Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelli ve Diabet hastası oğluma verilen rapor oranı hakkında..?

arkınyiğit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
9 yaşında görme özürlü (gözleri tamamen kapalı) ve aynı zamanda diyabet hastası (günde 4 defa insülüün kullanıyor) bir oğlum var
hastane raporlarında GÖZDEN %60 DİYABETTEN İSE %15 rapor vermişler
daha yüksek olması gerekmiyor mu
sizce bu doğru mudur.

bunda yanlışlık var,dediğiniz gibi hastalık var ise hemen itiraz edin yanlışlık var.tamamen görme özürlü 2 göz .için 90 diabet için en az 20.

şu an rapora bakarak yazıyorum gözleri hiç görmüyor görme oranı %61 yazılmış tip 1 diyabet hastalığına da %40 yazılmış am özür durumuna göre tüm vücüt fonksiyon kaybı oranınada %77 yazmışlar eğer bunlarda hata varsa nereye müracat etmem gereki

Her iki gözün de tam görmediği hallerde %85 verilmesi gerekiyor diye biliyorum.
Göz doktoru ile konuşup, oran benim dediğim gibi ise gerekirse il sağlık müdürlüğüne gidip rapor oranına itiraz etmelisiniz.

arkınyigit kardeşim öncelikle geçmiş olsun çoçugunun gözden alması gereken rapor oranı kesin% 85 şeker hastalıgına verinen%40 normal gözden%61 şekerden%40 oranlara balthazar formülüyle %77 verirmesi dogru hesaplanmış fakar gerçek oran şöyle olmalıydı gözden%85 şekerden %40 balthazar formülüne göre %91 geçmiş olsun saygılar

yardımın için teşekkür ederim ancak itirazım ters teper diye korkuyorum birde cocuğun ruhsal sağlılığı bozulur diye korkuyorum çünkü itiraz ettiğimde yeniden bir hastanede baştan aşşağı kontrol edecekler birde itiraz ettiğim için belkide daha titiz davranacaklar onun için ne yapacağımı bilmiyorum

akınyigit kardeşim gözden rapor şöyle hesaplanıyor benşimdi bir hesap yaptım her gözün görüş puanı var %61 oranlı gören göz ışık hissi alıryani azçok görüşü vardır işte hesap
bir gözün binde 6 görmesinin puanı 40 dır
diger gözün binde 5 görmesi 35 dir
iyi gören göze 40 diger göze 35 in toplamı eşittir 75 dir
iyi gören göz teklar 3 le çarpılır buna göre 40 çarpı 3 eşittir 120
120 artı 75 eşittir 195
195 teklar beşe bölünür eşittir 39
100-39 eşittir 61
yani doktora göre senin oglunda görme hissi çok azda olsa var bu dogrumu
bu hesapların nasıl yapıldıgı ve gözlerin görmesine verinen puanlar özürlülük ölçütü cetvelinde mevcut oraya bakabilirsin bu hesaplamayı herkes yapamıyor ama ben artık tecrübe kazandım aslında kolay bir işlem

oğlumun bir gözü hiç görmüyür diyeri ise sadece ışığı hisede biliyor başka bir nesne göremiyor

hasan dayı, bnm sol goz de %20 goruyor dieri saglam % kac kaparım ?

ozaman% 61 çok az bir oran bana bir göz 0.3 diger göze 0.1 ile% 30 verdiler hesaplama dogrudur fakat ben 10 da bir gören gözle biraz olsun görüyorum nerdeyse ozaman senin çoçuguna bine 8 gibi görüyor gibi bir yaklaşım yapmış

bir göz binde beş gölürse diger göz hiç görmezse oran yüzde 72 dir göz için

mtv

%77 engelli oranı olan oğlum adına özürlü plakası alabilirmiyim mtv indiriminden faydalanabilirmiyim eğer alabiliyorsam neler yapmalıyım ve nerelere müracad etmeliyim

Alamazsınız. Raporun %90 ve üzeri olması şartı var...

Üst Alt