Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engeli olan için 2022 engelli ve bakım aylığı almak mümkün mü?

aliyilmaztr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar,

babam 80 yaşında ve bir gözü hiç görmüyor diğer gözüde ancak gölge şeklinde çok az hayal olarak görüyor.
Kendi başına mutfaktan birşeyler alıp yiyemiyor, merdiveni tek başına çıkıp inebiliyor ama ezberlediği için o da.
Banyosunu kendisi yapabiliyor ancak içeriye kadar götürüp herşeyi hazır edersek.
Yemeğini tabağını yoklayarak yiyor. Önceden yerini gösteriyoruz elle.

Tuvaletini kendisi yapabiliyor. Yatalak değil ama mutlaka bakım için birisi yanında olmalı.

Evde bakım için görme engeli olanlara % kaç rapor veriyorlar acaba? Tecrübesi olan forumdaşların beni aydınlatmasını rica edeceğim.

Teşekkür ediyorum.

aliyilmaztr

Raporun oranından cok agır engelli ibaresinin olması mühim 51-90 arası oranda alabilir ama agır engelli ibaresi yoksa bakıcı gerek yok demektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ugurkrdg

Önümüzdeki pazartesi günü süreci başlatacağım, neye dikkat etmem gerekli, süreci nasıl başlatacağım. Bilgilendirirseniz memnun olurum.

aliyilmaztr
raoru yoksa öncelıkle tam bagımlı ve %50den az olmayan rapor alamnz gerekıo yoksa başvurnzu kabul bile etmezler.ben ödemedım ama rapordan ücret alınıomus.ücret ödememk için kurumdan sevklı getmen gerekıomus sevk ve randevu alıp gedınce orda engellının resmını cekıp muayene olacagı bölümlerin ismi yazılı bir belge verıolar siz o belgeye raporu hangı amac için alıosanız onları yazdırıyonuz misal parasal haklardan yararlanma engelli kımlıgı çıkarma vs vs. sonra o belgelerle drlerı dolasıyonuz ve belgeyı heyete verıonuz 1 2 hafta içinde raporunzu cıkıyor o raporla kuruma başvuruonuz onlar sizi yönlendırıo

Babam için süreci tamamladım. %91 sürekli ve ağır engelli raporunu aldık.
Evde bakım için müracaat yaptık.

Bu rapor için müracaat esnasında ÖTV ve evde bakım maaşı yazmıştım.

Raporda bu ibareler yok.

Sosyal hizmetlerde sorun çıkmadı ama araç alımında sorun çıkar mı?
Tecrübesi olanlar bilgi verirse memnun olurum. Selamlar...

Üst Alt