Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelli, %70 raporu olan olan kızım için 2022 maaşı alabilir miyiz?

EMİNE BELLER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum formunuzu çok istifade ettim bilgilerinizden ..Duyarları arkadaşlar özellikle teşekkür ediyorum..

Benim sorum şu..Benim kızım 14 yaşında ve görme kaybı var.Raporu % 70 ben çalışıyordum ancak 1 aydır çalışmıyorum.Babası yılın birkaç ayı çalışıyor kalan aylarda çalışmıyor.Asıl önemlisi benim üzerimde bir tapu var ama ev bizim değil.Biz kirada oturuyoruz ev kardeşimin aslında.. ben kızıma 2022 maaşı bağlatabilir miyim?

2022 bağlanma şartları:
• Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK,Emekli Sandığı,Bağ-Kur) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan,
• Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,
• 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişileri kapsamaktadır.

Geliriniz de önemli.. Eve giren tüm gelir evinizde yaşayan kişi başına bölündüğünde 98 tl'yi geçmemeli ve bu üç şartı taşıyorsanız çocuğunuz için 2022 aylığı alabilirsiniz

Detaylı Bilgi İçin: http://www.engelliler.biz/forum/202...-ayligi-basvurusu-icin-belgeler-ve-surec.html

Gelir hesaplaması neye göre yapılıyor.Yani şu an ben çalışmıyorum sigorta kaydım bu aydan sonra görünmeyecek..Eşiminde sigortası bir yıldır yok zaten..

18 yaş altı çocuğunuza maaş bağlanabilmesi için eşinizin ve sizin SGK'nızın olmaması gerekiyor. Evinize giren düzenli bir gelir varsa 100 tl'yi geçmemeli.. Düzenli bir geliriniz yoksa Kaymakamlık / Mal müdürlüğü'ne gidip muhtaçlık durumuzun tespiti için başvurada bulunun..

Üst Alt