ahmette mehmette ayşede fatmada sevmeli işini ve bizim yerimizde olmak isteyen yüzbinlerce insan var emin ol. Başaramam diye bişey yok Hedef belirleyip ilerleyeceksin, ben yaparım diyeceksin,özgüvenin olmalı vesselam.

arkadaş engelli engelliye engel olur mu? Şurada 4-5 tane adam engelliye engel olup müdür ne yapıyorsa aynısını yapıyor harbiden yazıklar olsun cidden yazık... Hani böyle birisi size engeliniz veya durumunuzla alakalı birşey söyleyince ağlıyorsunuz ya siz farkına varmadan aynısını yapıyorsunuz neyse yanlış foruma konu açmışım ben cevabımı aldım gereken yerlerden burada çok anlayışsız ve ciddi anlamda kafadan sakat insanla dolu

nurayyy

Nurayy arkadaş dan özür diliyorum onun dediği kadar varmışsınız ya :)

Şirketimizde engelli bir arkadaş Emekli oldu ve ayrıldı yerine yine engelli birini işe almak için görüşmeler başladı.
Birgün engelli bir arkadaş iş görüşmesi için geldi ve sinirli sinirli odayı terkedip koşar adımlarla çıktı.
İşe alım müdürüne sorduğum da ise "koskoca firmasınız çalıştırmayın sadece maaşımı verseniz olmaz mı" diye teklif etmiş :)

ooooooOOOoo suyundan da koy :D

Kardeşim senin mesajında " müdür benim tuvalet temizlememe izin vermiyor.Büro işi yaptırıyor " anlamı çıkıyor. Eğer yanlış anlamışsam lütfen söyle . Özür dilemesini de bilirim.Ve bir ayrıntı daha . O ilk mesajını öyle hiçbir yeteneği olmayan , bilgisayardan ve klavyeden anlamayan bir insan yazamaz.Kurduğun cümleleri de öyle.Bu nedenle daha iyi yerlere layık olduğunu düşünmen gerekir.Tek tek tüm sınıfların sıralarının yerlerini değiştirmek, altlarını paspaslamak, her teneffüs tuvaletleri kontrol etmek,gerekiyorsa yıkamak,günde en az 2 kere koridorlara paspas atmak,hasta olamamak,izin kullanamamak,idare odalarını temizlemek,hatta senin kabul etmediğin göreve atanan memurun masasını bile temizlemek...
Sende o kabiliyeti görmeseler inan bana hizmetli olarak çalıştırılır şu an beğenmediğin işin yanından bile geçemezdin.
Sağlıcakla kal.

fevzieryilmaz :) önemli değil :) ya vallahi anlamıyorum adam neyin kafasını yaşıyor :) naftalinkokusu arkadaşıma sesleniyorum sana rahat batmış arkadaşım al eline süpürge paspas işini yap bence senin zihniyetinde insanlara kendini geliştir iyi yerlere gel bile demek istemiyorum ne halin varsa gör sen :)

Arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz kişi sorununu anlatmış bir dövmediğiniz kalmış herkesin bir kapasitesi var herkes kendi gibi sanıyor karşısındakini siz tavsiye verebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz bende katılıyorum NaftalinKokusu 'na engelli engelliye destek olması gerekirken yargılıyor infaz ediyor biraz daha uslubumuza dikkat edelim burası engelli dayanışma sitesi engelli sataşma sitesi değil arkadaşlar siz özellikle nurayyy hanım

yüzde 92 engelliyim ve memurum sınıfım gih. şimdiye kadar kimse bana yapamayacağım iş vermedi, ben de kimseye şu işi yapamam demedim. raporluyken dahi işe gidip maaşları yaptım, sırf işler yürüsün diye, ki üstelik benim görevim bile değilken. daha sonra çalıştığım kuruma başka bir engelli memur geldi mühendis kadrosundan raporu yüzde 40 veya 45. yeni gelen mühendis arkadaş kendisine verilen işleri yapmamak için hep engelini kullandı: örneğin ben engelli kadrosundayım, benim şu kadar engelim var diye.

