Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engelliler için 'Gören Göz' isimli cihaz üretilmiş

yasemin sena

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gören göz .....görme engelli bireyler için

Ulaştırma Bakanlığı 'nın öncülüğünde Türk mühendisler tarafından görme engelli bireylerin ulaşımlarını kolaylaştıracak "gören göz" isimli bir ürün yapılmış.Nevigasyan cihazına benzeyen ürünün kısa zamanda bireylere ulaştırılacağı ve bu cihazı almak isteyenlerin sosyal hizmetlere en kısa zamanda başvuru yapması isteniyor.

görme engelli bireylerin adına çok sevindirici bir haber,temennimiz bu tür cihazların devamının gelmesi:)

Valla haber güzelmiş ama her ne kadar ben çok beğenmiş olsam da Gören Göz ismi bizim ülkede masonik bulunacaktır, ilerde epey eleştiri alır :)

merak etme masonik falan bulunmaz önemli olan bu cihazın ismi değil,işlevi:)

üzerinde braille alfabasi var ,aynı zamanda sessli bir cihaz

haberlerde duyduğum kadarıyla şimdilik Ankara ve İstanbulda verilecekmiş. sesli çalışıyor. hem normal klavyesi var hem de kabartma bilenler için ekranın yanında altı nokta bulunmakta.

sosyal hizmetler müdürlüklerine gönderilmiş kısa bir süre içinde tüm Türkiye'ye dağıtım olacak.büyük bir ihtimalle önce büyükşehirlerden dağıtıma başlanır :)

Tv de gördüm hem telefon hem bildiğimiz navigatör.
Benim anlamadığım bu alet önünüzde çukur olsa size söyliyecekmi?
Yoksa bildiğiniz arabadakiler gibi adresi yazıp sizi yönlendirmesimi sağlanacak?

Böyleyse bana pek buluşmuş gibi gelmedi.
Zaten böyle telefonlar var:)

Neyse en azından kardeşlerimize telefon verilmiş olur. Hayırlı olsun!

Üst Alt