Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelli olup tam bağımlı raporu alabilen oldu mu?

ÆX51

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yakın zamanda 18 yaşımı doldurdum çözger (ÖKGV) raporumun geçerliliği de sona erdiği için erişkinler için olan sağlık kurulu raporuna başvurdum şehrimdeki eğitim araştırma Hastanesinden %90 süresiz ve kısmi bağımlı olarak rapor aldım bundan dolayı bakım aylığı DESTEĞİN kesildi.
Maalesef bu süreç bizi çok zor durumda bıraktı tek destegimiz bu ve engelli aylığıydı.
Ben retinitis pigmentosa hastasıyım göz merkezindeki görme kayıp durumda göz kenarlarından ışık hissedilebilirliğine yakın düzeyde bir görme durumum var.
Rapora itiraz ettim ikinci hastanedeki heyette durumumu net bir şekilde açıkladım bana elinle yemek yiyebiliyorsun gibi bir gerekçe sundu.
Aynı şehirde benle aynı görme oranına sahip farklı kişilerin tam bağımlı alabildiğini belirttim dolaylı yönden yalan söylüyorsun gibi bir tepki ile karşılaştım.
Bu veya buna benzer bir süreç yaşayıp olumlu olumsuz sonuç alabilenler olduysa benle tecrübelerini paylaşabilirse çok mutlu olurum.

Üst Alt