Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme azlığı nedeniyle % 40 ve üzeri rapor alınabilir mi?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
21
gözde sol 12-sağ 10derece bozukluk gözlüksüz görememegözlüksüz iki göz şaşılıkgece körlüğü var ama derecesini bilmiyoruz yani ben hafif isikta yürüyebilirken o ellerini refleks olarak duvarlara götürüyor%40 ve üstü rapor alma ihtimali varsa hastaneye yönlendireceğim.

Alınamaz. Yüzde 40 için iki gözün tamamen görmemesi gerekir.

sadece gece körlüğünden %40 alan va iki göz saşılıoundan 10-15 alan var biraz araştırdım

S

Arkadasım bilip bilmeden adamı yanlış yönlendirmeyin bende miyop ve astigmat var daha yenî & 50 rapor aldım Ankara'da & 42 olarak onayladı Alma şansı var yani

bir gözü hiç görmeyen % kaç alır 40 alabilirmi

magus2120;

Sende amma uçtun arkadaş, iki gözü görmüyorsa zaten adamın hayatı bitmiş dünyası kararmış bumu olması lazım. Bence alır, böyle insana kim iş verir o zaman? Benimde yüksek derecede Tavuk karası, Miyop ve Astigmat var Anlıyacağın gözlüksüz birşey yapamıyorum gerçi gözlüğün tavuk karasına faydası yok ama miyop ile Astigmana faydası var. 2003'de %40 almıştım Ankara'dan G ile dönmüştü.

Bir gözü hiç görmeyene yüzde 20 - 30 arası veriyorlar, az görmeye nasıl yüzde 40 verecekler ama hastaneden hastaneye göre değişebilir. Bu arada iki gözü görmeyen adamlar da santral bölümlerin de çalışıyorlar. Çalışmaya engel yok, yeter ki çalışmak istensin

magus2120;

Haa onu verenlerin bir gözünü kör ediceksin o zaman bak nasıl anlarlar :) diğer gözüne birşey kaçtığında vs. ne yapar acaba? Tok açın halinden anlamaz hesabı.

Bir gözü görmeyen %40 alamaz.Diğer gözde de bozukluk olması lazım.Tecrübeyle sabittir arkadaşlar.

cvplar için saolun arkadaşlar gece körlüğünden başka rapor alan varmı?

amasya civarında hangi hastaneyi önerirsiniz varmı amasyalı hemşerilerim sitede:)

Üst Alt