Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme azlığı için hangi oranda rapor alabilirim?

Ronondex

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sol gözümde keretaconus var önceden kornea nakli olmuştum 30 cm den parmak sayiyorum sag gözüm lens kullanarak maksimum 10/7 görüyor alabilecegim engelli oranı nedir tahmini olarak

Günaydın pek yanlış yönlendirmek istemem ama kurula girdiğinde doktorlar kitaba bakıyorlar artı benim akrabamın bir gözü hiç görmüyor diğer gözü görüyor diye 10/32 verdiler tabi oda rapor için yeterli degil sizinde 70 görüyor diyorsunuz size de yeterli vermeyebilirler dediğim gibi kitaba bakıyorlar

Değerli Kardeşim
Duvara yansıtılan harflerden en üst sırada yazan rakamı görebilen, 2. Sıradaki harf ve rakamları silik ya da hiç göremeyen kişilerin %10-% 15 oranında gördüğü varsaymaktadır. Aşağıdaki sıralara inildikçe ve okuma arttıkça verilecek engel raporu oranı düşmektedir.

%10-%15 oranında gördüğü varsayılan kişiler % 50 oranında engelli raporu almaktadır.

Üst Alt