Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması ibaresi hakkında

niçevo1

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
4
Merhaba.

Normal KPSS ile merkezi atamada bir kamu kurumuna yerleşmiş haldeyim. Kurum "İlk Atama Formu"nda "Görevini Devamlı Yapmaya Engel Olabilecek Bir Akıl Hastalığı Var mı?" ibaresinin altını var veya yok şeklinde işaretlememi istiyor halde.

Bipolar bozukluk teşhisim var, senelerdir ilaç da kullanıyorum.

"Görevini Devamlı Yapmasına Engel Olabilecek" hükmünün kapsamı ne?

Bipolar bozukluk akıl hastalığı mıdır? Yoksa sadece ruhsal bozukluk mu? Akıl hastalığım olmadığını işaretlersem ileride memuriyetin düşmesine sebep olacak bir durum ortaya çıkar mı?

Bir de memuriyet için sağlık kurulu raporu isteniyor atama için. Bipolar teşhisimin olması bu raporun verilmesine engel teşkil eder mi?

Akıl hastalığı ve ruhsal bozukluk aynı şey değil mi zaten yoksa ben mi yanlış biliyorum :confused:

Forumu doğru işaretlemek önemli fakat işaretleseniz bu da sizi zora sokacaktır. "Görevini Devamlı Yapmasına Engel Olabilecek" hükmünün kapsamı: yapacağı işin şartlarını taşımak ve buna engel olacak durumların olmamasıdır. Bipolar hem akıl hemde ruhsal bozukluktur.
Rapor alırken sistemden bipolar teşhisiniz gözükebilir. tam olarak göreviniz nedir?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği, bilgisayar ve masa başı düz memurluğa yakın bir iş.

Rapor alırken teşhis muhakkak gözükecek çünkü ilaç almak için çıkarılmış raporlar var. Ayrıca eski tarihli sonradan doktorun yanlış teşhis koymuşuz dediği paranoid şizofreni ve psikotik bozukluk raporları da mevcut.

Hasılı senelerdir devam eden bir durum var. Ama birkaç ay evvel remisyonda raporu da aldım üniversite hastanesinde gittiğim doktorun hocası olan profesörün imzasının bulunduğu.

Mecburen akıl hastalığı var diye mi işaretleyeceğim sizce de? Alttaki kutucukta da hastalığın ismini yazmam için boşluk bırakılmış.

Cidden çalışabileceğime dair rapor alsam dahi atanmama engel olur mu bu durum?

[FONT=sans-serif]Bir de memuriyet için sağlık kurulu raporu isteniyor atama için. Bipolar teşhisimin olması bu raporun verilmesine engel teşkil eder mi?[/FONT]

alacagınız rapor etkili olacak durumunuzda

Doktorumla konuştuğumda çalışabilir raporu vereceklerini herhangi bir sıkıntım olmadığını söyledi zaten.

Tanıdık bir doktor da esas olanın nihai kararı veren belgenin psikiyatri bölümünün vereceği kurul raporu olduğunu söyledi. Aynı şekilde eski teşhislerin de bir önemi yokmuş, şu an verilecek rapor her şeyi belirleyecekmiş.

Zaten yarın hastaneye gidip raporu alacağım. Doktorla da konuşacağım formda akıl hastalığı kısmını evet diye işaretleyip işaretlemeyeceğimi.

Cidden çok sıkıntılı bela bir durum.

ÖSYM KPSS Kılavuzu'nda şu yazıyor:

"Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı
yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların
incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)"

Bu hükme göre çalışabilip çalışamayacağıma kurum mu karar verecek?

Bu durumu yaşayan kimse olmadı mı koca sitede? 2-3 gün içinde raporu teslim etmem lazım acil.

niçevo

Evet buna kurumun karar verecektir. karar da kurumdan kuruma farklılık gösterir EMG ve TSK bu durumu kabul etmeyen kurumlardan.

[FONT=sans-serif]Tanıdık bir doktor da esas olanın nihai kararı veren belgenin psikiyatri bölümünün vereceği kurul raporu olduğunu söyledi. Aynı şekilde eski teşhislerin de bir önemi yokmuş, şu an verilecek rapor her şeyi belirleyecekmiş.

aynen öyle raporun güzel çıkarsa hiç sıkıntı çıkmaz herşey rapora baglı kurumda rapora göre degerlendirecek
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Mecburen akıl hastalığı var diye mi işaretleyeceğim sizce de? Alttaki kutucukta da hastalığın ismini yazmam için boşluk bırakılmış.[/FONT][FONT=sans-serif]
pipolar akıl hastalıgı degil akıl hastalıgı şizofrenidir pipolar duygu durum bozuklugudur işaretlemeyin hayır deyin geçin pipolar akıl hastalıgı degildir ona bakarsan okb de olabilirdin panik atakta olabilirdin budamı akıl hastalıgı oluyor psikiyatride akıl hastalıgı sadece psikoz gurubudur [/FONT]

niçevo korkmayın hiç bir sıkıntı çıkmaz

Çok teşekkür ediyorum. Zaten psikiyatriden çalışabilir raporu aldım bugün. Sağlık kurulu raporunda psikiyatrik hiçbir sıkıntı yazmıyor. Bütün branşlar için çalışabilir yazılmış halde.

Dediğiniz gibi " hayır" diye işaretleyeceğim.

Çok korkmuş üzülmüştüm yine mi kötü şeyler olacak diye ama bu sefer olmadı.

Çok sağ olun teşekkürler tekrar tekrar.

niçevo hayırlı olsun ne mezunusun peki nereye atandın çok sevindim senin adına 😇🙏

Üst Alt