Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme azlığından hangi oranda rapor verilir?

tento

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba benim babam doğuştan nistagmus hastası ve iki gözünün görme oranı yüzde 10 ve babama engelli raporu çıkartacağız ötv indiriminden yararlanmak için yüzde 90'ın üzerinde olması gerekiyormuş engeli acaba sadece gözden verirler mi ? Ayrıca damarı tıkanmıştı yapay damar konuldu ameliyatını oldu buda etkiler mi vede ayak parmaklarını oynatamıyor fizik tedaviden de rapor alınabilir mi ?

Son olarakta kulaktan dolma bilgi olduğu için soruyorum 60 yaş üzerine %10 daha fazla veriyorlar gibi birşey duyduk bu doğru mu ?

engelli rapor alabileceğin bir devlet hastanesine gittiğin zaman sana hangi bölümleri istediğini soruyorlar. sen de o saymış olduğun hastalıklar hangi branşa aitse hepsini seç.tek tek o doktorlara görün hepsinden belli bir puan gelecektir (göz-ortopedi - vb gibi). En son da heyet hepsini inceleyerek sana oranı verecektir.Sonuca itiraz hakkınız da var eğer çok düşük çıkarsa itiraz edip tekrardan görünebilirsiniz

birde ÖTV indirimi Ortopedi engellileri için %40 ve üzeri , diğer engelliler için ise %90 ve üzeri diye biliyorum

Benim bildiğim 2 gözü hiç görmeyen engelliye &85 rapor çıkartılıyor.

Eski Engellli Raporu

arkadaşlar merhaba benim babamda 2000 yılında alınmış %100 engelli raporu mevcut.2012 yılında bu rapora istinaden bir araç satın aldık bu aracı bu sene sattık ve bu sene tekrar mercedes araç almak için bayiye gittik bayide ki satış danışmanı bu rapor geçerli değil 2002'den sonra alınmış raporlar geçerli dedi bize.Biz 2000 yılında almış olduğumuz raporda süresizdir diye ibare var fakat şuan tekrar rapor alsak iki gözü görmeyen kişiye bile %85 verildiğini duyduk ama benim babamın sol gözünde %10 görme var sağ gözünde görme yok ve nistagmus hastası şimdi biz nasıl bir yol izlemeliyiz sonuçta eski aldığımız raporda süreklidir diyor şimdi %90 üstü olmazsa araç alamacağız bir fikiri olan var mı yada nasıl bir yol izlemeyiz .

başvuracağız zaten ama şimdi nasıl olucak bir fikri olan yada başından geçen var mı diye sorayım dedim

Üst Alt