o yüzden Cengiz68 iyi niyetli olmadığını düşündüğüm birine sırf engelli diye neden destek olayım. konuyu açan arkadaşın durumu şu: kendisi hizmetli kadrosunda bu durumda iş tanımı bellidir. ekseriyetle beden işleri. kendisine masa başı iş verilmiş. ama kendisi bu durumdan şikayetçi. neden? bu durumdan benim anladığım konuyu açan arkadaşımız engelli olduğu için bir ayrıcalık talep etmekte. ve kendisine iş verilmesinden rahatsız olmuş. yazdıklarından benim edindiğim intiba bu. bundan dolayı kendisine nasihatim uyumlu olsun. hayat daha kolay geçer, çalışma arkadaşları ona saygı duyar, aksi takdirde dışlanır. o da bu durumu engelliliğine yorar ve daha da mutsuz olur.

turukku Düşüncelerinize katılıyorum uslup önemli birde herkesin kapasitesinin sınırlı olduğunu düşünenlerdenim tavsiye başka birşey hakaret başka birşey

naftalin kokusu
iyide kardeşim şimdi müdürün değişse ve yeni gelen sana temizlik işleri verse bu defa ''ya ben engelliyim bu işleri yapamam'' diyeceksin sen söyle o zaman ne iş versinler. sana şaka gibisin be kardeşim...

gerçekten şaşırdım size @Cengiz68 bey bir daha fikrimi söyledim diye beni uyarmayın bu sizi ilgilendirmez kendi fikrinizi söyleyin yeterli beni uyarmak sizin haddinize değil kusura bakmayın ama

Ya arkadaşlar destek verelim vermesine de temizlik yapacakken veya daha ağır iş yapması gerekirken masa başı iş bulunmuş biraz gayret et diyoruz Ne yapalım destek vermek için evrak takiplerini kendi aramız da pay mı edelim.
Lise mezunuyum İşşizliğin yüksek olduğu şu yıllar da benim maaşımın altında çalışacak o kadar Üniversite mezunu insan var ki bir ilana bakar kapıya yüzlerce işşiz üniversite mezunu dolar.
Azı bulamayan Çoğu bulamaz derler,biraz gayret göstersin diyoruz hepsi bu.

Üslup derken tamda bundan bahsetmiştim@nurayyy hanım

Ben web sitesini yapabilen pc delisi cok seven herseyden anlayan ceptel tamiri yapabilen bir insanım ama müdür mal olduğu için beni bahçe temizliğine verdi ayda iki haftada kocaman wc yıkıyorum. Ama masabasi is yapan memur emekli olacakta bana kalacakta diye bekleme tahammülüm kalmadığı için adaylık kalkana kadar ne deseler yapiorm onaylandığı an halk eğitim merkezine geçip masabasi caliscam.eminol kendini kötü hissedebilirsin stres olabilir ama hep pozitif düşün yapabilirim de hata yapa yapa öğreneceksin ve bilmediğin yerlerde müdür yardımcısı gerekirse mudurden destek iste adamlar al herşeyi yapacan dememiştir ve kendini cok sıkma eminok hizmetli işi diye bisi yok ne is olsa hammal gibi kullanırlar dayanamazsın kendine güven süper işin var

konu sahibinin yazısını okuduktan sonra yorumların çoğunu okudum.

işte ülkemiz sizin gibi insanlar yüzünden 1 adım öteye gidemiyor malesef.

şu klasik düşünceyi bırakın. herkezin kendiniz gibi düşünmediğini anlayın ve farklı fikirlere saygı duyun ve anlamaya çalışın.

konuda arkadaş kendi bilgisi tecrübesi alakası olmayan bir görev verildiğinden ve bu görevde hatalar yaptığında kendisine kızıldığından sorun çıkardıklarından ve görevi dışında çalışmaktan memnun olmadığını belirtmiş.

