Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliler için gönüllü kitap okuyuculuğu…

GLY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İstanbul Eyüp Körler Kütüphanesi’ nde gönüllü okuyuculuk yapmaktayım. Ayrıca Beyazıt Kütüphanesi’ nde de gönüllü okuyuculuk yapılmaktadır. Kütüphanede, görme engelliler tarafından okunması talep edilen kitaplar (roman, hikaye, masal, ders kitapları vb.) biz gönüllü okuyucular tarafından cd. ye okunmakta ve sesli kitap ilgili kişiye ulaştırılmaktadır.
Kütüphanelerin sesli kitap arşivlerindeki kitap sayısı olması gerekenin çok altındadır. Gönüllü kitap okuyucularına ihtiyaç vardır.
Eğer yaşadığınız şehirlerde körler kütüphanesi varsa ve oraya gidip okuma imkanınız varsa bir görmeyen arkadaşımıza göz olabilirsiniz...

İstanbul’ da yaşayan arkadaşlar Eyüp Körler Kütüphanesi ile irtibata geçmek isterlerse Şevket Bey ve Merve Hn.’ ma 0212 417 19 25 – 0212 417 25 46 nolu telefondan ulaşabilirler.
Adres ise Sultan Reşat Cad. Boyacı Sok. No:6 Eyüp-İst.

muratguven arkadaşım evet izmir' de böyle bir kütüphane var.

[FONT=Verdana]Sevgili arkadaşlar kitap okumaktan hoşlanıyorsanız yada boş vaktinizi yararlı bir iş yaparak değerlendirmek ve müthiş iç huzuru yaşamak istiyorsanız sizde gönüllü olabilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Verdana]Aşağıda İzmir, Ankara ve İstanbul’daki Körler Kütüphaneleri ile ilgili İrtibat bilgileri bulunmaktadır. [/FONT]

[FONT=Verdana]İzmir Görme Engelliler Kitaplığı[/FONT][FONT=Verdana] – 0232 483 30 23 [/FONT]
[FONT=Verdana]Mithatpaşa Cad. No:404/1 Asansör-İzmir[/FONT]

[FONT=Verdana]Ankara Altınokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi Kütüphanesi[/FONT][FONT=Verdana] – 0312 363 77 45-4[/FONT]
[FONT=Verdana]Cebeci Erzurum Mah. Geçim Sok. No:21 Kurtuluş-Ankara[/FONT]

[FONT=Verdana]Ankara Milli Kütüphane – 0312 212 62 00 [/FONT]
[FONT=Verdana]Milli Kütüphane Başkanlığı Bahçelievler Son Durak-Ankara[/FONT]

[FONT=Verdana]İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü[/FONT][FONT=Verdana] – 0212 522 31 67[/FONT]
[FONT=Verdana]Tugran Emeksiz Sok. No:2/4 Beyazıt-İstanbul (Beyazıt Meydanında ve Sahaflar Çarşısı yanındadır.)[/FONT]

[FONT=Verdana]İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü Eyüp Körler Kütüphanesi[/FONT][FONT=Verdana] – 0212 417 19 25 – 0212 417 25 46[/FONT]
[FONT=Verdana]Sultan Reşat Cad. Boyacı Sok. No:6 Eyüp-İst.[/FONT]

bursa da varsa bende okumak isterim hemde seve seve

mrb arkadaşlar..:) bursa weya balıkesirde varsa ben de gönüllü okuyuculuk yaparım..:)

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. izmir, ankara ve istanbul dışında gönüllü okuyuculuk yapabilecek kütüphane var mı bilemiyorum. öğrendiğim zaman bu bilgileri sizinle paylaşırım.

Süper oldu izmir için..hemen telefonu aradım gülistan hanımla konuştum..gidip okumalarımı yapacağım..

Kitap okuyuculugu için değerlendirme kriterleri neler.

Üst Alt