Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme bozukluğu olan biri malulen emekli olabilir mi?

dogruluk

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sayın Üyeler,

Görme bozukluğu olan biri malulen emekli olabilir mi? Yani kişi gözlük takıyor, ileri dereceli. Sadece bu yeterli gelir mi? Görüşleriniz.

dogruluk

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre maluliyet derecesinde işgücü kaybı gerekir. Konu ettiğiniz durum bunu sağlamaz.

Ama sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde oran alınabiliyorsa kişi engelli statüsünde sayılır ve erken Yaşlılık emekliliği hakkından yararlanabilir.

Selamlar Sayın Oturan Boğa,

Emekli olduğunu duyduğum bir şahıs var.

Malülen emekli olmuş, erken yaşlılık emekliği değil.

Sadece göz bozukluğu nedeniyle malülen emekli olmuş diye duydum.

Sadece göz bozukluğu nedeniyle malülen emeklilikte erken yaşlılık emekliliği de mümkün değil diye biliyorum

Görüşünüzü rica ederim

Bir göz çocukken makas batmış diğer gözde de bir sorun vardı, ben olacağım dedi gitti sgk emelilik ile ilgili bölüme onlarda olamazsın demiş ben olurum demiş öyle anlattı ben dedi deneyeceğim iyi dene başladı işlemler hastaneye gitti kalbinde sorun varmış kendide bilmiyordu
öyle çıkrı ortaya başka bir şeyler daha çıktı malülen emekli oldu
bir başkası işyerinin imalatına iniyor kendi idari personeldi makinadan isabet eden bir parça arada mesafe var geliyor gözüne isabet ediyor diğer gözüde tetikledi ondada küçük bir oran vardı sonra psikolojisi bozuldu tansiyon hastası oldu öyle olduda öyle emekli oldu
bir tek göz yetmiyor, o göz sorunundan emekli olan kişinin iki gözünde büyük bir problem vardır riskli bir durumdan sebep belki ameliyat olamıyor,

öyle görme bozukluğundan sebep olunsaydı çok kişi emekli olurdu

Üst Alt