Türkiye'de adalet malesef yok kardeşim. bunun 10 binlerce örneğinden biriside senin yaşadığın durumdur.

sana tavsiyem yeniden ekpss hazırlan daha iyi bir kurumda memur ol. veya farklı bir meslek için mücadele et. zira bu sorunların çözümü çok zor gördüğün üzere sana yorum yazanlar sorunu anlamak ve çözümü için uğraşmak yerine sorunu kabullenip işi öğrenmeye çalışmanı tavsiye etmişler.

bu gibi zihniyetler yüzünden işte ülkemizde adalet yok hak arama yok insanlık yok.

umarım sıkıntılarını çözersin ne diyeyim bir avukat a danış. ombudsman a başvur falan filan işte yap bişeyler.

Öyle falan filan işte yap bir şeyler diyerek ne kadar duyarlı olduğunu gösterdiğin için,
yeniden sınava gir, ombudsman' a başvur gibi hayali yöntemler konusunda arkadaşımızı yüreklendirdiğin için,
Ülkemizin nasıl daha iyi yerlere gelebileceği konusunda bize yol gösterici olduğun için,
Sana sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum " suskun mutsuz umutlu" ;)

NaftalinKokusu kardeşim inan seni çok iyi anlıyorum. Diğer arkadaşları da anlıyorum ama sanırım onlar seni anlayamamışlar. Bende senin gibi 2 okulun hatta bazen 3 okulun bütün idari işlerini yapıyorum. Maaş değişiklikleri, ücretli öğretmenlerin maaş ve sgk işlemleri, İhale alımları, Ödeme emri belgelerinin hazırlanması, gelen giden evrak işlemleri falan aklına gelebilecek ne varsa hepsi bende. Okul müdürü bilgisayardan anlamıyor. Yazıcı çalışmıyor diye beni çağırıyor gidip bakıyorum, açma düğmesine basmamış adam. Yani o kadar ilgisiz ve bilgisiz. Müdür yardımcısı sadece ders programı ve ek dersleri yapıyor onun dışında anladığı bir şey yok. Kalan işler hep bende. Bazen öyle anlar geliyor ki, her şeyi bırakıp elime de paspası alıp benim işim bu ben bunu yapacağım kardeşim deyip odayı terketmek geliyor içimden. Hiç okulda çalışmamış, genelde ilçe veya il müdürlüklerinde çalışan arkadaşlar ne demek istediğimi anlamazlar. Hele çalıştığın yer kendi adına ödenek gelen bir yer ise o zaman işin 2 kat zor oluyor. Benim gittiğim ikinci okula bir memur görevlendirdiler daha önce. Adam 22 yıllık vhki ve o okulun işlerinin yoğunluğundan dolayı görevlendirme çıkartıp başka bir yere kaçtı.
Şimdi bazı arkadaşlar sana bulmuşsun bunuyorsun diyorlar. Dışardan bakınca öyle görünüyor tabi. Tıpkı normal vatandaşın memursun işte akşama kadar masada oturuyorsun ne var ki yaptığın işte demesi gibi bir şey bu :) ama dediğim gibi yaşamayan bilmez.
Evet yardımcı hizmetler kadrosu zor bir kadro ama inanın idari hizmetler en az onun kadar zor. Belki bedenin yorulmuyor ama kafa resmen bir yerden sonra kaldırmıyor.
Benim tek şansım bana işi 1 aylığınıda olsa gösteren biri oldu. Adam burda görevlendirme vhki olarak görev yapıyordu. Ben gelince bana işi gösterip kaçtı kendi okuluna gitti :) senin öyle bir şansın olmamış. Allah kolaylık versin ne diyelim. İnşeallah her şey istediğin gibi olur...

Üst Alt